• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NINE_OF_NINE, SWT: jeden z 50+ v NAVARA

    NYX: no, je to lepší - už jsi alespoň napsal, že se něco testuje, ale zpráva typu NAVARA v [ nyx :: novinky v systemu ] stále chybí :(
    SWT
    SWT --- ---
    NYX: na téma "zjistilo se, jestli to je potřeba" viz NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    NYX: Nasel se tentokrat nejaky prikyvovac ktery tuto zmenu uvital?
    NYX
    NYX --- ---
    SWT: ja doufal, ze z toho jasne vyplyva ze "ja nepotrebuji" automaticky neinterpretuji jako "nikdo nepotrebuje", ale jako "je treba zjistit, jestli jsem sam nebo existuji nejake rozumne duvody kdy to potreba je" - pokud se takove naleznou, je uzivatelska konfigurovatelnost stejne predcasna.
    SWT
    SWT --- ---
    NYX: Dík za odpovědi.
    Za mě poznámky: považuji za signifikantní "já nepotřebuji", považoval bych za dobré řešení uživatelskou konfigurovatelnost, ojebání přes css beru jako použitelnou možnost (se skřípěním zubů). IMHO po prvních pár reakcích měl následovat rollback a následně reimplementace s nějakým řešením konfigurovatelnosti.
    NYX
    NYX --- ---
    JACOB: tohle budu nejak menit nejak bez ohledu na ten timestamp, at se sjednoti oznaceni novych v prispevcich/poste/udalostech apod. a v notifikacich/feedu
    JACOB
    JACOB --- ---
    NYX: Nevim zda se to uz tady resilo, backlog je prilis dlouhy - ale pokud i pres zdejsi odpor hodlas ponechat timestampu v tomto formatu, bylo by aspon mozne nejak zvyraznit nove prispevky? Ja je vetsinou poznaval pres prave cervenou timestampu, ktera byla dostatecne dlouha na to, abych dokazal stare a nove vicemene jasne rozlisit. Ted je tam 4-5 znaku
    NYX
    NYX --- ---
    SWT:
    1) protoze jsem behem toho tydne zjistil, ze ja nic z tech udaju nepotrebuji, tj. bud tam skutecne nejsou potreba nebo jsou, ale ja naprosto netusim k cemu a tohle je nejjednodussi zpusob jak to zjistit. i pokud by se to melo obalit do te media query, ty same duvody budou trvat - byt jen nekde - a je dobre o nich vedet. a zaroven se spis narazi na bugy jako ten co reportoval kejml.
    2) o zkraceni data nikdo, protoze dokud nechavam mobily lhat ohledne rozliseni, neni to problem. ohledne zoomovani a spatnem pouzivani celeho nyxu na mobilu se mi ozyva lidi spousta.
    3) viz 1
    SWT
    SWT --- ---
    THE_BALROG: IMHO už to je zaseklý na stavu "poraďte si přes css", a už se nic měnit nebude.
    SWT
    SWT --- ---
    SWT: ad 2) byl nějaký podnět od uživatelů, že je vhodné, nebo dokonce potřeba se tím zabývat?
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Je čtvrtek ráno a to datum ještě pořád není vrácené zpět?
    SWT
    SWT --- ---
    NYX: Tak asi bude potřeba se zeptat jinak - dávám tedy sadu otázek:
    1) Proč jsi to kurwa nevrátil zpět, jakmile jsi zjistil, že jsi to tam chybně dal?
    2) Kolik lidí se ti ozvalo, že potřebujou zkrátit timestamp v nižším rozlišení? Bylo jich stejně/víc/míň/žádný - ve srovnání s počtem prémiových i neprémiových uživatelů, kterým to vadí?
    3) Proč jsi to nevrátil zpět, jakmile jsi zjistil, že to spoustě lidí kurewsky vadí?
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: ano, vsechna mobilni zarizeni se ted tvari jako ze jsou asi 1024px siroka a na zaklade toho zobrazi stranku, tj. na malem displeji pak clovek musi pro kliknuti na cokoliv zoomovat. a veskere media queries jsou samozrejme k nicemu pokud se aplikuji na zaklade falesneho rozliseni.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MATHEW_ER: na androidu zcela běžně brouzdám nyx z webových prohlížečů obou hraček (mobil, tablet) a rozhodně jsem nikam do stran scrollovat nemusel

    NYX:
    20.6.2013 7:06 je vždy ten samý a jednoznačně přesný čas
    včera 7:06, předevčírem kolem sedmý - už druhý den nedává smysl (a to stačí aby si někdo otevřel pár tabů kolem půlnoci)
    NYX
    NYX --- ---
    MATHEW_ER: protoze jak jsem uz nekolikrat ptal, nasazoval jsem si to na betu abych otestoval, jestli ten udaj bude nekde chybet...a pokud bych si to zabalil do media query, nikdy bych na to nenarazil.
    MATHEW_ER: fajn, pisu si. trojku ale nechapu.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Hulán unesl Nyxe, připoutal ho ve sklepě k topení a roze*ral nám server. Nyx je hrdina, osvobodí se za pomoci flashky a párátka a přiběhne na pomoc a dá všechno zase tak, jak to patří. A zazvonil zvonec a pohádky je konec.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    Kdyby byl zajem o par dalsich duvodu, proc je tohle reseni nestastne, tak bych par pridal.

    1. Pokud vidim dva prispevky s podobnou obsahovou hodnotou a casem, muzu porovnanim vterin zjistit, jestli autor toho pozdejsiho pouze nevidel co mezitim pribylo nebo jestli to je idiot.
    2. Pokud je prispevek z dneska, neni cas prispevku vizualne odlisny od casu posledni aktivity autora prispevku.
    3. Pokud se k nyxu vratim po nejake dobe nebo prepnu do starsiho tabu, casy nemusi davat smysl, jelikoz se nevztahuji k soucasnosti, ale k okamziku nacteni stranky.
    4. Pokud ma zmena pomoci malym displayum (mobilni zarizeni a tablety), tak presunuti casti informace, kterou nepovazujes za nezbytnou, do tooltipu ve vetsine pripadu zmena jeji odstraneni, jelikoz mobilni zarizeni zridka tooltipy v prohlizecich podporuji.
    5. Nize jsou vlozene screenshoty prispevku, jak vypada dospela verze nyxu v mobilnim safari na iPhone a iPadu. Tohle neni datove uloziste, aby zde platilo nejake "mista neni nikdy dost". Jestli je problem to, aby se to veslo na radek, i pokud je vedle autora a casu i diskuze, kde se zrovna nachazi, prijde mi vhodnejsi1 omezit maximalni sirkou2 ten nazev diskuze, jelikoz je vetsinou snadno rozpoznatelny uz z prvnich par slov.

    1 mluvim za iOS, nevim jak to vypada na androidu
    2 samozrejme v odpovidajici media query, na 30" monitoru by to vypadalo ponekud komicky


    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Ano, to je dobra pripominka - to schovani odkazu/obrazku vypadalo prezitelne, ale kdyz si to uvedomim, tak jsem to taky od ty doby prestal vnimat. Tot tedy za me jeden priklad, kdy zmena je k horsimu a cas to nevyleci.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    NYX: tady se KEJML ptal spis na to, proc jsi k pouziti media queries nepristoupil. Pokud tedy potrebujes otazku polozit explicitne, zkusim to ja. Proc jsi k pouziti media queries nepristoupil?

    Dle meho nazoru neni dobry napad schovavat uzitecne informace za nejakou akci (najeti mysi na konkretni prvek a seckani na tooltip), kdyz tam nicemu neprekazi (uzivatel ma okno z nejakym minimalnim rozlisenim). Ze stejneho duvodu me nastvalo skryvani poctu novych odkazu/obrazku, diky kteremu jsem ty ikony tam zacal kompletne ignorovat a ta feature pro me uz neexistuje.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    R1CH4RD: Nedal jsi predtim minus? Kdyz das minus a pak plus, tak to skoci logicky o dva
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    NYX: hm, to by mohlo byt ono, uz jsem zapomnel, ze tam nekoho mam ^_^
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    _OZZY_: Ja tam vidim +1 by ELESDY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam