• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a jak na sobe zacal makat? taky pres "agentury"? na to by se asi pravoverny jungian dival pochybovacne.. ale nakonec proc ne.
    TOOM
    TOOM --- ---
    COWBOY- No jeden můj známý si v jisté životní fázi nechal odborně zpracovat audit nebo spíše komplexní " psychoprofil" své osobnosti 3mi nezávislými fundovanými agenturami ( utratil cca 20 tis.Kč) Vyhledal styčné body, posoudil je se svými vědomými i podvědomými reflexemi a začal na sobě makat, hlavně v místech kde si potvrdil své slabiny. To mi třeba připadá velmi smysluplné.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOOM: Trošičku tě opravím. Neříkám, že mám nějaké uvědomělé komplexy. Říkám, že to, co by mohlo být označováno za komplex se snažím využít pro sebe tak,jak to jde nejlépe. Mám pocit, že tu někdo psal, že komplex je to až když ti to řekne doktor. Od žádného takového odborníka jsem se nikdy nedozvěděl, že bych trpěl ( měl ho ) nějakým komplexem.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    STEPNI_VLK: Mohl by to být komplex zvaný zástupce. Tento se projevuje tím, že pokud nedokážeš rozumně vysvětlit nějaký jev, najdeš něco, co by mohlo zastoupit původce toho jevu a toho zástupce se pak JMEŠ ( sorry, ale to slovo mě nadchlo ) řešit.
    Přitom snad každý ví, že novostavba si tak tři roky sedá a zvláště krovy při sesedání a sesychání umí nadělat pěknej rachot.
    Ale neber mě moc vážně - spíš mě neber vůbec vážně. :-))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SPIELMANN: nicméně stále nechápu, se kterým komplexem je svázáno ono nechození na střechu. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    tak to je fakt divny ;)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Neeee. Ložnici mají v podkroví a ty zvuky slyšel ze střechy. Ale nikdy se na tu střechu nešel podívat. Ani ho to nenapadlo, prostě slepá skvrna:o)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja jsem to nechytla. jako ze ted se chodi divat na tu strechu?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Teď jsem potkal jednoho kamaráda s krásným komplexovým chováním. Pořídil si nový baráček, bydlí tam se svou manželkou. No a v noci ho vždycky probudí šramot, jako by někdo chodil po střeše. Vyjukanej jme se hledat zloděje, všude se dívá, i ve sklepě a nic. A to se mu docela často opakuje. Tak jsem se ho "nevině" zeptal: a podíval jsi se někdy na střechu?! No, co myslíte.... :o)

A pak mám ještě storku, ta se stala už déle - pozval jsem kamarádku k nám na oběd, všechno bylo domluveno a v pohodě, leč když jsme se blížili ke dveřím mého bytu, tak ona najednou "zpanikařila" a že musí pryč. Tak jsem na ni chvíli koukal naprosto netuše co se děje... po několikahodinovém rozhovoru pak jsme se dobrali výsledku, že když jsme se blížili ke mne dom, ucítila vůni jídla, což ji asociovalo podobné příchody domů co zažívala ,když byla mladší, kdy ji pak u oběda otec vždy nutil, aby všechno snědla...
    TOOM
    TOOM --- ---
    COWBOY: Tedy- v podstatě si své uvědomělé komplexy jakoby hýčkáš a snažíš se je přetavit na výhody?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOOM: To bude asi složité. Sám za sebe mohu říct, že se snažím to, co by mohlo být označováno za můj komplex se snažím využít pro sebe tak, jak to jde nejlépe.
    TOOM
    TOOM --- ---
    COWBOY: Zajímal by mne tvůj širší pohled na tuto mou tezi...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOOM: Taky zajímavá myšlenka.
    TOOM
    TOOM --- ---
    COWBOY: No já myslím, že opravdový komplex je něco, jako nezahojená rána, která sice nebolí a na kterou ani nemyslíš. Avšak dykoli se jí nebo okolí někdo dotkne, zareaguje buď bolestivě nebo přecitlivěle. Člověk pak nevědomě chodí ( myslí) už tak trochu šejdrem aby se vyhnul kontaktu s citlivým místem. Komplex tak, aniž to sami vidíme ovlivňuje více oblastí života. Já jsem spíš pro otevřenou reflexi, ikdyž to bolí- a komplexu se zbavit. Myslím to obecně. Větší potíž spíš vidím v přesné identiffikaci a lokalizaci komplexu samotného...
    MUZA
    MUZA --- ---
    YMLADRIS: jak ktery problem... vim, ze u vzteku to funguje... udajne je to docela stara technika....

ovsem je pomerne nepritazliva, pac to chce duslednost a trpelivost a lidi maji radeji "jednoduchy a rychlejsi reseni"...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    muza: jako ze to, ze si komplexove chovani uvedomujes, u tebe vede k tomu, ze postupne vymizi?
    MUZA
    MUZA --- ---
    YMLADRIS: mno, muzes si priznat, ze se rozcilovat vlastne vubec nemusis... (vetsinou to onu situaci jeste zhorsi a bud nedosahnes niceho nebo za cenu "poslapani" duheho... a pozorovat ten vztek... nehodnotit... ono to casem vymizi...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Ano, vsichni mame komplexy, ale nekomu vic ovlivnuji zivot, nekomu min.
    Ja nevim kolik ti je a jake mas zkusenosti ... ale urcite znas lidi, kteri donekonecna opakuji tutez chybu. Holky, ktere chodily zatim s sesti muzi a z toho pet muzu je mlatilo. Kluci, kteri jeste po tricitce jsou nervozni z toho ze ma prijit na navstevu jejich otec - za co je asi zase sprdne. A tak dale. Tahle naprogramovani jsou vetsinou tak zazrana a hluboka, ze ma cenu s nimi pracovat takhle slozite analyticky. Protoze ze by sis jen rekl 'na otce uz seru a jsem v klidu', takhle lidi nefungujou.

COWBOY
    COWBOY --- ---
    YMLADRIS: OK, takže všichni máme komplexy, ale některým prostě komplexy nevadí. Ti, jimž nevadí o nich vlastně ani nevadí a proto je vlastně ani nemají. Některým vadí a pak se jimi zabývají. Možná, kdyby je přestali řešit, přestaly by jim vadit a přestali by je mít. Ale je to jenom varianta.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pokud zijes spontanne a funguje ti to, pak neni co resit.
    ale vetsina lidi casem prijde na to, ze se v jejich zivote opakuji vzory, ktere jsou suboptimalni.. to, ze jses naucenej nejak jednat, blokuje kreativitu, ktera by se s danou situaci mohla vyporadat tvorive, tvuj zivot by mohl byt bohatsi.
    a pak jsou lidi, kteri maji vazne problemy ... deprese .. mezilidske vztahy .. a tam uz to sakra ma cenu, pozjistovat jak vlastne funguji a proc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam