• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    TIKVIK: tam bezelo starsi video., ;] ktery se jmenuje generator a nejaky cislo.,.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    btw zajímavý blog http://blowup.kohlberger.net/
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    "auf Anfrage beim ZKM (Betreiber des Medienkunstnetz) erfuhr ich, dass die Seite in der ersten Märzwoche wieder online gehen sollte."

    provoz MedienKunstNetz by měl být obnoven v těchle dnech

    src: http://blowup.kohlberger.net/no-media-art/
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    o kterých z věcí, o nichž jsem psal, už jsi četl na jiném místě českého či slovenského mediálního prostoru?

    proč bych měl obhajovat, že jsem něco nenapsal(?!?!) - to je stejně dementní, jako vidět v mému textu o J.N. pomluvu (ale koho? snad jen těch, kteří tady nejsou!)

    a jak vidíš, píšu docela málo, protože píšu o čem chci a kdy chci - nejsem žádný Úředník pro vyváženou medializaci lokální NM tvorby - nenesu odpovědnost za to, že jsem něco nenapsal; vybírám podle svého uvážení, zájmu a vkusu

    teď mi ale vysvětli něco ty, Michale: proč si radši místo klazení otázek (nad kterými si zjevně moc dlouho nepřemýšlel) nesedneš a nenapíšeš něco sám?
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    KHALAVERA: je hezky ze pises o NM to je dulezite a ocenuju to, ale pises jen o vecech, ktery uz medializovany jsou, pricinenim nekoho jineho, takze by mne zajimalo, jakymi argumentacnimi piruetami bys vysvetlil proc nepises o necem co je zajimavy a co potrebuje pomoct dostat se do infrastruktury kulturnich instituci a medii a pises o tom co uz soucasti infrastruktury je a jenom to prebiras, zbytek toho co se deje si pak asi snazis podvedome bagatelizovat napr. vetou na kterou sem reagoval
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    TIKVIK: vida
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    KHALAVERA: A myslim, ze to taky bezelo ve foajeee Berlinskyho transmediale.
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    NOIK:
    KHALAVERA:
    PASHWAKA:
    díky, zkusím se na to podívat:)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ORX_QX: je mi líto, že v tom vidíš pomluvu, a moc rád bych ti vysvětlil, co tím myslím, ale předem se obávám, že bys odmítl jakékoli argumenty z oblasti sociologie umění a teorie významu kulturních institucí a médií
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    Umění nových médií se objevuje České republice jenom ve skromné míře - místní umělecký provoz jakoby rezonoval se světovým děním v této oblasti jenom velice opatrně.
    KHALAVERA: asi si dost spatne informovany, nevim proc pomlouvas

    ja kolem sebe vidim spoustu skvelych veci, kterym k zasazeni sirsiho publika a zahranici chybi spis infrastruktura, propagace, sireni informaci a penize, coz nelze davat za vinu umelcum
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    dík, ale nešlo mi o celý výpis... nemluvě o tom, že v TZ byl jen ten veletržák
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    KHALAVERA: jeste ti tam chybi vystava v galerii ,, tjo, jak se menuje Montanelli, nebo tak nejak,, co je na maly strane
    VOP
    VOP --- ---
    KHALAVERA: nj.. ja to osbne nebral.. myslel sem to ze situace je takova jaka je a nema cenu si stezovat.. je to smutny proste no)

    je pruser ze je to navazujici, pulka lidi vidi vsechnu zasadni literaturu poprvy v zivite a po pul roce mrd a premejslej nad diplomkou.. navic strasne sirokej zaber.. neni to specifikovany.. dalsi radoby vseznaly teoretici.. osobne ted lituju ze sem nesel na informacni studia na filde..
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---


    Umění nových médií se objevuje České republice jenom ve skromné míře - místní umělecký provoz jakoby rezonoval se světovým děním v této oblasti jenom velice opatrně. O to víc potěší, když je práce českého autora, zkoumajícího možnosti digitálních médií, „venku“ oceněna.
    Na uměleckém veletrhu Artefiera Arte First, zaujala porotu absolventská práce Jakuba Nepraše, diplomanta ateliéru Nová média AVU, s názvem Babylonská rostlina. Videoinstalace, představující vizuálně fascinující metaforu lidské společnosti strukturující se nevědomě v řádu vyšších organických celků, získala hlavní cenu Premio Euromobil 2007, obnášející odkoupení díla do prestižní sbírky bratrů Luchetti a mnohostrannou podporu a prezentaci oceněného umělce na mnohých mezinárodních akcích po dobu jednoho roku.
    Čeští diváci měli možnost Babylonskou rostlinu shlédnout na loňské výstavě diplomantů ve Veletržním paláci či v rámci festivalu Transgenesis na Akademii věd ČR (LtN 48/06).

    PALO FABUŠ
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    a je to open source!! :D
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    KONTRAPHUNKA: Julian Oliver doporučuje http://www.blender.org/ jde v tom animovat i dělat interaktivní věci
    byl jsem na jeho workshopu, je to hodně dobře navržené, docela rychle se člověk zorientuje, navíc na webu jsou step-by-step tutorialy; chytlo mě to tehdy natolik, že se mi vybavovalo nadšení z dob začátků s legem :)

    vznikli v tom takové věci, jako je fijuu2 nebo packet garden
    NOIK
    NOIK --- ---
    KONTRAPHUNKA: udělej nějakou konceptuální záležitost a seš za vodou:)
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    měl bych takový amatérský dotaz, nevím jestli je tohle nejvhodnější klub, ale nedaří se mi najít jiný

    potřeboval bych poradit nějakou na čas a schopnosti co nejméně náročnou uměleckou techniku (něco na pc - animace atd.., v podstatě cokoli), kterou bych jako laik zvládl nějak jednoduše vytvořit nějake jakžtakž koukatelné audiovizuální dílo...
    jde o to, že maturuju z výtvarky a teprve dneska jsem se dozvěděl, že kromě dějin umění požadují i prezentaci vlastního díla. no a jelikož kreslit neumím, tak jsem se rozhodl udělat něco interaktivního...a budu vděčný za jakékoli rady:)

    díky moc!
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    VOP: já to taky jako prudu vůči tobě nemyslel, jen mi je líto, že to tam u vás funguje, jak to funguje, sémiotika i el. kultura mě hodně zajímají

    studuju Mediální studia (a žurnalistiku) na FSS MU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam