KASTA: Freud by mel z tebe radost:-) Ono, ne že bych úplně tu psychoanalytickou redukci odsuzoval, ale v jejich případě je prostě všechno sex. Jezdit ve výtahu - sex. Vyjít schody - sex. Obout si boty - sex. Dát klíč do zámku - sex. Otevřít dveře - sex. Napít se z lahve - latentně homosexuální touha poskytnout orální sex jinému muži... :-)
Na druhou stranu, něketré věci fakt se sexem souvisí. A mám pocit, že někteří analytici se mu právě vyhýbají jak čert kříži a omílají kdesi cosi o conjunctio a integraci Animy/Anima do jáského komplexu ... snad aby se vyhnuli konfrontaci s psychoanalýzou.
A na třetí stranu, z vlastní zkušenosti vím, že zdá -li se někdy někomu přímo o sexu, vůbec to nemusí znamenat projev jeho mrzkého chtíče a neukojeného libida. (ale někdy taky jo, viz bod 2, ach jo, kdo se v tom má vyznat...:-)
Furt si hraju s myšlenkou, že základní fyziologické potřeby na sebe právě nabalily v průběhu času archetypy... je to trochu odlišný pohled od Jungova (i když možná ani ne...) Víceméně mám v hlavě takovouhle stupnici: Znak (vyčpělý symbol) - symbol (manifestace komplexu) - komplex (obsah archetypu) - achetyp (nadstavba k pudu) - pud ???!!!
Taky si pohrávám s myšlenkou propojit Maslowovu tabulku hierarchie potřeb s analytickou psychologií s tím, že každý jedinec má zkrátka kolem každé této potřeby splatý jiský komplex představ, tužeb, obav, potřeb...
A jo, vím, že jsem škatulkář a ve skutečnosti je to všechno jinak...:-)))