• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    DAW
    DAW --- ---
    ALBERTO: Tyjo to je parada.. Ja jsem se o rozstepenem archetypu taky docetl docela nedavno, ale krasne to zapadlo cele skladanky tajuplneho sveta lidske duse, tak jak ji vidim ja ;-) .. Hrozne rad bych se o tom taky dozvedel neco vic, tak jestli na neco narazis, urcite to sem hod.. treba aspon odkaz.. Na nekonecny pribeh se jdu podivat..
    THLASPI
    THLASPI --- ---
    Zdravim, dneska sem se výborně pobavil, jedu takhle domů a čtu si z junga:

    "Člověk má schopnost, která kolektivnímu záměru nejvíce prospívá a individuaci nejvíce škodí: je to nápodoba. Psychologie společnosti se bez nápodoby vůbec neobejde, bez ní by nebyly masové organizace, stát a společenský řád prostě možné; vždyť pořádek ve společnosti nedělá zákon nýbrž nápodoba, a tento pojem zahrnuje i sugestibilitu, sugesci a duševní infekci. Zároveň však každodenně vidíme, jak se mechanismus nápodoby používá či spíše zneužívá k osobnímu odlišení. Člověk prostě vynikající osobnost, vzácnou vlastnost nebo činnost napodobí, čímž se sice ve vnějším vzatu od nejbližšího okolí odliší, ale jeho podobnost s duchem okolí, která přesto existuje, jej takto s okolím nevědomě ještě více a s větším tlakem svazuje - skoro by se řeklo za trest. Z pokusu o individuální diferenciaci, zfalšovaného nápodobou, zbude póza a člověk zůstává na úrovni, na které byl předtím, jen o několik stupňů sterilnější než dříve..."

    no a přijedu dom, vemu do ruky noviny a čtu článek na titulní straně:

    "Chcete se zařadit mezi jedinečné?
    stačí si pořídit tetování. Zájem o něj stále roste.
    Doba si žádá individualisty. Tetování představuje jednu z možností,
    jak se odlišit, jak se učinit jedinečným."

    omlouvám se za dlouhou citaci, ale mě to prostě hodně pobavilo.....:)
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Ahoj Daw... Diky za reakci a postreh. Jsem si vedom toho, o cem pises. On zadny popis archetypu nemuze byt vycerpavajici, a ten muj rozhodne neni. Zacinam teprve jakoby od prvnich kamenu stavet skladanku. Nejlepe se ony polarity archetypu odrazeji v nejakem pribehu. Neco z toho jsem se pokusil ukazat v Nekonecnem pribehu. Moje stranky jsou v neustalem rozvoji a diky ze jsi me na to upozornil, zkusim na to v budoucnu zamerit svou pozornost. Zobrazovat archetypy ve vztazich a protikladech je rozhodne dulezite. Oni teprve tak "ozivaji". Rozhodne si nemyslim, ze o tom vim vsechno. Pokud bys ty sam, nebo nekdo jiny, chtel neco o tom napsat, velmi rad to na svem blogu budu publikovat, stejne jako jakekoli jine prispevky, ktere se nejak dotykaji psychologie a veci kolem. Chci, aby moje stranky slouzily poznani vsech a pro vsechny a kdokoli se muze zapojit, dam mu prava k publikovani. Staci se ozvat na mail aridsun@seznam.cz.
    DAW
    DAW --- ---
    ALBERTO: Moc pekny stranky, ale rek bych, ze ti v tom neco schazi.. Nechci tady pusobit, jako nekdo, kdo tomu rozumi lip, ale divam se na to zase z jineho pohledu a ten mi tam chybi.. Z tohoto pohledu jsou archetypy, ktere popisujes neuplne a vnitrne rozstepene.. Archetyp moudreho starce je vnitrne provazan s archetypem zvidaveho neznaleho zaka, archetyp matky s archetypem ditete a tak dale... To se oznacuje jako zdvojeny archetyp.. kazdy totiz v sobe obsahuje i svuj protiklad ... Lidske vedomi hleda jednoznacnost a je pro nej tezke zkloubit zdanlive protiklady do jednoho obrazu.. ale ten obraz bez toho nikdy nebude uplny..
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    ALBERTO: dobré :)
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Vážení příznivci C.G.Junga, dovoluji si vás pozvat na své stránky, kde se věnuji interpretaci archetypů jako je anima, animus, persona, stín, koré atd. (které samozřejmě už dobře znáte) s ilustracemi se světa umění. Možná vás budou zajímat další články související s psychologií, grafologií a uměním. :-) http://ografologii.blogspot.com/search/label/Archetypy
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ok, syncka na psyčku (mám neodbytné dejá-vu, že už jsem to někam psal, ale nevidím to tady): v tom hipísáckym pseudohradu kde se to konalo byly jedny schody v přízemí vyskládané mozaikou na povrchu a tak jako nějak prostorově organicky, nepravoúhle tvarovaný, tak povídám "ty jo, to je úplnej Gaudí" - a ráno jdem, a na jedný zaparkovaný dodávce je nápis Gaudí s.r.o. :-) mírně intelektuální synchronicita - že když jsem byl v pátek u zubaře, tak tam z neznámého důvodu mezi reklamami na pasty na zuby visela fotka chrámu Sagrada Família (od Gaudího), to je už zcela mimo :-) (inu, některé memy člověka poznamenají nadosmrti :-)

    ok, další konkrétní synchronicita: čtu si tuhle v posledním Gibsonovi (Spook country) jak střílej do nějakýho kontejneru (čím a co v něm je a za jakým účelem tam dělají ty díry je offtopic) a popisujou, jak se okolo těch děr z toho dovnitř ohnutýho plechu oloupe barva - a ten samý den jedu na kole, vidím dopravní značku prostřílenou z nějaký pořádný bambitky (díry jak hrom) - a okolo děr oloupaná barva, přesně jak to líčil Gibson.

    tyhle dvě synchronicitky mají tu výhodu, že vůbec nic neznamenaj, takže se o nich snadno mluví. navíc je to takový typ synchronicity, kdy jeden "konec" té spojitosti je vlastně v nějakým textu (ať už nápis na autě, nebo nějaká kniha...), takže to vlastně není "pravá" synchronicita... podle mě...

    FIDEL: seš nějak mimo, tyjo. nejvíc jetý trosky (obou pohlaví) sem teda fakt vždycky viděl na jiných akcích... :-) oholit se vždycky nakonec může každý (a je to občas fajn, popravdě :-) ), ale některý lidi na sobě provádí jaksi, ehm, celkem nevratné změny, které ehm, jsou docela hodně vidět.... jinak rozjíždět tu flame o preferovaných formách kalby je asi offtopic... shrnul bych to tak, že až reklamy na psy akce uvidím ve zprávách na Nově, tak na ně asi jezdit přestanu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FIDEL: roven bohu se jeste necitim, ale dik za kompliment... a ted uposlechni bozsky prikaz a padej plevelit jinam...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    boze ty si hlupak, uz ani zasmat se na ucet hipizackyho psycka clovek nemuze...vis co ja se budu smat cemu chci a na co chci budu i reagovat a kdyz mi neco prijde blbe, tak to nebudu skryvat... ty see venuj tomu aby ses dal do poradku;)
    krom toho(jen pro tve info) v tom xchaosove prispevku nic k reakci nebylo(doslova:) a kdyz se tu nic nedelo tak ja nakroutil par dratu;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FIDEL: hovno ideova policie, ale nevim, proc kdyz XCAHOS pise o synchronicitach na psysku, tak si z toho vyberes ten psy a pak jeste nahodis svuj, v tomto priapade, jalovej komentar o hodnote nula cela nula...
    sam ses sobe policajt....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    spelling nazi! for president
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    boze, ideova policie uz i tady, to je naka nemoc na nyxu, za chvili vsici jen sleduji dodrzovani a nedodrzovani netikety a podobnych zhuverilosti...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FIDEL: neprud =) a ses OT...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FIDEL: kdyz te to dostane na MoBIo tak se teda oholim no ;-)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    chlupaty nohy hipizacek v dlouhej suknich;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FIDEL: co mas ve stinu? ;-)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    fuj psytrance:))
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    XCHAOS: a to jest?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak na psytrance akci na čarodějnice jsem zažil dvě docela pěkné, a víceméně "objektivní" synchronicity (první celkem triviální - svět je prostě malý, a že si prohlížím stejnou YouTube jako VJoé, to nepřekvapí - ale na druhou synchronicitu mám dokonce svědkyni a je méně triviální... pokud teda nešlo o dodávku majitelů objektu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam