• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    Do REPRE se už léta nikdo nedokázal dostat dovnitř. Interiér se bude rekonstruovat, ne úplně citlivě, mnoho věcí zmizí. Ráda bych se dovnitř dostala a vyfotila interiér, než se to zničí, ale vzhledem k tomu, jaká je kolem toho vyhrocená situace, je to celkem nereálné. Každopádně fotky z exteriéru bych do výstavy sítotisků také ráda zahrnula.

CAJA
    CAJA --- ---
    Další sítotisk REPRE

CAJA
    CAJA --- ---
    Sítotisk REPRE, kulturní dům v Mostu. Chystám výstavu koncem dubna.
    Takže oživuji pokojíček :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    Ne Ornament, ale Pruhy.. Ornament dávám tady

CAJA
    CAJA --- ---
    Brožura s učební úlohou na téma Ornament

CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: Ahoj! já jsem se poslední dobou se svojí tvorbou přesunula na pedagogickou půdu. Své vidění teď filtruji hlavně přes výtvory dětí ve škole :-)
    Přemýšlím nad tím, jaká má být v dnešní době podoba výtvarné výchovy. K tomu jsem vytvořila v rámci diplomové práce 3 sítotiskové úlohy. Snažím se prosadit pojetí, které dětem skrz jejich vlastní tvorbu ukáže fikční světy, ze kterých mohou čerpat inspiraci při snaze o chápání světa kolem sebe či v sobě. A nejde o žádnou terapii, ale o vyvolání socio-kognitivního konfliktu na pozadí kultrního kotextu, které děti vede k osvojování a prohlubování vizuální gramotnosti.

Pro inspiraci, a kdyby to někoho více zajímalo, vložím pdf jedné z úloh, ze které jsem udělala brožurku a chctěla bych to vydat :-) (až pro to najdu nadšeného nakladatele)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Dobrý podvečer na konci máje: neukážeš nám, kam se Tvé vidění posunulo za poslední dva roky? :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    zkusilas? bude tomu rok...
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: zkusim to :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Vida! Dovolí Ti umělec, aby ses tu pochlubila nějakým jeho dílem?
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: mas pravdu :)
    ale synacek muj ted jede docela dobrej styl, zacina z nej byt kreslici maniak a furt mluvi o tom, jak bude malir az bude veliky.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Tak. Teď už se to ví a nezbývá než začít realizovat!
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: nejake nove vzory to uz chce dost dlouhou dobu ! furt tisknu to same, porad par motivu dokola. ale ted je vhodna chvile :) mozna, ze kdyz to takhle nahlas reknu, tak budu mit vetsi snahu se k tomu uz konecne dokopat
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: ja se teda priznam, ze me ty CB bavi taky hodne. prave ze ty textury a struktury, je v tom obrovsky zdroj inspirace, ale bala jsem se to tu prilis propagovat, pac prej se dzungle ma fotit na barevny film :)
    zatim mam jen negativy, ale snazim se abych si konecne udelala cas na to si fotky vyvolat na papir. ty nahledy na pocitaci jsou zatim dost ubohy.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Jungle v ČB, to mě baví! Vzory, textury...už vidím nové deštníky a punčochy :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: hm, jsem to Ludvikovi z rukou taky nejakou chvilku vytahovala, ty mrsky maly :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: tema brambory v Peru je celkem zajimave. ja jsem se tesila, jak ochutnam ruzne druhz pokrmu a specialit z brambor, ale oni je tam jedi tak jako divne. nejobvykleji jako smazene hranolky, anebo jednu bramboru polozenou na velke horde ryze.
    na trhu jsme sice narazili na tyhle ulicky, kde meli ruzne odrudy, ale priznam se, ze jsem do taju brambor nepronikla tak, jak jsem doufala. nicmene jsem si do cech propasovala ctyri odrudy, ktere jsme na trhu koupily, takze kdyz se urodi udelame nejaky ochutnavky :) a to taky bylo celkem zabavne, kdyz jsem shaneli brambory na satbu. to jsme byli ve meste Huancayo, kde byl snad nejvetsi trh, co jsem v zivote videla. To byla cela jedna obrovska ctvrt desitek a desitek ulic, cele pokryte trzistem. A asi po pul hodine vyptavani a bloudeni jsme konecne narazli na obrovksou halu, kde meli jenom brambory, maly peruanci behali a nakladali do aut 50kilove pytle jako prd a my jen cumeli. a oni cumeli na nas. Co jako dva gringos delaji ve skladu s bramborama. natoz kdyz jsem se zacli vyptavat sympatickeho pana, ze jako chceme koupit nejake brambory a zkusit si je zasadit v nasi zemi, v evropy, tak to uz jsme byli velke halo pro vsechny lidi okolo. chvily jsme lelkovali a vybirali brambory a pak Ludvik vytahl fotak a zacal vsechny odrudy systematicky svym obvyklym studijnim zpusobem (to znamena jedna fotka jedna odruda, samozrejme s napisem) fotit. To uz jsme bavili cele publikum. Ale brambory jsme ziskaly a ja je brzo budu na venkove sazet, juch :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: ten jedlej kaktus sem jako sotva ochmyrene mlade na sve prvni autostoparske ceste /maroko/ trhal chytracky do rukou obalenejch trickem. /pote cco sem se hovadsky popichal.../ plody sem v klidu snedl a stavou zapraseny pracky sem si otrel....
    ....do toho tricka:/

CAJA
    CAJA --- ---
    trochu rostlinek. ludvikovi nejoblibenejsi fotky :)

myslim, ze fiky

eukalyptus, ktery se tam vsude v horach vysazuje a pry je to trochu pohroma, protoze tam uplne nepatri.

tohle se tam ji tak jako k svacine. lusk se otevre, a tam jsou velky jako velike fazole seminka, ktery jsou obalene v bile chlupate duznine. fazoli strcite do pusy, cumlate, dokud neocumlate vsechnu duzninu a pak fazoly vyplyvnete. zvlastni zpusob jezeni, ze se ji jen mala cast ovoce, ktery jsem vyzkousela poprve a ktery se tam v Peru ale aplikuje na spousta dalsiho ovoce a bobuli.

jedly plod kaktusu, opuncie. nezkouset trhat bez rukavic. ma to uplne pidi chloupky, ktere jsou dosti otravne :)

agave, myslim

telefonni drat

TWORBO
    TWORBO --- ---
    kolega psal clanek o cesneku a tak sem se dozvedel o peruanskejch bramborach
    "Nezasvěcený by řekl, že se jedná jen o nějakou sbírku brambor. Přesto peruánská vláda na jejich ochranu vyčlenila část svých po zuby ozbrojených vojáků. Podobně úzkostlivě střeží svou genobanku v Saskatchewanu Kanaďané. Je chráněna téměř všemi bankovními ochrannými systémy, hlídána satelity a napojena na policii 
a hasiče. V případě požáru se navíc automaticky zapne plynový protipožární systém.

Také Česko má svoji unikátní genobanku. Tou je kolekce 648 odrůd česneků dlouhodenních. Podobná sbírka, ovšem krátkodenních česneků, je pouze v Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě. „Kritický je začátek července, kdy se česnek sklízí. To si bereme služby a spíme na poli ve spacácích, abychom je uhlídali před zloději," přiblížil způsob ochrany českého národního pokladu vedoucí Centra aplikovaného výzkumu zelenin 
a speciálních plodin v Olomouci Karel Dušek."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam