• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Tohle mě baví, expresivní provedení a přitom taková intimní radost...
    CAJA
    CAJA --- ---
    taky nekde tam v okoli

a zidovskej chlapecek, nuceny jist vetrniky, v boskovicich na namesti :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    jo zadnej photoshop a upravy. sem fotila odrazy ve skle.
    CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    par fotek z Boskovic. unikatni vystava fotek pana Zdenka Tmeje v synagoze. Soubor Totaleinsatz.
    info :
    Tmejův nejslavnější, proslulý fotografický soubor později označený jako Totaleinsatz vznikal od roku 1942, kdy byl autor spolu s dalším sto tisícem českých dělnic a dělníků nasazen na nucené práce. Dostal se do Vratislavi, bývalé metropole pruského Slezska. Díky fotografickému školení byl schopen fotografovat i v nestandardních podmínkách, přesto, že fotografovat práci bylo zakázané. Vznikla neuvěřitelná fotografická esej – práce, portréty, autoportréty, snímky z vykřičeného domu, odpočinek… Podařilo se mu nechat si poslat chemikálie k vyvolávání a nafotografovaný materiál hned exponoval, snímky přežily i výslech na gestapu a následný útěk do Prahy. Jde o unikátní soubor – žádná podobná výpověď se o životě totálně nasazených neobjevila

http://cajacaja.rajce.idnes.cz/boskovice/#album

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    objevila jsem kouzlo mobilovek ! :)

VERAGOC
    VERAGOC --- ---
    Ahoj Cáji, tak už sem tu zas dlouho nebyla a koukám jaké krásné veci ti tu přibyly :) moc pěkné fotečky, jo a ty tisky se mi líbí, hlavně na těch taškách a na sukni... hned bych si je koupila.
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: v poho. ja jsem to pochopila. ciste ilustracne a pochopitelne je prave tato fotka s tema panenkama.to souhlasim.

ty vyphotoshopovane oci jsem udelala z jednoho duvodu a to, ze jsem se s Tomasem od np bavila o barevnych cockach. libil se mu napad, jakoze vlastne je to uz dnes moda. navic jeho clanek bude pojednavat o genetickem zasahu, takze vlastne lze se domnivat, ze nekdy v budoucnu si lide budou nechavat geneticky ovlivnovat modn/trendy veci uz na nenarozenych detech..trochu jakoze sci-fi, ale nevim kam lidstvo dojde. a jelikoz se mi nechtelo nekde shanet nekoho, kdo pouziva barevne cocky atd, tak jsem to udelala na compu, s tim, ze to ma mit tu ilustracni hodnotu spise.
    Oni si to takhle vybrali, takze zrejme se to k tomu clanku hodi. fakt nevim. pac jsem to necetla. takze jsem sama docela zvedava na vysledek. Oni taky neco muzou pouzit treba jen jako pozadi k clanku zejo.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    TWORBO: teda takhle, myslel jsem ty plastovy ruce, sukynky, boticky... to ze je fer ilu foto....
    ty deti s fotosoplejma ocima fakt ne-e, sorry, i kdyz mas roztomile ditka... :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jedna fakt kravina-komix. abych vyhrala sazku !! :-))
    zatim skica, abych popudila protivnika :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: dekuji za komentar, od ilustratora to potesi :-)
    a k tomu svetlu. co ti mam rict no. atelier nemam, a svetla doma jsou mizerny, to nezastiram. ale pokud to pujde dal v tom np, tak zkusim neco bazaroveho. (btw hrozne se jim fota libilo, a vybrali panenky na koberci + joela, takze snad v dalsim cislem to bude pocitam)
    zrovna vcera mi kamarad nabizel uv svetlo za 50 z bazaru, jako na sitotisk. ale mozna by to slo i na foto ? nevim. nemam zkusenosti.
    ve ctvrtek delam posledni zkousku ve skole, a pak si doma za prve uklidim 14 denni bordel, za druhe zaplatim najem a za trei se zacnu venovat i dalsim vecem :-))
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: dobrej napad, i to funguje - ilustracni foto jak ma bejt --- ale uf ty dve lampicky kerejma si to svitila sou zlo:)
    CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    coz mi ted vlastne dochazi, ze budu muset panenky znovu zmasakrovat :))
    uuuaaa opakovana vrazda. no jeste ze sli deti dneska k eliasovi :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    tyjo ale docela slusne si pripadam jako uchyl.
    deticky vcera byli tak tolerantni ze mi odpustili i to, ze jsem jim zmasakrovala panenky, a pomahali mi je pak skladat opet dohromady. a ze prej kdyz je to na fotku a umeni, tak ze je to v pohode, ze to nevadi :-)
    tutinci jsou to proste:))
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: v normalni verzi to nerusi, ale v ty invertovany to bije do voci.
    skvely, budu se tesit! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: hm, taky jsem premyslela jestli to u te jednicky moc nerusi ten stin. zkusim to nafotit znovu. venku mozna to bude lepsi.

triko samo dodam:-)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    jednicka je vazne dobra, ale dost mi tam vadi ty vice naklonene stiny vice na prave strane - chtelo by to lepe nasvitit, aby to nerusilo hlavne u ty barevny verze, co ma spravne posthumanoidni efekt.
    taky se mi hodne libi z trojky toto http://img3.rajce.idnes.cz/d6/2/2149/2149301_e13d3eaa7cea0b912e56626b0b89f1bf/images/1.jpg , perfetkni stin, fakt elegantni fotka. ta druha me moc nebere.

a prosil bych jedno cervene ci modre tricko XL s potiskem, jestli mas :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: je nojo, to mas pravdu. ja ale teda nechci delat zadne selfexhibo, a sebevyjadreni jako Veronika. jenom jsem se snazila vystihnout tema a udelat co nejvymluvnejsi ilu k clanku. uz tak je mi dneska z tech fotek tak nejak divne :-)
    v podstate jde o to podat obraz tak trochu mozna utopisticke budoucnosti ohledne mody a pretvarovani tela.

nr 1 se me libi taky asi nejvic. je to mozna nejvic pochopitelne. a neni to tak uchylne ujete jako zbytek. ikdy zase na druhou stranu to tema je takove, ze moc normalnich fotek s k tomu neda udelat. takhle to ma snad nejakou vypovedni hodnotu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam