• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LWEEK: niekde ich pre to overené ID zdieľaš, že potom s Nyxom zdieľaš len prepojenie, je nepodstatné
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LWEEK: souhlasim s tebou, ze z moznych variant vychazi MojeID rozhodne nejlepe.
    podstatne duveryhodnejsi 3rd party nez banky. lepsi granularita kontroly, co presne za udaje bude vlastne predano. moznost na strane provozovatele nebrat vic dat nez absolutne nezbytne minimum (jako napr. genericke UUID bez dalsich osobnich dat)

nicmene dokud neexistuje oficialni legislativa, tak je to akorat preemptive compliance/anticipatory obedience
    What is anticipatory obedience? 
    https://protectdemocracy.org/work/what-is-anticipatory-obedience/

LWEEK: to je sice pravda, ale v podstate tim statu usnadnis provazovani identit, protoze dobrovolne zacnes vytvaret relace mezi izolovanymi systemy
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    CLAVEN: Žádné důvěrné informace během ověření nesdílíš. Ani důvěrné, ani nedůvěrné. Pouze abstraktní identifikátor a příznak.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    QWWERTY: Já to nevymýšlím... taky mi to přijde jako kravina. Ale až to do ČR přijde, tak s tím stejně nic nenaděláme a Nyx bude muset hledat řešení. Každopádně internet šel do hajlu už před 15ti lety kdy se na něj vrhla masa "pozdních uživatelů". Myslím, že ti co zažili Nyx v první dekádě své existence mi dají za pravdu. Nicméně to proč jsem to zmínil je fakt, že pokud bude legislativní povinnost, tak to bude už implementované a dá se to použít. Pokud by se třeba uživatelé rozhodli, že to dobrovolně používat nechtějí.

Apropo MojeID je vlastně docela fajn služba s letitou historií, která konkuruje jiným službám, které nejsou zdaleka tak friendly. Jako identita občana nebo BankID. Nyx nebude vědět vaší realnou identitu. Vy vydíte co sdílíte. Pokud požádá pouze o identifikátor (což je náhodný kód), tak nebude vědět nic o tom jak se jmenujete, kde bydlíte a jak velké máte bačkory. Prostě se pouze někdo (MojeID) zaručí, že vás zná a že existujete, případně že jste dospělí (pokud taková povinnost někdy nastane).

Neposledně napsal jsem kouzelné slovo "doborovolné". Je to prostě jen další možnost jak zduvěryhodnit komunikaci a nešikanovat. Vídám i paranoidní příspěvky kdy jsou noví uživatelé vnímaní jako duplicitní účty pokud se nešťastně přimotají do nějaké diskuse kde se motal nějaký profláklý multiuser.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ...a navíc u většiny zdejších nejpodařenějších exemplářů je identita celkem známa už teď. To se narcisům stává. Takže by to stejně nic neřešilo.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LWEEK: pretože dávať niekam reálne ID kvôli diskusnému serveru môžu fakt len ľudia, ktorí si absolútne nevážia svoje súkromné údaje
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    LWEEK: Jakože protože ty občas narazíš na blbce, tak se my máme legitimovat nebo táhnout k čertu?
    Kdo nedělá nic špatného má mít veřejně přístupnou kameru i na záchodě a veškerou poštu čitelnou pro každého, exmilenky nevyjímaje ...
    Já tu jsem od 2002 a jaké jsou se mnou tak zásadní problémy?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LWEEK: co treba protoze cely internet jde dohajzlu skrz ChatControl a podobne legislativni kretenismy, a ty se je jeste dobrovolne snazis zatahnout i sem?
    a to protoze "se lidé chovají na nyxu jako blbci, skryti za anonymitou a/nebo dokonce multiúčty" ... buhuu, knuu, lidi jsou na me osklivi. to je opravdu ten hlavni duvod, co te k tomu motivuje?

jestli tak moc touzis po socialni siti, kde potkas pouze lidi s overenou identitou, tak pro tebe nedavno spustili
    W - The European social network for verified humans
    https://wsocial.news/
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Možná by bylo lepší připomínkovat než mínuskovat. Pač já netuším v čem to má být jako špatně. Takhle to působí jakože se o slovo hlásí ti co se jich to týká. :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ještě dodám, že MojeID umí zprostředkovat i flag jestli je uživatel 18+. Jako s mladistvými tu asi problém nemáme (nevím), ale časem se budou pravidla pro provoz podobných služeb utahovat a tohle by mohla být cesta jak případně vyhovět šimlu.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ahoj, zdravím. Mám tu návrh. Občas narazím na to, že se lidé chovají na nyxu jako blbci, skryti za anonymitou a/nebo dokonce multiúčty. Co kdyby bylo možné nepovinně napárovat účet k ověřenému účtu na MojeID. Zaplacené Pro účty budou moct filtrovat nebo nastavit kluby pro pouze ověřené členy nyxu. Tzn o důvod víc proč mít zaplacený Nyx. MojeID má základní API zdarma a není potřeba stahovat žádné soukromé informace. Pouze unikátní identifikátor, který když se napáruje k účtu tak nepůjde znovu napárovat na další účet. Toť vše. Možná, že by to pomohlo o chlup zlepšit uživatelskou kulturu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NYX: zkusil jsem a dojde k natazeni, ale pak uz staci jen jednou kliknout na lupu. dik.
    NYX
    NYX --- ---
    Snad je to fixle.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: tohle je totalni peklo, strasny, dela to i chrome
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    a pak to hledani trva dlouho
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ad vyhledavaci policko v auditkach: chci neco hledat, kliknu mysi do policka a to se zvetsi - rozsiri doprava, napisu text, ktery chci hledat a kliknu na ikonku lupy vpravo od input fieldu. V tu chvili se input field zase zmensi na "puvodni" size a nic. Musim znovu kliknout na lupu, aby probehlo vyhledavani.

Brave Browser, Shields Up.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    NYX: jo už se to chová jak dřív, díky!
    NYX
    NYX --- ---
    HOLAKAC: Uz ok?
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    od ty změny se zobrazováním obrázků se v posledních, pokud kliknu na obrázek, dostanu do oné diskuze. Předtím se obrázek zvětšil a nikam jsem nevlezl. To je záměr?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam