• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus

    jlbjlt     NoD     ciant     Institut intermédií     multiplace.sk     Lemurie

    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ORX_QX: hele, mne jen prijde, ze se tady veci uplne zbytecne dramatizuji - kdyz obecne snaha vsech je pro celou komunitu neco udelat. je otazka, jak k tomu pristupovat, co delat, jak kritizovat - ale osobne nechapu, proc se to (jak jsem tady videl) casto prezentuje jako vyhrocene osobni spory.

    btw. kdyz ten mailing list dotycna nepouzila, tak proc jsi ji to treba nekdy nepripomnel? nebo to neprehodil nekomu z tech lidi okolo (ja nevim, koho tim mas na mysli, denisa kera? petra jedlickova? nekdo jiny?)

    a ze se v brne nic nedeje, to bych netvrdil tak kategoricky. koneckoncu, diplomku moire jsi vedl tady v brne, ne? :) jen se toho nedeje moc a mluvi se o tom jeste min, to bylo asi cele jadro sdeleni...
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    ADAMM: hele ze se v brne nic nedeje neznamena ze se nikde nic nedeje, btw ten mailinglist co sem sloucil nikdo nepouzival protoze nikdo nevedel ze je, pac slecna co ho chtela do nej jaksi nenapsala zadnou zpravu na uvitani nebo pro informaci za cely rok, ale ted to bude tema antipatii, uz to vidim

    a jestli khalavera napise, ze se nic nedeje a neni to pravda a ja to reknu, tak to neni zadny podsouvani, ja nechci aby o NM psal nejaky dalsi Vladimir Just tak mu to proste reknu a pokud nerozlisuje presne, co rezonuje a co ne, jenom neadresne, tak pomlouva a ja se snazim lidi branit, protoze co je napsany v novinach, tomu spolecnost veri a dalsi novinari to preberou, sorry ale vim jak fungujou tisteny media, to je stroj na verejny mineni
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KHALAVERA:
    ORX_QX:
    michale, myslim, ze problem je trochu v tom, ze fakt, ze mnoho lidi v tvem okoli na necem dela (a ty jim s tim pomahas, za coz ti patri uznani), neznamena, ze tady mame prehrsle projektu. jiste, mozna je tu par desitek zainteresovanych lidi, ale to porad zas takovy kotel neni, hm? lepsi nez nic, jiste, ale uz ten fakt, ze musis pomahat zadarmo, ze az na par instituci se nic nedeje (viz ten tvuj zruseny mailinglist, ktery jsi spojil s intermedii, protoze tam nikdo nepsal), to, ze se jednotlive skupinky spolu nebavi, nebo obcas naopak narazi na ruzne antipatie...
    to o cele "scene" imho taky neco vypovida. mozna je khalavera prilis kriticky, ale rozhodne bych mu nepodsouval, ze nekoho pomlouva, nebo ze nema prehled. imho.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    In this presentation Eva Kol and Roman Tol argue that multimedia presentations, that is presentations with the use of external visual tools, are an excellent instrument for stimulating educative progress.

    http://www.youtube.com/watch?v=n_Ae9qE1AjQ
    http://www.youtube.com/watch?v=ob06BEPr1iI
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    KHALAVERA: protoze pises zkreslene sdeleni, proste si myslim, ze napsat treba "Z zivouciho a pestreho podhoubi nasi sceny novych medii vyrostla Babylonska rostlina... " by vice odpovidalo realite, neni to jediny projekt co v posledni dobe ziskal v zahranici cenu a tu vetsinou na festivale neziskava neco co nerezonuje nemyslis?

    Ja nepisu do novin ale delam neco jineho, ver mi, ze travim desitky hodin tim ze pomaham lidem co neco delaji a nic z toho nemam. Da se to snadno zjistit, taky patrim do te kreativni casti takze by bylo divne kdybych o tom psal, jeste bych mohl poradat festivaly a udelovat si ceny ze.
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    TIKVIK: tam bezelo starsi video., ;] ktery se jmenuje generator a nejaky cislo.,.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    btw zajímavý blog http://blowup.kohlberger.net/
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    "auf Anfrage beim ZKM (Betreiber des Medienkunstnetz) erfuhr ich, dass die Seite in der ersten Märzwoche wieder online gehen sollte."

    provoz MedienKunstNetz by měl být obnoven v těchle dnech

    src: http://blowup.kohlberger.net/no-media-art/
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    o kterých z věcí, o nichž jsem psal, už jsi četl na jiném místě českého či slovenského mediálního prostoru?

    proč bych měl obhajovat, že jsem něco nenapsal(?!?!) - to je stejně dementní, jako vidět v mému textu o J.N. pomluvu (ale koho? snad jen těch, kteří tady nejsou!)

    a jak vidíš, píšu docela málo, protože píšu o čem chci a kdy chci - nejsem žádný Úředník pro vyváženou medializaci lokální NM tvorby - nenesu odpovědnost za to, že jsem něco nenapsal; vybírám podle svého uvážení, zájmu a vkusu

    teď mi ale vysvětli něco ty, Michale: proč si radši místo klazení otázek (nad kterými si zjevně moc dlouho nepřemýšlel) nesedneš a nenapíšeš něco sám?
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    KHALAVERA: je hezky ze pises o NM to je dulezite a ocenuju to, ale pises jen o vecech, ktery uz medializovany jsou, pricinenim nekoho jineho, takze by mne zajimalo, jakymi argumentacnimi piruetami bys vysvetlil proc nepises o necem co je zajimavy a co potrebuje pomoct dostat se do infrastruktury kulturnich instituci a medii a pises o tom co uz soucasti infrastruktury je a jenom to prebiras, zbytek toho co se deje si pak asi snazis podvedome bagatelizovat napr. vetou na kterou sem reagoval
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    TIKVIK: vida
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    KHALAVERA: A myslim, ze to taky bezelo ve foajeee Berlinskyho transmediale.
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    NOIK:
    KHALAVERA:
    PASHWAKA:
    díky, zkusím se na to podívat:)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ORX_QX: je mi líto, že v tom vidíš pomluvu, a moc rád bych ti vysvětlil, co tím myslím, ale předem se obávám, že bys odmítl jakékoli argumenty z oblasti sociologie umění a teorie významu kulturních institucí a médií
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    Umění nových médií se objevuje České republice jenom ve skromné míře - místní umělecký provoz jakoby rezonoval se světovým děním v této oblasti jenom velice opatrně.
    KHALAVERA: asi si dost spatne informovany, nevim proc pomlouvas

    ja kolem sebe vidim spoustu skvelych veci, kterym k zasazeni sirsiho publika a zahranici chybi spis infrastruktura, propagace, sireni informaci a penize, coz nelze davat za vinu umelcum
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    dík, ale nešlo mi o celý výpis... nemluvě o tom, že v TZ byl jen ten veletržák
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    KHALAVERA: jeste ti tam chybi vystava v galerii ,, tjo, jak se menuje Montanelli, nebo tak nejak,, co je na maly strane
    VOP
    VOP --- ---
    KHALAVERA: nj.. ja to osbne nebral.. myslel sem to ze situace je takova jaka je a nema cenu si stezovat.. je to smutny proste no)

    je pruser ze je to navazujici, pulka lidi vidi vsechnu zasadni literaturu poprvy v zivite a po pul roce mrd a premejslej nad diplomkou.. navic strasne sirokej zaber.. neni to specifikovany.. dalsi radoby vseznaly teoretici.. osobne ted lituju ze sem nesel na informacni studia na filde..
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---


    Umění nových médií se objevuje České republice jenom ve skromné míře - místní umělecký provoz jakoby rezonoval se světovým děním v této oblasti jenom velice opatrně. O to víc potěší, když je práce českého autora, zkoumajícího možnosti digitálních médií, „venku“ oceněna.
    Na uměleckém veletrhu Artefiera Arte First, zaujala porotu absolventská práce Jakuba Nepraše, diplomanta ateliéru Nová média AVU, s názvem Babylonská rostlina. Videoinstalace, představující vizuálně fascinující metaforu lidské společnosti strukturující se nevědomě v řádu vyšších organických celků, získala hlavní cenu Premio Euromobil 2007, obnášející odkoupení díla do prestižní sbírky bratrů Luchetti a mnohostrannou podporu a prezentaci oceněného umělce na mnohých mezinárodních akcích po dobu jednoho roku.
    Čeští diváci měli možnost Babylonskou rostlinu shlédnout na loňské výstavě diplomantů ve Veletržním paláci či v rámci festivalu Transgenesis na Akademii věd ČR (LtN 48/06).

    PALO FABUŠ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam