• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NYX
    NYX --- ---
    HARDCABB: na iphonu flash nefunguje obecne :) youtube tam je nejak zvlast osetrene, ze by se mela pustit aplikace, ktera ho prehraje...

    ale me na iphonu nefunguje youtube vubec, takze tohle asi neopravim :)

    CLOOTH: deje se to na te normalni verzi nyxu nebo na te mobilni? u te mobilni je to v tomhle smeru slozite...navrhoval jsem to tak, ze se to bude pouzivat v tom webapp modu (tj. ulozene na plochu jako zvlastni ikonka), cimz ma clovek vic mista - chybi tam navigacni listy nahore a dole. problem je, ze pri prechodu na jinou stranku se ukonci tahle aplikace a otevre se normalni safari. pro navrat zpet pak nejde pouzit zpet v prohlizeci, ale je nutne se znovu logovat. proto misto toho odkazy oteviram do iframu pres celou obrazovku a povoluji zoomovani (nebyt tohohle, funguje to lip se zakazanym), coz s sebou muze prinest nejake problemy. tipuju, ze se ten youtube z nejakeho duvodu nechce do toho iframu nacist.

    MARECEK: pokud vim, tak ted zas nejakou dobu jo. byl tam nejaky problem, ktery jsem ale par tydnu zpet opravil.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    CLOOTH: a jinak ti flash funguje?
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---
    ahoj, ja mam spis dotaz. kdyz si chci spustit video z nyxu na iphonu /3GS os 4.2, pouzivam safari/ tak mam jen bilej obdelnicek, deje se vam to taky, pripadne co s tim? dik
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: pak to máš zřejmě dobře ošetřené a nechápu, o čem tu diskutujeme. mě to takto stačí, rozumím všemu, dává to smysl.
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: vetsina toho, co se tu meni, je nahrazovani stavajicich funkci trochu jinymi, potencialne lepsimi. pak proste musim pocitat s tim, ze prevazujici reakce jsou prevazne negativni prave kvuli zvyku. ale tohle neoddelis. stari uzivatele jsou zvykli na to, co bylo a novi jeste netusi, ze nejake takove funkce vubec jsou, takze ani od jedne skupiny nedostanes nejaky smerodatny nazor. takze jedine reseni je proste zkouset ruzna reseni, sledovat konkretni vytky a postupne opravovat s tim, ze si lide zvyknou zase na nove reseni. navic nikdy asi nemuzes odhadnout dopredu vsechny mozne problemy, ktere jakakoliv zmena prinese, tj. lidi budou vlastne hlasovat o prvni verzi neceho, co treba ma potencial, jen je treba zapracovat pripominky...ktere se ale kvuli ankete nikdy nedozvis, protoze te s tim lidi poslou do haje hned po prvnim pokusu :)
    nekdy by se to dalo resit testovanim jen na casti lidi nebo to nasazovat nejak postupne, ale jindy to proste nejde a musi se to rovnou nasadit naostro vsem.
    LIBORO: vzdyt rikam, ze vetsinu mensich veci do novinek nedavam. ty vetsi zmeny tam davam hlavne abych zjistil, kdyby to zpusobilo nejake problemy, at se o tom dozvim rovnou a lidi nehledaji pricinu nekde u sebe apod...a plno veci tam davam pak najednou s nejakym zpozdenim ciste pro uplnost. nebo tam dam nejaky vetsi popis, kdyz si nejsem uplne jisty s tim, ze treba nekoho napadne jak to udelat lip. ale porovnej stav v novinkach s kudlankou a je snad na prvni pohled jasne, ze novinky jsou jen takovy vyber.
    LIBORO: co to je za otazku? :)
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    // co to je za argumenty?
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: pokud by na to měl narazit sám, proč to dáváš do novinek?
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: tohle riziko tam asi je, každá změna bývá blbě přijímaná, ale pokud je to nějaká super featura, která řeší nějaký stávají problém, nebo je to prostě vychytávka, která lidi baví, nevěřím, že by reagovali rigidně. a pokud to není super featura, pak asi nemá opodstatnění.
    NYX
    NYX --- ---
    // navic v kazde ankete vzdycky vyhraje varianta nechat vsechno pri starem...vzdycky je "lepsi" to, na co jsou lide uz zvykli :)
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: ad 1 a 3) cimz uz umele menis situaci...idealne by clovek na danou funkci mel narazit sam. pokud ho takhle posles ji hledat, vyzkouset, zhodnotit, umele deformujes tu situaci a vlastne nevis, jak to bude fungovat normalne.
    ad 2) spousta lidi pak jen odklikne jednu z nabizenych moznosti, tim to budou povazovat za vyresene a ja se nikdy nedozvim co presne jim vadi nebo naopak vyhovuje.
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: na tohle si vezmu trochu vic casu.
    HASH
    HASH --- ---
    Ne vazne, ocenuju ze sis se mnou takhle dlouho povidal (neni to obvykle).
    Mam pocit, ze te chapu o dost vic (to, proc delas veci tak jak delas) a na urcitem levelu te chapu uplne. Za tech par hodin jsem si uvedomil, ze bych se na tvem miste pravdepodobne choval uplne stejne - podobny projekt opravdu jinak efektivne ridit nejde.

    Coz neznamena, ze je to spravny pristup - zvlast pokud se ti to rozroste do podobnych rozmeru jako nyx ted.

    Myslim si, ze osobne bych ti to dokazal vysvetlit daleko lepe, ale pochybuju, ze se nekde jen tak nahodne potkame.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX:
    1. hned po loginu je to upozorní na novou funkci, příp. úpravu stávající funkce. takže nejenže se o ní dozví, ale budou si ji chtít vyzkoušet. nepředpokládám, že by ta anketa měla životnost jen jedno přihlášení, kolikrát vyplním anketu až po určité době, kdy na ni mám čas a chuť.
    2. nerozumím, pro názory pro lidi, kteří se v tom chtějí víc pitvat a rozvádět je tu tato diskuze.
    3. opět nechápu argument - nic neprodáváš, upozorňuješ na novou vlastnost, to v novinkách, v anketě se ptáš na spokojenost s touto novinkou. mě to nekoliduje.

    to imho není dostatečné. kolik lidí to tady s tebou řeší a kolik je na nyxu v diskuzích a ti nemají ani páru, co se tady řeší.
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: jdi prikladem prosim, ja mam jen jednu, zato jsem te k odpovedi vyzyval uz aspon desetkrat :-)
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: co kdybys mi ty odpovedel na vsechny otazky co zustaly bez odpovedi?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: nechces mi radsi konecne odpovedet?
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: problemy anket:
    1) jsou hned po loginu, tj. ptam se lidi na neco, co jeste nemeli sanci vyzkouset
    2) eliminuje nazory, ktere me pri tvorbe ankety nenapadnou
    3) pokud se to po nasazeni objevi jak v novinkach, tak v ankete, muze to pusobit jako ze se to lidem snazim nacpat kudy to jen jde :)

    stejne tak dobre si proste muzu precist prispevky, kteryma to lide okomentuji...at uz tady nebo jinde, coz jsem psal, ze delam.
    HASH
    HASH --- ---
    AETHER: dej priklad implementovane funkce pro tri lidi
    NYX: skoda
    LIBORO: presny postreh
    NIGHTHUNTER: na tohle ti NYX klasicky nezareaguje (zdalo se mu to tak proste lepsi)
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: zde LIBORO. Stručně: nelze dělat prospěšné změny bez feedbacku většiny (pokud se na tomto neshodneme, je celá debata vážně zbytečná), proto navrhuji dělat změny postupně a o jejich prospěšnosti nechat hlasovat v anketě na úvodní stránce. Nemyslím si, že tato diskuze je pro to dostatečná.
    Konkrétně tedy opět příklad č. 1 - již jsem uváděl: na úvodní stránce anketa: hodiny vlevo nahoře a) chci, b) nechci, c) chci možnost si to nastavit.. a tak lze postupovat i zpětně (uděláš změnu a zjistíš si responsi). Přijde mi to jako jednoduché řešení a efektivní řešení a ku prospěchu všech.
    Příklad č. 2 - anketa na úvodní stránce - zobrazování počtu u odpovědí mi přijde a) super feature, b) není to pro mě důležité, c) štve mě to..
    Nevšiml jsem si, že by zde tímto způsobem něco někdy bylo. Ankety typu jestli pracuji v oboru, který jsem vystudoval jsou sice fajn, ale neřeší nic jiného.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ACID
    ACID --- ---
    NIGHTHUNTER: mas-li na mysli rozumny duvod, tak ne
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NYX: super, pomohlo - klasika ;-)
    toho datumu registrace jsem si teda dlouho nevšiml - našel bych někde důvod?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam