• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    ROBIN_SNNS: Tak jen koupit, Lelantos není nic ilegálního, takže je v tomhle případě můžeš koupit jednoduše a rychle třeba tady: http://www.simplecoin.cz/
    Ten mail má pár volitelných vychytávek, třeba automatické zašifrování příchozích mailů tvým PGP klíčem.
    Stojí to v přepočtu 10 USD na 6 měsíců, 18 USD na 12 měsíců nebo 32 USD natrvalo.

    O míře bezpečnosti resp. anonymity ti nic bližšího neřeknu, ale používají to i někteří dealeři z darknetu. Pro něco super mega citlivého bych pro jistotu volil Bitmessage v kombinaci s PGP, ale to zase není kompatibilní s normálními mailovými adresami....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROBIN_SNNS: jako každý letadlo - buď jsi nastoupil na začátku (ja táky ne) nebo chcípni :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    KOBUK: Teď ještě kde vzít ty bitcoiny, když už je jich většina vytěžená.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    The Case of the Modified Binaries | Leviathan Security Group
    http://www.leviathansecurity.com/blog/the-case-of-the-modified-binaries/
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    ROBIN_SNNS: Já používám tenhle: http://lelantoss7bcnwbv.onion/
    Ale stojí to nějaké drobné, platí se bitcoinama...
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    ROBIN_SNNS: Nenapadá mě žádný server. Ale můžeš si na to založit virtuální počítač, v něm pro tu chvíli v prohlížeči zapnout javascript a potom celý stroj zničit.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Dá se vůbec někde založit anonymní email aniž byste přitom museli mít zaplý java script v prohlížeči?
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Zdravim, mam takovou prosbu. Jestli tady mate nekdo ucet na https://help.riseup.net/ muzete mi poslat invite code?
    Rad bych si tam zalozil ucet. Dekuji.
    GAVRON
    GAVRON --- ---
    Bitmask is an open source application to provide easy and secure encrypted communication. You can choose among several different service providers or start your own. Currently, Bitmask supports encrypted internet (VPN) with encrypted email coming soon.

    https://leap.se/en/2014/bitmask-public-beta


    a tohle by nekomu mohlo pripadnout uzitecne:

    Home - help.riseup.net
    https://help.riseup.net/
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    P2P komunikátory jsou anonymní a bezpečné, ale zatím nerozšířené - Root.cz
    http://www.root.cz/clanky/p2p-komunikatory-jsou-anonymni-a-bezpecne-ale-zatim-nerozsirene/
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NAVARA: Perfektní odpověď. Moc díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LIBORO: tak nějaké DMS (což ve finále stejně bude DB) s podobnou funkcí, očekávej davy konzultantů co vyléčej i rýmu :)
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NAVARA: Nejsou to data v DB. Je to mix, dokumenty, doc, pdf atp.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LIBORO: Co je to za data? Pokud by to bylo třeba něco uloženého v databázi, tak můžou být ty záznamy šifrované, s tím že privátní klíč pro dešifrování budou mít jen ty konkrétní stanice. Databázový server jako takový pak nikdy nemá dešifrovaná data, po cestě cestují také šifrovaná - a teprve až na stanici se objeví jejich čitelná podoba. Což musí tak jako tak, jestli ji chceš někomu zobrazit, ať už bys to dešifroval kdekoli.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    ZAPPO: Chci si na toho někoho najmout, ale než to udělám, tak se v tom chci trochu orientovat, abych sám měl nějaký názor a rozuměl alespoň principům. Moc děkuju za nástřel, takhle mi to pro další googlení stačí.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LIBORO: Hele, na to si někoho najmi. Ne že by to byla raketová věda, ale začít z nuly je prostě těžký.
    Navíc říkáš, že to bude menší firemní síť - čili předpokládám nemnoho peněz (na postavení a hlavně na provoz - lidi) a hlavně mizivý význam. Což je klíčový z pohledu řízení rizik, prostě náklady by neměly převážit potenciální riziko.
    Zkusím nahodit, jak bych to co jsi obecně popsal obecně řešil.

    1. Centrální firewall na perimetru, jednoduchý pravidla propouštějící nezbytný minimum dovnitř, ven, co je libo, s maškarádou.
    2. Pokud jsou nějaký pobočky, sestavit VPN tunely tak, aby všechno chodilo přes centrálu ->nebudou připojený k internetu přímo
    3. Na koncových stanicích rozjet enkrypci disku, typicky Bitlocker.
    4. Připojování zvenku do firmy jen přes klientskou VPN, terminovanou na tom firewallu.

    Pokud máš čas, chuť a peníze, tak dovnitř ještě udělat DMZku s proxy, antivirem, mailovou gatewayi a podobnýma, ale to je nadstavba. Princip ale bude, že vnitřní prostředí pokládáš za bezpečný, máš pod kontrolou přístup do a z něj a koncový stanice jsou kryptovaný (důležitý při ztrátě laptopu). Komunikace se tak děje buď uvnitř bezpečnýho prostředí - nebo přes VPN (takže taky jakoby uvnitř).
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    ZAPPO: To je v pořádku, mě to neuráží a máš úplnou pravdu. Budu chtít řešit menší firemní síť a rád bych měl předtím, než to někomu zadám nějakou alespoň základní představu, jak data nejlépe chránit. Budu rád i za nasměrování na nějakou literaturu nebo server se základy o této problematice.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LIBORO:
    LIBORO: Máš nějakou představu o čem mluvíš? Nechci tě urazit, jen mám dojem, že máš nějakou vágní vizi, ale vlastně netušíš o čem mluvíš.
    Velmi, velmi zhruba (pokud jsem pochopil o čem mluvíš).
    Pokud hacker úspěšně napadne místo (a to nejen hardware, ale konkrétní aplikaci v čase a stavu v operační paměti), kde data nejsou zašifrovaná (tedy koncová stanice, kde se zpracovávají, server když se ukládají), tak k nim má přístup. Data jsou data. To co je chrání je enkrypce - když ji obejdeš, tak je nechrání. A z principu věci, při zpracování dat musí existovat nějakou dobu v nekryptovaném stavu.
    Pokud hacker napadne jiné místo v systému, tak enkrypce funguje stále stejně dobře. Když napadnu a získám kontrolu nad routerem, přes který jde šifrovaná komunikace, tak data nezjistím.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    PROFOR: Je to laický dotaz a spíš bych případně prosil o nasměrování na nějaké další zdroje, nebo co mám hledat. Ale z toho, co píšeš, mi přijde řešením mít data šifrovaná na serveru a dešifrovat v reálném čase jen ta data, se kterými pracují jednotlivé stanice. Toto řešení je možné?
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LIBORO: No - ta otazka neni uplna. Jedna se ti o napadeni ceho? Serveru? Site (ve smyslu utocnik ma bud pristup do site (zvenci to muze byt treba pres wifi, pres tunel od nekoho jineho, kdo je napaden a umoznuje split tunneling nebo napadl nejakou stanici, ktera neni autorizovana podle tvoji definice)? Jakou sitovou infrastrukturu mas? Pokud se ti jedna o napadeni serveru, potom bys musel - logicky - sifrovat data uz na tom serveru a nemit je tam v otevrene podobe. Pokud se ti jedna o sniffovani site, muzes sifrovat spojeni mezi serverem a stanicemi - cim chces ta data prenaset (ve smyslu protokol). Muzes sifrovat na L2, L3... Mas tuny kombinaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam