• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAZDA: U zapnuteho telefonu je to v principu trivialni, jen trochu pracne. Presnost bude zaviset m.j. na miste, kde se dotycny naleza. Ale kdyz dojde na vypnute telefony, tak je to samy rumor a argument zadny.

    MIILEK: ne, c je na tohle moc velke a musel bys presne synchronizovat hodiny. Staci ti merit sily signalu a triangulovat.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    SATAI: co vím, tak pomocí tohohle kdysi policajti hledali holku, co se šla údajně utopit.


    MIILEK: no, nevím, ale byl jsem svědkem chvíle, kdy lidé celkem dobře obeznámení s touhle branží prostě vyndali baterky...
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    MIILEK: no ja si vzpominam na porad na vlastni oci pred nekolika lety, kdy si reporter, ktery nechtel byt odposlouchavan, nejen vypnul telefon, ale taky vyndal baterku, ze pry to je jediny spolehlivy zpusob, jak se proti tomu branit. ale to je jedine, co vim.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Podle me si pokladas otazku uplne spatne. Telefon, pokud je opravdu vypnuty, tedy nic nevysila, nemuze byt IMHO nijak lokalizovatelny.

    Otazka spis je, jestli mobil vysila, i kdyz je "vypnuty". Jak jsem uz rekl, cetl jsem, ze nektere chytre telefony komunikuji, i kdyz jsou "vypnute". Netusim, jestli je to pravda.
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    Co se týče GPS, tak ta přece od toho je, aby zjišťovala polohu přijímače (mobilu) ;) předpokládám tedy, že není žádný problém tvá data o poloze nějak vykrást. No co se týče zjištění polohy přes GSM signál předpokládám, že se měří čas přenosu "pasivního" signálu (toho, který jakoby udržuje spojení s převaděči signálu) mezi telefonem a anténou, přičemž se to děje minimálně na dva převaděče, poněvač pak jde protnout dvě kružnice o poloměrech těchto časů, což v průsečíku určí polohu telefonu a v čase pak jeho pohyb. Nicméně při tomhle musí být telefon zapnutý, aby vysílal signál. A já se ptám, zda to je možné i v případě, kdy telefon nic nevysílá - tedy když je vypnutý? Nějakým pasívním scanningem, nebo něčím takovým?

    Ono když se tak nad tím teď zamýšlím, je vlastně otázka, zda ten telefon nelze odposlouchávat i mimo hovory (tedy zda může plnit funkci štěnice) a dále pak, zda operátor loguje nějak ty časové údaje, na jejichž základě lze zjistit poloha, případně jak dlouho pak ty logy skladuje?
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAZDA: A zdroj tohohle _udajne_?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MIILEK: údajně ano, přesnost na asi 5-10m
    SATAI
    SATAI --- ---
    MIILEK: A ja zase slysel, ze te mohou najit, kdyz pouzivas GPS. Zajimave je, ze nikdy neni u takoveho zdroje popsano, jak se to deje ;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Ja jsem slysel, ze "chytre" telefony komunikuji se siti, i kdyz jsou "vypnute". Ale nevim, jestli je to pravda.
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    CLONE9: A on je ten IE jako dobrej? :P

    Tak jsem tak zaslechl, že telefon je možné lokalizovat i tehdy, když je vypnutý. Co je na tom pravdy?
    CLONE9
    CLONE9 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ty jses jelito, kvuli takovejmhle si pak lidi myslej, ze je IE neco spatnyho

    CERMI: nastroje, moznosti, obsah (osobni informace) -> automaticke dokoncovani

    staci odskrtnout checkbox, jak pises
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    CERMI: zahod IE
    CERMI
    CERMI --- ---
    Snad to není moc OT. Kde v IE můžu vypnout zobrazování již jednou napsaných hodnot do polí na Netu (vypnout tzv. "našeptávač")??? V Mozille je to jednoduchý, odškrtnu checkbox a je to... ale IE... zkoušel sjem cookies, historii atd... Díky
    RCR
    RCR --- ---
    B52: asi vam ve firme nefunguje vertikalni komunikace tak, jak by mela - prislo by mi logicky, ze se zeptas jich a dostanes od nich navrh, ktery vylepsi vase sluzby zakaznikum, v souladu s jejich bezpecnostni politikou, s nimz pak pujdete za managory. To o cem jsi psal neni zadna prdel a jestli mate mezi zakaznikama par idiotu (kterych je se zvysujicim se majetkem z neznamych duvodu primo umerne vic), na nihz ale vydelavate slusny penizky, asi stoji za to, udelat sluzby pro idioty.
    Druha cesta by mohla smerovat jeste prez vylepseni navigace v tom systemu samem - dyt byste meli mit nejakej konkretni feedback od tech zakazniku i z interniho testovani a na jeho zaklade by melo bejt mozny upravit par veci - ono to muze bejt o jednom ci dvou chybejicich tlacitkach na spravnech mistech.
    B52
    B52 --- ---
    RCR: hmm...dokud to neni jejich podpis na pojistce, tak je to sumak...kazdopadne, jedinou odpoved, kterou jsem od nich zatim dostal bylo..."dyk mame system, tak ho pouzivejte."...ale to uz je nase vec...
    RCR
    RCR --- ---
    B52: Meli by, protoze i jim by melo jit o bezpecnost vasich transakci.
    B52
    B52 --- ---
    SATAI, RCR: Diky za rady...je to dobry napad...ale jeho reseni uz necham na nasich ITcich...ty me budou milovat :o)
    RCR
    RCR --- ---
    B52: https a sms kontrola s heslem.
    SATAI
    SATAI --- ---
    B52: Zabezpeceny webpristup? Klice podepsane nejakou slusnou autoritou, pekne jmeno, heslo, pripadne potvrzeni SMSkou.
    B52
    B52 --- ---
    jo jo...tohle beru. Asi jsem mel lip specifikovat pozadavky. Je to takhle: (omlouvam se za obsahlejsi post) vedeme investicni portfolia a na bezne operace mame interni system, kterej ac by mel byt zabezpeceny dobre, je na instalaci a uzivani ponekud narocnejsi, X krat tydne se mi stane,...nutno podotknou, ze po X tem varovani a upozorneni...ze mi klient napise at mu treba seznam jeho dennich operaci poslu na jouda.lama@seznam.cz...ze neni v kancelari, je na dovoleny, zrovna se mu nechce strachat se do firemniho systemu atd. A me stiha dilema, ze - za A - pokud neprovedu klientovu operaci, druhy den rano ma klient jineho maklere, ktery ji provede a - za B - pokud se nahodou prolakne, ze jsem podobne info poslal takhle...radsi si nepredstavuju nasledky ani nemluvim o tom, kdyby se nejake info dostalo na verejnost. Vetsinou klienta premluvim at pouzije standardni system, ale ne pokazde. Vim, ze spousta kolegu to resi tak jak jsem popsal nize...tj. standalone softem kt. klient pouzije k precteni prijateho souboru. Jestli klintos cd ztrati nebo nekomu da uz neni moje vec. Hlavne aby ode me odesel zabezpeceny soubor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam