• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    REVAN
    REVAN --- ---
    LOOK: Velmi teoreticky by to tak mělo fungovat.... jenže mi to tak nefunguje. Možná bude problém někde jinde. Zkusím se podívat na rozdíl mezi temnými obsahy nevědomí (patřícími ke Stínu) a temnými stránkami v osobním podvědomí. Možná se v mém případě jedná o osobní zranění a ne o Stín.

    "co je spolecnosti prijimano a odmitano" je kolikrat neuroza jak vysita :)
    zcela souhlas, můj názor na společnost je horší než špatný :-) Jen mne pořád nebaví osamocení, co z toho plyne.... To je ale asi problém každé cesty osobního (duševního, duchovního) rozvoje. Stále před sebou mám scénu z Castanedy, jak Don Juan poprvé procitl a popisuje ten pocit osamění, jak procházel mezi lidmi a nikdo z nich nebyl pravým člověkem, samé přízraky. Mívám ohromně podobné pocity.
    LOOK
    LOOK --- ---
    DAW: presne, navic nevedomi se s vedomim snazi komunikovat, ale ma jazyk, ktery je hodne odlisny od toho, jak si komunikaci predstavuje moderniho clovek. uz treba analyza nebo jakakoli prace se sny je komunikaci s nevedomim

    REVAN: integrace neznamena, ze budeme delat, to co si stin usmysli, ale ze skrze pozornost stiny prosvetlime, zvedomnime, a az pak budeme vedet, o co skutecne jde. zvedomnenim stinove obsahy ztrati energii, kterou jim dava nase odmitani. btw to zvedomnovani neni bez rizika, pokud narazime na neco prilis hustyho a nezvladneme to, muzou z toho byt mensi nebo vetsi problemy...

    "co je spolecnosti prijimano a odmitano" je kolikrat neuroza jak vysita :) viz Stern a jeho analyzy kultury
    DAW
    DAW --- ---
    REVAN: Ja verim tomu, ze ten skodlivy, patologicky projev stinu, je vytvaren jeho potlacovanim.. jeho prijetim se z nej samovolne vytrati vetsina, mozna, ze veskery jeho agresivni potencial.. tak jako se timto prijetim transformovala osobnost, transformuje se i stin.. Zacit "zit obsahy stinu" podle mojeho nazoru nevede k jejich vzrustu, ale naopak uvolneni se z jejich krecoviteho sparu a nasledneho uvedomeni si ruznych jinych moznosti jeho vyjadreni..
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    REVAN: no, mě přijde, že archetyp Stínu je stejně jako nevědomí samo nekonečný...takže celý náš lidský život je vlastně jen pokus o jeho integraci :)

    např. říká se, že v každém člověku je kus vraha...tak si teď budu se svým vnitřním Já vést dialog, připouštět si různé situace, až dojdu k poznání, že např. v určitých situacích jsem schopná zabít a srovnám se s tím celkem dobře (ohrožovali mi dítě, mě, jinou blízkou osobu na životě apod.)... nj, ale kdyby tahle situace nastala reálně, určitě bych měla velký, moc moc velký problém a srovnaná bych vůbec nebyla....
    REVAN
    REVAN --- ---
    Tak fajn, ke Stínu - a to mi teda řekněte vaši zkušenost...

    Jedna věc je poznat svůj stín, připustit si ho a vědět, co tam v zadu číhá. Ale to ještě neznamená, že nás tím stín přestane otravovat, jen ho budeme umět rozlišit. Ale stále ho nebudeme moci projevit, prožít, a jeho obsahy budou stále dotírat do vědomí. Jen si na ně budeme schopni dát pozor. Ale to ještě neznamená, že je nepotlačíme a neuděláme si z nich základ na pěkný komplex.

    Další možností je integrace, přijmout svůj stín a žít i jeho obsahy. Ale je to vůbec možné? Hodně z toho, co tam je zasuto je společností odsuzováno a jen když připustím, že něco takového v sobě mám, nevědomci mne odsoudí, aniž by hlupáci věděli, že to mají v sobě také.

    A teď "babo raď". Vidíte někdo cestu z toho ven?
    DAW
    DAW --- ---
    YBUKO: Metafora to muze byt i nemusi.. to, ze s nim chceme navazat dialog, nemusi znamenat oddelovani a stepeni.. mozna, ze tohle oddeleni a rozstepeni tady uz je a proto s je treba navazat se stinem dialog, abychom tuto propast preklenuli...
    Vnitrni dialog muzeme vest se vsemi slozkami sve osobnosti a vlastne to neustale delame.. myslenky, ktere nam koluji hlavou jsou vlastne vnitrnim dialogem.. jsou vyjadrenim zpusobu, jak mluvime sami se sebou..
    DAW
    DAW --- ---
    YBUKO: Ja bych rek, ze Look to takhle nemyslel.. naopak spis prijmout, ze to "neco ve mne", co se mi treba vubec nechce libit, je ve skutecnosti taky "ja"..
    LOOK
    LOOK --- ---
    integrace stinu, imho:
    1) uznat existenci stinu
    2) snaha navazat s nim dialog
    3) navazani dialogu, nekde na pul cesty mezi pozici vedomi a pozici stinu
    ...
    4) vysledek. idealne zacleneni stinovych obsahu do osobnosti(vedome).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    XCHAOS: okhej, then
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAW:
    DARJEEL: dyť já ho taky integruju, v souladu s instrukcemi mistra Junga !
    DAW
    DAW --- ---
    Ne ne.. stin neni spatnej.. v podstate jednoduse "kde je svetlo, tam je stin".. prave naopak snahou svuj stin potlacit a ovladnout ho moci zotrocujeme sami se a lidi okolo nas k jeho vuli..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    XCHAOS: ale stin neni nutne spatnej, neco co je treba odrezat....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAW: mě to taky přijde silně houbogení, ten obrázek.

    DAW: integrace stínu mi taky není jasná. mě to vychází, že to znamená, že nezabiju někoho jiného, ale sebe, celá ta integrace stínu. (ovšem udělám to nejspíš tak, že tomu parchantovi sobě provedu to, že prostě zestárnu k smrti - nic lepšího si nezaslouží, bastard jeden !)
    DAW
    DAW --- ---
    Jinak jsem rad za todle audytko :-) Hledal jsem v tematech neco o stinech a stinovych archetypech a vylezl mi Jung :-)) Parada.. stiny a svoje otazky na ne vyhrabu az pozdeji.. ted nemam moc klid..
    DAW
    DAW --- ---
    Hey tak to je Alex Grey :-))) To jsou veci.. zrovna vcera mi o nem povida kamaradka, ze prej dela uzasny obrazky, a ja jsem ji rek, ze to jmeno stejne urcite zapomenu.. coz se samozrejme stalo.. a tady ho mame :-))) Dik ;-) ..pujdu asi meditovat.. nebo co.. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    alex grey je student dzogchenu, takze medituj voe ;-)
    DAW
    DAW --- ---
    YMLADRIS: Jestli nekdo sezenete kyselinu, po ktere budu videt takhle, ..ze se i moje vlastni babicka zmeni v archandela prozareneho pestrobarevnymi ornamenty.., tak mi prosim dejte vedet. Zaplatim zlatem.. nebo houbami :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: alegorická postava Vědce na palubě jedné z lodí flotily Aštara Šerana ? :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    albert jako Hrdina?



    Bozske dite



    Mudrc

    FIDEL
    FIDEL --- ---
    tady byla rec o novych, ba dokonce takovych, ktere vznikaji behem kratke doby, to proste te definici neodpovida ani v nejmensim, posledni revanuv prispevek je dle meho trefne ukonceni teto(neplodne) diskuse, neni treba k nemu nic dodavat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam