• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...



    Temata


  • novinky ze sveta #security #privacy obecne, nejen #tor #pgp ale taky app pro telefony, sifrovani disku [#truecrypt, #luks/#dm], bezpecne #backupy
  • ocenovany jsou navody a howto pro ruzne novacky, pokud mate, dejte vedet, dame i na home
  • aktualni admin: Overdrive, takze pokud neco, klidne piste do posty
  • PROSBA: pokud linkujete, vzdy napiste co to vlastne linkujete, ne, ze by jeden neveril neznamemu linku, ale je to tak prehlednejsi

  • Spratelene kluby: [ PGP, SSL & Co. ] -- [ Technoparanoia (Facebook, Google latitude a další) + NSA + účinné postupy při obraně soukromí ] -- [ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]
    Know & Howto: [ Pretty Good Privacy - Wikipedia ]
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NEKROMANT: jen aby ten soudní příkaz nezačínal "o následujících skutečnostech nesmíte říct ani naznačit (např. vypnutím služby) třetí straně, jinak...."
    KIE
    KIE --- ---
    NEKROMANT: nevím - tak to je přesně případ Lavabitu kdy služba šla do háje radši než by vydali přístup k tomu SSL, samozřejmě nevím jak pak dopadla data těch lidí.

    Riseup - jediné co jsem dohledal byl nějaký soukromoprávní spor ( https://riseup.net/pl/about-us/newsletter/2011/05 ), kdy se nějaká církev pokusila dostat k údajům uživatelů, což je ovšem výrazně menší kalibr než kdyby na ně dopadlo FISA, resp. vůbec jakákoliv federální agentura.

    IMHO v dnešní době má smysl takovouhle službu provozovat v nějakém menším státě, který není členem EU/FiveE (a zároveň to není Rusko/Čína/Irán), představoval bych si něco jako Moldávie, Srbsko, Kuba :)

    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    KIE: Soudruzi z riseup tuším proklamují že servery raději zapálí než vydat státním orgánům a že o všem budou informovat. Je otázka zda budou v reálu anarchisté tak odolní vzdorovat legislativě.. Někdo mi tvrdil že nějaké spory už proběhly a že u soudů vyhráli. Nevíte o tom někdo něco? Já jsem jazykově negramotný..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK: To jde udělat přes filtry, nebo se pletu?
    MBR
    MBR --- ---
    FANDANGO: ok, dik. kazdopadne jsem zvedavej az to bude a asi hned zkusim.
    FANDANGO
    FANDANGO --- ---
    MBR: to bohužel v mailu od nich nebylo:/ ani sem nikde nenašel..
    MBR
    MBR --- ---
    FANDANGO: vi se uz predbezne ceny? a jestli budou predplatny na data nebo neomezeny data a predplatny bude na mesic/rok atd?
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    NEKROMANT: Server přijme libovolný mail pro danou doménu a pokud nepatří mezi vyjmenované schránky, tak ho předá do jedné schránky určené pro "všechno ostatní".

    NEKROMANT: To pro mě není zajímavé. Maily bude stahovat můj lokální mailserver.
    KIE
    KIE --- ---
    NEKROMANT: cokoliv, je jedno jaká služba, legálně můžou donutit provozovatele, aby ji kompromitoval a pak je jediná šance to zavřít (viz případ Lavabit). Tj. nejen že z té služby pak můžou dojit data, ale ještě k tomu se nikdo ani nedozví, že něco takového probíhá a služba se dál tváří jako "secure".
    (a ne že by to u nás bylo o moc lepší).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    KIE: Takže cokoliv co je na území Austrálie (ASIS), Kanady (CSEC, CSIS), Nového Zélandu, Spojeného království (GCHQ, MI5, MI6) a USA (CIA, FBI, NSA) resp: https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes#Overview
    není bezpečné používat? :) Co třeba riseup.net? :)
    KIE
    KIE --- ---
    PEPAK: KECAM: NEKROMANT: jakákoliv služba provozovaná z území a/nebo společností se sídlem na území https://cs.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes (ať už jsou data kdekoliv) je už předem naprosto nedůvěryhodná (pokud se bavíme o ochraně soukromí v rámci korporací, bezpečností dat zejm. před státními orgány).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Já mám přehled mailů na svém webu: http://www.volani.tk/e-mail2/
    Zajímavé je že třeba yandex je možné mít na vlastní doméně, nejsou tam reklamy a není omezený prostor. Možná zajímavé používat spolu s GnuPG :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK: proton má ProtonMail Bridge: https://protonmail.com/bridge/ aby šel požívat Outlook, Apple Mail, and Thunderbird atd.. Ale není to řešení například pro hloupé mobily nebo se to nedoporučuje.. Já mám nokia S40, takže mám též smůlu :D
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK: Co je catchall ? :)
    KECAM
    KECAM --- ---
    NEKROMANT: aha, sem nevedel. Diky
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FANDANGO: Já používám VPN-proxy v opeře. Moc bezpečné to není, ale je to rychlé :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK:
    KECAM:
    Hush je na tom špatně..
    Hushmail - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hushmail#Compromises_to_email_privacy

    Krom protonu ještě https://tutanota.com/. Z německa. ve free verzi má více místa. Nemá ale ve freeverzi filtry. andoirid appka je menší. Zatím nemá na rozdíl od protonu 2 fázové ověřování.
    FANDANGO
    FANDANGO --- ---
    https://protonvpn.com - v betaTestu spokojenost! (100ms, down 30mega up 20mega) pro PRO užovky protonMailu zatím grátis.
    MUXX
    MUXX --- ---
    To keep Tor hack source code secret, DOJ dismisses child porn case | Ars Technica
    https://arstechnica.com/.../doj-drops-case-against-child-porn-suspect-rather-than-disclose-fbi-hack/
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PEPAK: FYI ProtonMail není moc starej a dost se vyvíjí, taky má značný rozdíly mezi zdarma a placenou verzí, takže je možné, že to tam někdy v budoucnu přibyde.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPAK: mezi freemailama bych rozhodne nehledal. sila hushmailu a protnmailu je v tom, ze umi pgp, to jest muzes si do nich nahrat verejny klice, lidi se kterejma komunikujes. proto sou tyhle sluzby oblibeny mezi lidma, kteripouzivaji darknet. ale freemail, porad freemail.neplatis a tudiz necekej ani podporu.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    VYHULENY_UCHO: Asi nějak blbě píšu, když ani po vysvětlení, co chci, nedokážu do tvé hlavy dostat svůj požadavek. Psal jsem, že chci mailového poskytovatele, ne že si chci pořizovat VPS a starat se o něj. Díky za snahu mi pomoci, jsem za to rád, ale prosím, nech to raději na ostatních. Zatím jsem dostal radu Hushmail, ten vypadá velmi dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam