• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NOP
    NOP --- ---
    Snad už jen poslední připomínka k danému tématu.

    Po včerejší diskusi, dle mého věcně a slušně vedené, si mě CLAVEN vložil do oboustranné ignorace. Nic jiného, než co je k dohledání v této diskusi, jsme si nenapsali. Jestli je tohle situace, kvůli kterým se oboustranný ignore zavedl, pak funguje perfektně.

    Stalo se tedy přesně to, kvůli čemu jsem tuto debatu začal - oboustrannou ignorací se diskuse na DISKUSNÍM fóru rozbíjí. Místo toho, aby CLAVEN použil obyčejný ignore (protože mě evidentně nechce číst) a tím si sám z vlastní vůle omezil diskusi, tak použil ignore oboustranný, čímž znehodnotil diskusi mě, i když mě jeho příspěvky sice povětšinou vadí, ale nereaguji na ně a chci je vidět. Mohu v podstatě přestat sledovat dvě až tři auditka, kam velmi aktivně přispívá, jelikož pro mě budou téměř nečitelná.

    Jestli jsem to správně pochopil, tak oboustranná ignorace byla zavedena, aby se předcházelo emotivním flejmům, což je určitě dobře, ty nikoho nebaví. Každopádně se z ní stal trochu jiný, zneužívaný nástroj. Off topic a flamy se dají velmi rychle smazat, proti oboustranné ignoraci v současné době obrana není. I přes to, že jsem několikaletý platící uživatel a nikoho v diskusích nenapadám, tak mám z NYXU méně, než ostatní.

    Snad to alespoň bude pro NYXe a ostatní adminy podnět k zamyšlení, jak lépe situaci řešit.
    DNF
    DNF --- ---
    CLAVEN: to jsem rad. Jeste se podivej zpet, cim jsi k diskuzi prispel ty, jak jsi trefne a hlavne vystizne obohatil napred docela vecnou diskuzi. Bravo, jsi borec.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    a teraz ten ignore, aby som ti ušetril v budúcnosti rozhorčenie.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    DNF: díky, náhodná internetová entita, od ktorej som až doteraz v živote nezaregistroval jediný príspevok, budem nad tvojim hodnotením hlboko rozmýšľať. práve si zmenil môj celý život.
    DNF
    DNF --- ---
    CLAVEN: kdybych ti mel dat minus za kazdej tvuj prispevek, s kterym nesouhlasim, nebo kterej je podle me zacinani flamu, treba ted v tehle diskuzi, musel bych zminusit vsechno. Jsi kokot, ale na ignore to neni :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    OMNIHASH: Však ja s tým zmierený som, len tu niekto vyplakáva, ako mu strašne rozbíja debatu, že nemôže čítať a komentovať príspevky niekoho, kto sa s ním nechce baviť.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CLAVEN: jak pravil kdosi kdysi v dřevních dobách internetů - to, že si dostal anonymní negativní karmu za tvůj příspěvek znamená jenom to, že dotyčný uznal, že si podobná myšlenka jiný hodnocení nezaslouží. Sestimsmyř.


    NAVARA: co to znamená adminy řešenej ignore? Jako, že když dojdu k záběru, že je XXX kokot s nulovou informační hodnotou, tak to pošlu na ústředí s třema odkazama na jeho příspěvky a vyšší rada internetů se rozhodne, jestli to tak opravdu je?


    Nevím, v ignoru mám tak sto ID, a pokud narazím na debatu, kde půlku nevidím a proklikám se na jejich příspěvky, tak pravidelně zjistím, že jsou tam oprávněně. Jednou za dva roky je všechny vyndám a do měsíce je tam přes polovinu těch samejch ID zpátky. Pokud dospělej jedinec neusnese mínusko na internetu, je to jeho boj. Na dubleignore jsem narazil zatím jenom u exotů 2. třídy, co toužej po pozornosti, opravdový nyxí stárs se toho nebojej a za svejma zmatenejma příspěvkama si hrdě stojej.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Imo. adminy řešené oboustranné ignore je vhodnější, než současný stav, kdy je to zcela neomezené... Umožní to mnohem dříve identifikovat opravdu špatné IDčka.

    A co se zhrzeného ega pro mínuska týká jsou vhodnější varianty - např. nezobrazovat (a třeba jen tomu uživateli) mínuska od lidí, které má v (single) ignore
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NAVARA: neviem, či sú ľudia, čo dávajú do obojstranného ignore po prvom mínuse. Asi nejakí takí sú, ale nechcel by si svoje "a že jich je" nejak podložiť?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLAVEN: nebude si muset mýt oči, ale ani neuvidí, kvůli čemu do tebe ostatní kérují - jestli kvůli počtu pixelů nebo barvě koženého oblečku hlavního hrdiny, přitom k tomu druhému by třeba mohl relevantně reagovat na někoho, kdo na tebe reaguje - ani ne nutně na tebe

    A pokud jsou lidi, co dávají do oboustranného po prvním mínusu (a že jich je), nedá se ani mluvit o dlouhodobých mínuskách bez přispívání -ale smysluplnost diskuze už je v tahu.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Aby som citoval klasika - nejsem tvůj přítel, gumo.

    Tak šup šup, použi ignore, tvoje superinteligentné postrehy mi budú strašne chýbať.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    tim myslim samozrejme tebe, muj mily slovensky priteli. mel jsem te kvuli tvymu projevu a "nazorum" v ignore spoustu let, ale bohuzel jsi na me casto nekde reagoval, tak jsem te z ignore listu zase smaz, abych byl v obraze - v tomto pripade by mozna double ignore byl prave to nejlepsi reseni!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HARDCABB: jedinci, vyjadrujici se jako arogantni hovada s kusem hovna pod nosem

    We need to go deeper. Sebareflexia npkc?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    prijde mi legracni kdyz se jedinci, vyjadrujici se jako arogantni hovada s kusem hovna pod nosem, zaobiraj kazdym zapornym paleckem kterej si jim nekdo opovazil dat
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NOP: mhm, a presne to je problém - faktická diskusia nie je od toho, aby si tam niekoho vychovával. Je mi jasné, že u niektorých rodičov už ide o deformáciu a nevyhnú sa mamičkovaniu dospelých ľudí okolo seba ani mimo domov, ale okrem toho, že je to nevhodné a tvoj problém, ešte v tomto konkrétnom prípade príjemca tvojho pohoršeného mínuska môže márne rozmýšľať, čím sa zase NOPa dotkol, prípadne či NOP nesúhlasí s obsahom a nedokáže sa oprostiť od formy.

    Tak či onak, v tom prípade je obojstranný ignore ideálnym riešením - NOP si nebude musieť vyplachovať oči mydlovou vodou a terč pohoršenia bude môcť v kľude diskutovať a získavať relevantný feedback týkajúci sa obsahu.
    NOP
    NOP --- ---
    CLAVEN: Já ti z 90 % dávám mínus za způsob, kterým se vyjadřuješ. Arogantně a ještě sprostě, ostatně tak jako teď. Toť vše.

    Pokud nemám čím bych do diskuse přispěl, aniž bych opakoval již řečené, tak dám palec a jdu dál.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    AETHER: mě se jeho přínos ani nedotknul, za těch patnáct let se mi tu ani jednou nepřihodilo něco nepříjemnýho, co by oboustranný ignore vyřešil. Zato bordel v diskuzích jím způsobenej vidím pravidelně. Takže za mě negativa výrazně vyšší než pozitiva...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NOP: vidíš, ja trebárs vnímam palčeky dole od lurkerov, ktorí sami do diskusie niečím prispejú raz za rok, ako hlúposť. Som rád, že si to zmienil, lebo ty si jeden z tých ľudí, ktorí to radi robia.

    Napíšem príspevok do debaty a pribudne mi mínus od niekoho, kto k tomu nepovedal ani slovo. Tak neviem, nesúhlasí, zle sa vyspal, frajerka mu dlho nedala alebo čo to znamená? Keď ti tak strašne záleží na kvalite diskusie, nechceš sa do nej zapájať, miesto toho, aby si vyplakával o repostoch na pripomienkach užívateľov?
    AETHER
    AETHER --- ---
    SITH: jj, možná by stálo za to to nějak vyladit nebo limitovat, ale to je na Nyxe
    SITH
    SITH --- ---
    AETHER: oboustranný ignore bylo navrženo jako obrana, ale nepředpokládali jste, že jí někdo použije jako útok. Je pak skvělý přijít do diskuze kde vidíte že je +8new a z toho vidíte jen 1 příspěvek, protože ostatních 7 si píše někdo jiný s někým jiným :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam