• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYBERWOLFOn-line WebBased hry kreativně - udělejte si vlastní webovku!
    Hráli jste někdy nějakou webovku a napadlo Vás někdy udělat si nějako vlastní?
    Máte nějaký nápad na bezva hru a neumíte ho realizovat?
    Nebo umíte skvěle programovat webové aplikace, ale nemáte nápad na dobrou hru?
    Nebo namáte ani jedno a umíte cokoliv jiného, co by mohlo při tvorbě hry pomoct (malovat, dělat hezky vylížející html stránky, jakoukoli grafiku, nebo jste matematický génius, prostě COKOLI)
    Pokud Vám vyšla alespoň jedna kladná odpověď, jste tu správně!

domenu radeji stylem

17 hlasy od 17 respondentů

rozbalit záhlaví
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      CYBERWOLF: respektive, k zaznamum by se melo dat dostat s jistym spozdenim, ale melo by to byt spozdeni spis v radech hodin, nez dnu.
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      FACEDANCER: Napad to neni spatny, ale bohuzel moc nesedi do toho, jak mi to funguje. Vysledky akci se hraci sice loguji, ale neni to tak uplne jednoduche:) Spousta akci muze trvat nekolik desitek kol (coz muze byt par dni realneho casu), behem kterych se nic nehlasi. Pokud se nejedna o hlaseni z boje, tak jsou to stejne jen informace o dokonceni akce, ktere nemaji moc vypovidaci hodnotu. Mimo to, abych predesel zaneradeni databaze se zaznamy starsi X dnu automaticky mazou. Na druhou stranku, i k temto zaznamum bych rad umoznil pristup - kdyz uz by to nekdo chtel vedet...
      FACEDANCER
      FACEDANCER --- ---
      No ono by docela i stacilo kdyby do posty hraci sly oznameni o uspesich/neuspesich jeho akci

tzn je mozne takto dohledat jeho spinazni aktivity, konkretnejsi stavy armad pred x dny a tak podobne

toto je navrh ne zcela domysleny
      TOMG
      TOMG --- ---
      CYBERWOLF: To hodně závisí na lidech. Sehnat kvalitní adminy, není tak úplně jednoduché.
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      TOMG: Presne tak, B je spravne :) Text na strance s mailboxem a oznameni o tom, ze mi nekdo cte postu, snad budou dostatecne k tomu, aby to lidi pochopili, ze posta neni zrovna soukroma.

Jinak ja jsem tak nejak proti zrizovani adminich trestnych komand - myslim si, ze delaji vic skody, nez uzitku:)
      TOMG
      TOMG --- ---
      CYBERWOLF: nedonutíš, pokud nebudeš mít adminy co to budou hlídat a buzerovat hráče. Případně to necháš na nich, že to funguje, tak a tak a je to čistě jejich problém.
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      NYX: k tomu je samozrejme donutit nemuzu. Tenhle odposlech komunikace ma byt jen jakysi doplnek, takze si nemyslim, ze by to donutilo lidi interni komunikaci nepouzivat (koneckoncu i kdyby mezi sebou komunikovali pres ICQ, tak se k nim nejaky hrac muze pridat a posilat informace svym kamaradum v druhem spolku treba mailem)

Primarne se spionazi zjisti prave informace podobneho razu, jaky popisujes (viz. CYBERWOLF). Pouze misto ukladani aktualniho stavu jsem na to sel tou cestou, ze jsou ty informace pristupne aktualni, ale jen nejakou dobu a postupne jsou pristupne jen mene a mene podrobne. (takze treba za nejaky cas si stale pamatuju, kde ze to maji zakladny, ale uz ne, co v nich je, protoze se to mohlo uz davno zmenit atd.). Myslim si, ze je to jednodussi jak pro hrace, tak i pro me:)
      NYX
      NYX --- ---
      CYBERWOLF: a jak hrace donutis pouzivat k herni komunikaci prave tu herni postu?

pokud chces simulovat realitu, tak spionaz stejne zjisti komunikaci mezi lidma, kteri ridi cinnost v ruznych oblastech/oborech...tj. primerena simulace by byla ala "odposlechnul jste komunikaci od X smerem k Y, ktera vam dala informaci o rozmisteni jednotek (v oblasti, kterou ridi X) / hospodarske situaci (napriklad dochazi to a to, nejaky graf spotreby urcitych surovin v posledni dobe + vyhled do budoucna podle toho, co ma clovek naklikane ze se ma postavit apod) / planovane vyrobe atd..." - a tuhle informaci rovnou dotycnemu nejak integrovat do jeho mapy/rozhrani apod...s tim, ze by u informaci tohohle typu bylo jen uvedene stari...a bylo by na nem, nakolik je jeste povazuje za aktualni.

samozrejme pokud by spionaz selhala, mohlo by se krome jasneho neuspechu (likvidace spiona apod) take podstrcit falesna zprava (= uplaceny / chyceny spion apod), tj. nejake zcela zcestne udaje, ktere by ho zmatly...ale navenek by se to chovalo zcela identicky jako spionaz uspesna :)
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      Proc by ne :) Dezinformace je v poradku, jedine, co bych zakazal je vyuzivani nejakych externich sifratoru.
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      Hlavne aby to ten hrac vedel :) BTW moje taktika by byla zavest pravidlo mit kazdy Xty prispevek nesmyslny, aby se zmatl protivnik :)
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      TOMAS3333: 9.9.2009 bych chtel spustit alfaverzi. Tento termin neni uplne nerealny, ale zas tak moc bych na nej taky nespolehal :)

WEWERKA: Tak ono je to interni posta, ktera ma slouzit pro herni zalezitosti. Ze je mozne se do posty nabourat bude obecne znamy fakt, takze pokud si chce nekdo pomoci posty resit soukrome zalezitosti, tak holt musi vzit na vedomi, ze to tak uplne v soukromi neni. Je to jako bavit se v tramvaji - taky musis pocitat s tim, ze lidi kolem muzou poslouchat.
      TOMG
      TOMG --- ---
      WEWERKA: To jsme řešili tak před dvěma lety. Kdy se prostě oddělí herní část (kde jsi jako postava) od hráčské (kde jsi jako hráč/uživatel). Prostě ve hře nesmí řešit soukromé věci netýkající se hry. Na to je jiná část systému. A pokud tam někdo má soukromé věci, tak je to jeho boj. Stejně tak oddělená fóra.
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      CYBERWOLF: To s prolomenim do posty mi prijde pochybne. Jak vis, ze si uzivatel nepise s kamaradem a nemaji tam soukromou debatu. Krom toho, ze by takova informace byla pomerne k nicemu, tak mi to prijde i jako zasah do soukromi. Prolomeni do fora nebo do zaznamu udalosti ci nejakeho aliancniho fora mi ale prijde ok.
      TOMAS3333
      TOMAS3333 --- ---
      kedy planujes spustit nejaku betu?
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      Tak jsem s tim dnes docela hezky pohnul, nevic jsem si i udelal trochu vic jasno v dalsich vecech.

Takze (ackoliv tohle jeste nemam hotove), povazuji celkem za jiste, ze pruzkum, spionaz a vymena strategickych informaci bude velmi dulezitou soucasti taktiky. Napr. kazdy spolek (aliance, gilda, cokoliv) bude mit jakysi archiv. V tomto archivu se budou uchovavat informace ziskane z pruzkumu, nebo vymenou informaci, nebo proste ukradene. Nektere informace budou trvaleho razu, nektere budou postupne ztracet hodnotu.

To znamena, ze pokud jsem treba v nejakem spolku, tak vim, kdo vsechno tam je, jakou ma roli, kolik a kde maji zakladen, znam podrobnosti o armadach - zkratka o vsem. Takze tyhle detaily u daneho spolku stale vidim, i kdyz uz tam nejsem. Jenze ono to uz druhy den nemusi byt pravda, tak treba ztratim pristup k informacim o zasobach. Dalsi den ztratim prehled o pozicich armad. Pak budu mit jen priblizne informace o jejich poctech. Dale ztratim informace o vyrobe a pozici tech armad. Pak budu treba jen vedet, kolik tech armad je. Ztratim prehled o tom, kdo ma jakou roli. Pak ztratim prehled o tom, kdo vsechno je ve spolku, budu jen vedet, kolik jich je. Nakonec budu vedet jen, kolik maji zakladen a kde jsou (a mozna jen ty, ktere staly v dobe, kdy jsem spolek opustil).

Mimo to bude mozne se nabourat do cizi posty, fora, nebo zaznamu udalosti - ale nebude to tak jednoduche. V zavislosti na uspechu a bezpecnostnim opatrenim protivnika bude text zkreslen - treba kazde druhe pismenko nahrazene nahodnym znakem. Kazde desate pismenko...kazde padesate...

Momentalne jsem s tim celkem spokojeny, snad je to opravnene:)
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      Pokud chcete nejake animace a nechcete flash nebo aplety, tak muzete pouzit javascript:
      http://processingjs.org/exhibition

docela mi spadla celist
      TOMG
      TOMG --- ---
      TOMAS3333: S ogame.cz to teď bude v létě druhý rok, ale víc jak rok to už spíš nehraju, je to jen takový udržovací režim, kdy jen stavím z toho co natěží doly a už vlastně ani neútočím. To plánuju někomu předat.
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      TOMAS3333: Overland, asi kolem 1,5-2 let. Dolumar, 2 mesice. Nic jineho mi nevydrzelo vic jak tyden. Dolumar jsem navic ukoncila umyslne, uz jsem na tom zase chytala zavislost a to nechci.
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      MICTECH: Zrejme do jiste miry ano, ale treba u leteckych simulatoru podobne pocity nezazivam. Tam se ale clovek stara akorat o letadlo, kde je zeme a maximalne o nejake dalsi letadlo ve vzduchu, ale u tech vesmirnych simulaci neni ani nahore, ani dole, vetsinou toho v prostoru lita hrozne moc...

Kosmonautum by to mozna opravdu nevadilo:)

SYLVAEN: megalomanie je hrozna vec - sam s tim zapasim v jednom kuse:)
      MICTECH
      MICTECH --- ---
      CYBERWOLF: to je tim, ze clovek neni na 3D prostor zvyklej, protoze se celej zivot pohybuje po planete, ktera je ve svem dusledku 2D
      SYLVAEN
      SYLVAEN --- ---
      CYBERWOLF: No mně se třeba hodně líbilo provedení space combatu v StarWars Battlefront II.. :) Přišlo mi i přehledné a jednoduché.

Souhlasím že s trochou péče, lásky a spoustou dobrého plánování by to šlo udělat i v 2D.. ten GoogleMap princip by to nejspíš umožnil.. to jen já jako detailista bych raději šel ještě o ten krok dál a místo GoogleMaps udělal GoogleEarth :D

Kdysi jsem si na zkoušku v Javascriptu napsal isometrické vykreslování 3D prostoru.. vtip byl v použití transparentních PNG a z-indexu. Fungovalo to, ale pořád to ještě nestačilo mojí megalomanii. :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam