• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...



    Temata


  • novinky ze sveta #security #privacy obecne, nejen #tor #pgp ale taky app pro telefony, sifrovani disku [#truecrypt, #luks/#dm], bezpecne #backupy
  • ocenovany jsou navody a howto pro ruzne novacky, pokud mate, dejte vedet, dame i na home
  • aktualni admin: Overdrive, takze pokud neco, klidne piste do posty
  • PROSBA: pokud linkujete, vzdy napiste co to vlastne linkujete, ne, ze by jeden neveril neznamemu linku, ale je to tak prehlednejsi

  • Spratelene kluby: [ PGP, SSL & Co. ] -- [ Technoparanoia (Facebook, Google latitude a další) + NSA + účinné postupy při obraně soukromí ] -- [ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]
    Know & Howto: [ Pretty Good Privacy - Wikipedia ]
    rozbalit záhlaví
    RCR
    RCR --- ---
    JDEE: Tak to je v poho, proste se vsichni obcane zacnou navzajem prozvanet a databaze umre :)
    Fakt ziskavam dojem, ze staty se snazi lidi primet k tomu, aby generovali zbytecny traffic sami od sebe v sebeobrane. Kdyz se posle kazdy den tisic mailu mezi dvema schrankama, ktere jsou tak nastavene, znamena to par kilo denne, pokud tohle vyrobi milion Cechu, je to par giga denne, nekolik terra bordelu rocne. Inu co se da delat, az to zacne byt financne neunosne, tak to snad odpiskaji...
    JDEE
    JDEE --- ---
    Mozna odpoved na dotaz ID Jeremius, bohuzel kladna :(

    http://zpravodajstvi.ecn.cz/index.stm?apc=zzvx1--&x=1045999
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Byla jiz schvalena Evropskym parlamentem?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Nevite, jak to aktualne vypada s EU smernici "Electronic communications: personal data protection rules and availability of traffic data for anti-terrorism purposes", co uklada uchovavat elekronicka data po dobu 6 - 24 mesicu?
    RCR
    RCR --- ---
    REDTIME: Jojo, taky na mne tak mnoha prohlaseni a zvesti pusobi.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JESSE_MORENO: Mno moje paranoira rika ze moc superove zpravy jako "milion odposlechu za minulej rok",ktere vypusti nejakej pofiderni zdroj ma spis odvratit pozornost od neco mnohokrat drastictejsiho. Proste dezinformace.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    ANEZAK397: Mkay vysvetleno to jsem rad :o) chapu o cem mluvis a jsem rad ze tohle je snad jedinej pripad... ono je to vseobecne tezky, tady kdyz si prolistujes trochu zpet je vic takovych informaci ale nekdy opravdu neni mozne rict odkud takova zvest prichazi uz kvuli tomu aby ten zdroj vydrzel.... ale paranoia je to pak solidni to uznavam :o)))
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    JESSE_MORENO: Mas pravdu, mela jsem to rozepsat. "Podle jednoho zdroje" je dost zavadejici informace. Kontakt na zdroj je uveden, ale v clanku je opet uvedeno "podle jednoho zdroje." Clovek se musi dostat az na konec stranky k vysvetlivce, kde je odkaz na novinky.cz. Tady tento zdroj neni uveden! Visi to tedy nekde ve vzduchu, neni jasne odkud je to citovano. Neberte to nejak spatne, ale zrovna pokud je tu rec o spehovani a nekalych praktikach, snazte se uvadet seriozni zdroje svych tvrzeni. Tak jen tak :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    REDTIME: takovy zpravy jsou dnes v mode... :)
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JESSE_MORENO: Mno ono to "podle jednoho zdroje" vyzniva, tak jako ... "jedna baba povidala"....
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    ANEZAK397: Jestli se ti na tom neco nelibi tak mluv konkretne protoze jsi prvni komu to nejak vadi, nerekl jsi co je na tom tak blbeho a ja nemam ani nejmensi chut tahat z tebe rozumy co ti na tom vadi... neco jineho by bylo kdybys prisel s rozumnym dotazem nebo obohacenim diskuse ale bohapuste stourani do blbosti fakt rad nemam... a kdybys cetl pozorne vsimnes si ze za tim nadpisem je odkaz na jinou sajtu kde tohle napsali.... omg
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    To si delate srandu dat do zahlavi diskuze "podle jednoho zdroje" ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DAVESADE: asi sis ho spatne promazal :-)
    NASA
    NASA --- ---
    DAVESADE: kdyz uz jsme u toho ot, tak sa. vz. 58 vychzi z ak 47, a oblibenost je velka diky malemu poctu pohyblivych dilu, cili snadne opravitelnosti. viz SATAI:
    vz. 58 je spolehliva zbran, na vojne tam byl spis problem v tom, jak se o ne lidi stridali a nestarali
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    KID_MCHUTT: Jsem na tohle laik, tak jsem vybral nejoblíbenější zbraň teroristů. Je fakt ale, že náš vz.58, když jsem byl na vojně, moc spolehlivý nebyl a vyhodil bych ho ;).
    SATAI: Hypoteticky - taková zbrojovka by měla zákaz výroby, ne?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SATAI: amen :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KID_MCHUTT: A notabene se stále budou vyrábět další nechipované zbraně, protože si nedovedu představit komando SAS odhalené iránským RFID scanerem ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DAVESADE: ohledne tech kalachu - to je blby priklad - ta zbran je tak primitivni, ze v okamziku, kdy mas moznost pouzit soustruh, opravis na ni cokoliv (krom vybrusu hlavne, pravdepodobne)...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    SATAI:
    1) To mne zajímá, zkusím to někde zjistit, jak by to šlo fyzicky udělat.
    2) Není právě účelem zlepšování technologií velkého bratra sledovat všude, tedy nejen pro bezpečnost ostatních v bankách a letištích? (Tedy rozšířit "rozumný smysl").
    3) Hm.
    4) Mno buzerace - slušný člověk se zbraní řádně drženou nebude buzerován o nic více, než nyní. Na druhou stranu bychom neměli být přízemní a držet se časového rozsahu několika let, ale vidět situaci globálně. Pokud se začnou teď vyrábět zbraně s čipy (uvažujme o "ideálních čipech"), tak za "pár" let se rozpadnou kalašnikovy a bad guys na čipované zbraně přejdou. Trochu utopie, ale jak říkám, snažím se z toho vymámit co nejvíce pozitiv ;).

    Omlouvám se všem, kterým to přijde OT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam