• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    ja se uklikavam pomerne casto a kdykoliv se uklinu, napisu peprnou zpravu o tom, jak se zrovna citim a jaky na bonz radek mam nazor...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: Já se uklikávám dost často, ale za tím bonzáckým řádkem je ještě textový pole; u toho si zanadávám nad nyxbookem a zacouvám.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Když si vyhledávám, kde je v příspěvku napsáno CLASS, vypadne na mě každá odpověď (class="r"). S tím asi nejde nic udělat, co?

    ZUZKAOU: Možná by pomohlo, kdyby se lidi začli uklikávat ;-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    HARDCABB: galerie reklamnich letaku na svuj byz.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    co tam bylo? come on!
    BURAN
    BURAN --- ---
    NYX: taky doufam :D
    NYX
    NYX --- ---
    BURAN: doufam, ze ne
    BURAN
    BURAN --- ---
    zajimave ID se zajimavou galerii. http://www.nyx.cz/index.php?l=galerie;l2=3;user=LED_SVETLA
    bude podobnych pribyvat?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PISKVOR: ah, vidíš... jsem línej čtenář, tak jsem to tu nečetl všechno, ale jsem rád, že nejsem jedinej, koho to napadlo :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRAZY_IVAN: Jak jsem psal tajdlenc, v posledni vete.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PISKVOR: ano, tak jsem to myslel :) a ono ta ignorovaná/kym ignorovanej IDčka uživatele můžeš mít uložené v hlavním okně nyxu a pak je posílat jako argument, abys je nemusel tahat z DB, sice je tam prostor pro díry, ale ušetří to (sice jednoduchej) dotaz na db
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRAZY_IVAN: Jinými slovy, spytlíkuješ si ten join mimo databázi, takříkajíc ručně. Taky možnost, ale dost hackovitá (byť v jistých mezních případech to funguje lépe, než to nechat na db).
    ZUZKAOU: Teď jsem kouknul na login page, a nyx už není diskuzák - ale můžeme si tu prej poradit, pomoci, nebo se i pobavit. Že by to byl ten důvod snahy o nejsluníčkovitějšnost?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PISKVOR: ještě by to samozřejmě šlo i bez joinu - prostě si vyjedeš nové příspěvky do pole + lidi v ignore/lidi co mě mají v ignore a z prvního pole smažeš ty, co k tomu patří
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jen výkřik do tmy - ten automatickej bonzáckej řádek je dost votravnej.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: Já taky nejsem žádněj DB Guru™; hodně záleží na tom, jak jsou ty tabulky navržený. Jak říkáš, to už je spíš na NYXe.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: Nerozporuju, nicméně pokud jsem do čehokoliv přidával tabulku (zejména tahle situace, kdy redukuješ velikost výslednýho resultsetu), tak jsem se (i s tabulkami s 1M+ záznamů) nedostal na nárusty costu větší, než desetiny procent ... takže moje zkušenost z mý praxe je, že "tabulka není žádnej problém" ... proto jsem se začal ptát NYXe, proč to problém je, protože samozřejmě moje zkušenost je velmi omezená a rád se dovzdělám, což už tvý příspěvky iniciovaly.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Ale to už jsme hluboko v oblasti spekulací...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: To je relativní - "první v závodě šneků je sice nejrychlejší, ale pořád šnek." Že tam moc costu přibejt nemůže...ale může, to by ses divil. Nebo taky nemusí - záleží na velikosti tabulek, indexaci, velikosti resultsetu, podmínek joinu, řazení, sargabilitě etc etc etc.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: To chápu :) Nicméně dle mých chabých zkušeností je join s tabulkou (a ingnore je IMHO určo v tabulce) asi to nejrychlejší, takže IMHO tam moc costu přibejt nemůže :))) ale jsou to samozřejmě pusté spekulace bez znalosti vnitřností NYXu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: To právě nejde říct takhle obecně; může to znamenat nárůst zátěže o promile nebo o stovky procent _i v rámci toho jednoho dotazu_, protože tam je hromada proměnných.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam