• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    pravda kdyz nekdo umi s vektorama jako napr pukpuk, tak preci jen cajk :)

jsem si vzpomnela, ze mam jednoho havrana na disku, takze posilam !

CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: no ja to prave neumim sudlit na pocitace. vektory jsou peklo a photoshop prevrstvovano :)

ta cb verze tomu zkutecne dala kontrast, ja jsem rada, ze to vytahlo tu linku mrtveho vrabce, co udava tvar kytary.

jinak dalsi ukoly tohoto predmetu uz budou muset byt na compu, takze si shanim indesign, a budu sudlit a mydlit, bohuzel. ale zase se to trochu naucim, treba se mi to bude nekda hodit.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: ha, tak to je supr olckul metoda... teda mozna asi ne olckul, ale v dnesni dobe, kdy to vsichni sudli na pc to je parada. jeden muj znamy plakatofil by z tebe mel radost.

ta cb varianta tomu spravne vytahla kontrast a pridala na abstraktnosti. super :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jo jinak ta cb verze je normalne kopirkou delane zejo :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: me se ta cb verze taky libi vic. coz je dobre, protoze to je to co musim odevzdat ve skole :)

jinak je to delane tak, ze jsem rozstrihala nejake svoje stare fotky zatisi a lebek, a zkolazovala. pro vyjadreni dreva kytary jsem oloupala svuj stary stul od tenkych platku nejakeho dreva. a struny dratek kovovy, muzikanti vystrizene z bileho papiru. a to vsechno prilepene na pruhledny pauzak. thats all ! :))
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: jeee, teda vubec nevim, jak je to udelane, ale hlavne ta cb verze vypada moc dobre!
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: me to s uhlem nejde a nebavi. mam to pak cele cerne a umazane.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    bejt tebou vemu cernej uhel a delam to jen v lince. pomuze ti to videt tvar a pomery. stinovani a malba atd jsou az dalsi kroky....
    CAJA
    CAJA --- ---
    a jedna figura. Boris Jirku uz ze mne zacina byt trochu nestastny, pac mi proste nejdou ty proporce a on to bere hrozne osobne, ze tu figuru proste dokaze naucit kazdeho :)

a vidi, ze ja jsem z toho taky nestastna, tak se me snazi uchlacholit, a vzdycky vysdvihuje barvy, malbu, jemnou kresbu, ze to mam fakt prej dobry, zajimavy, a o tehle figure rekl, ze to vubec neni hloupi, ze to je dobre, ale ty proporce a prostor ! :))

CAJA
    CAJA --- ---
    na predmet graficky design pro knizni vazbu. ukol kolaz na basnicku ci knihu+ cernobila kopie

od Kainara basen blues Stary mrtvy vrabec

Jenom trocha sazí a trocha peří,
    na světě mi to nikdo neuvěří,
    že tam ležel na nároží - starý a mrtvý vrabec.

O červnových třešních snad se mu zdálo,
    když jsem nad ním stál, právě poprchalo,
    a on tam ležel na nároží - starý a mrtvý vrabec.

*: Zatím dole v dancingu tři snědí páni v smokingu
    hrají pro cizí vkus,
    stesk jim voči zavírá, když kytarista zazpívá
    svý nejnovější blues.
    CAJA
    CAJA --- ---
    spoluzacka, ktera je hrozne sikovna a dela krasne veci !

CAJA
    CAJA --- ---
    takze jsem nafotila skicy, je to trochu prasacky nafocene, ale nejak se mi s tim nechtelo delat, aby to bylo profi :) kresby jsou dost jemne a svetle, takze jsem to musela poupravit, aby bylo neco videt.
    neni to nic svetoborneho, jen skicy, automaticka kresba, nemyslet a jen kreslit, co te napadne, zkouset si ruzne linky, tahy, silu tuzky apod.

Pro me je to ale objev ameriky !! jsem z toho cela nadsena, hrozne me to bavi, a uplne se vzdycky tesim domu na svuj skicak, ze budu opet kreslit :)

bylo treba abych ke kresleni pristoupila uplne jinak nez dosud. tak jsem vzala tuzku a ted jsem se snazila dat vsechny svoje city a emoce do te tuzky, citit ji, mluvit na ni, coz zpusobilo to, ze jsem tu tuzku sotva drzela, bylo to pro me hrozne citlive, niterne a zvlastni. a kdyz jsem pokladala hrot tuzky na papir, tak jsem sotva dychala :))
    proste uplne euforicky zazitek ! :)
    tuzka mi uz skoro dochazi, a mam k ni uz takovy citovy vztah, ze si ji snad zaramuju a povesim na zed :)

ale hrozne mi to pomohlo, a zaclo me to fakt bavit se snazit vyjadrit tou tuzkou.
    moje vedouci atelieru ze mne byla hrozne nadsena, prej nebe a dudy od tech minulych kreseb. a pak mela takovou peknou poznamku, ze prej kdybych se naucila vyjadrovat kresbou tak, jak se vyjadruju pusou, takze by to byla bomba ! :)) proste ze jsem ukecana, he.

http://cajacaja.rajce.idnes.cz/skicak/
    SAKA
    SAKA --- ---
    no vidis!
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: skvělééé! za tyhle momenty to stojí;)
    na fotky se těším a jsem zvědavec!
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem konecne doma, po dvou intenzivnich dnech v Plzni.
    a vypada to, ze jsem udelala veliky krok a zlomila prokleti skicaku :))
    byla velika spokojenost a usmev na tvari me vedouci atelieru, takze ja mam obrovskou radost ! :)
    zitra kdyztak neco nafotim a hodim to sem.
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: diky ! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: dik za hodnoceni. kompozice je dobra. ale dneska mi jeste vytkl ten nas ucitel, ze mi tam chybi kontrasty v zaberech. skoro vsechno mam z an face.. zadne zkratky, podhledy, nadhledy.
    takze asi neco preci jen prekreslim. rikal taky, ze jsem si mohla najit eifelovku na netu a nakreslit ji dobre, he :) jsem mu rekla, ze nejsem tak dusledna a precizni.
    ale jinak jsem si prosadila svuj divoky styl. takze vlastne cajk. ikdyz kdybych to cele preci jen prekreslila pecliveji asi by to bylo o stupen lepsi.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: ha, takze i ja neco napisu. je to opravdu mozna malinko detinske (ci pateticke), ale i tak to na me opravdu dobre funguje. moc se mi libi, ze si hrajes s kompozici jednotlivych policek a nerezignujes na standardni deleni. navic bez tech slov jsi opravdu odkazana jenom na vyjadreni zkrs ilustraci a opravdu to funguje. super!
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    tak nejaky minusy:
    sukne celkem zla draperie na prvnim
    cena za obejv. na poslednim

a plusy:
    jednoznacne kompozice stranek
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    jo to uz je holt moje role na tomhle svete, nekoho ovlivnit, nasmerovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam