Tak bych se zase po roce připomenul (když už se to tu tak uklidnilo) s tím, zda by šlo, aby po kliknutí na nepřečtené (= červené číslo u diskuze v bookmarks)
- se skočilo na stránku, kde je ten nejstarší nepřečtený (ať už nahoře, dole, kdesi mezi) nebo naopak nejnovější přečtený (co je pod tím nepřečteným), jak to půjde nějak rozumně udělat
- se v dané diskuzi nastavilo datum posledního přečteného podle data nejnovějšího příspěvku na té zobrazené stránce (nebo ponechalo, pokud už je i tak novější)
- podobně se to dělalo při procházení historie
(tedy stejně jako to dělá například okoun.cz)
Použití:
- mám diskuzi, kde je 15.678 nových, mám zrovna hodinu čas
- kliknu na nepřečtené, zobrazí se mi (například) příspěvky 15.601 - 15.700, z toho 15.601-15.678 jsou označené červeně (nepřečtené) a 15.679-15.700 označené černě (přečtené) (příspěvky zde počítám/čísluju "od nejnovějšího do historie zpět" obdobně jako nepřečtené) a diskuze bude mít 15.600 nepřečtených
- kliknu na > dostanu (třeba) 100 starších, všechny černé, pořád 15.600 nepřečtených (jsem na asi tak 15.701-15.800)
- kliknu < jsem zase zpět na 15.601-15.700 a (to mi je jedno) buď je pulka červenách, nebo jsou všechny černé (přece jen jsem je už viděl), pořád 15.600 nepřečtených
- znova kliknu < jsem na 15.501-15.600 a všechny jsou červené (vidím je poprvé) , už jen 15.500 nepřečtených
- odloguju se, smažu cookies, shodím prohlížeč, vypnu počítač atd. atp. pak zase po čase (třeba za měsíc) všechno pozapínám a vidím v oné diskuzi 15.500 nepřečtených a až budu zase mít hodinu času, tak si zase dočtu nějakých 100, nebo 200 nebo taky 2.000 nepřečtených
(Teda, lidi furt píšou, takže přibývají furt nějaké nové příspěvky, ale v tom příkladu jsem to neuvažoval, aby se to nekomplikovalo - to bych musel číslo příspěvku převést na jeho ID a dělat ty rozsahy obráceně (a brát v úvahu, že po sobě jdoucí příspěvky v diskuzi nemají po sobě jdoucí ID, ale je tam díra, protože to ID je asi spíš globální) a tak, což v implementaci nepochybně nějak bude, ale příklad by nebyl tak názorný)
Už se o tom diskutovalo tady:
GILHAD:
GILHAD:
GILHAD:
GILHAD:
GILHAD:
GILHAD:
Díky za zvážení a implementaci (a samozřejmě díky za to, že jsi ten proklik z nových už pro mě udělal)