• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    NEKROMANT: V první řadě musí mailserver ten e-mail přijmout, teprve pak se může řešit, kam ho filtry přesměrovat. Catch-all dělá v podstatě přesný opak toho, co filtry - dovolí do jedné schránky přijmout i poštu, která pro ni "není určena".
    KIE
    KIE --- ---
    NEKROMANT: nevím - tak to je přesně případ Lavabitu kdy služba šla do háje radši než by vydali přístup k tomu SSL, samozřejmě nevím jak pak dopadla data těch lidí.

    Riseup - jediné co jsem dohledal byl nějaký soukromoprávní spor ( https://riseup.net/pl/about-us/newsletter/2011/05 ), kdy se nějaká církev pokusila dostat k údajům uživatelů, což je ovšem výrazně menší kalibr než kdyby na ně dopadlo FISA, resp. vůbec jakákoliv federální agentura.

    IMHO v dnešní době má smysl takovouhle službu provozovat v nějakém menším státě, který není členem EU/FiveE (a zároveň to není Rusko/Čína/Irán), představoval bych si něco jako Moldávie, Srbsko, Kuba :)

    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    KIE: Soudruzi z riseup tuším proklamují že servery raději zapálí než vydat státním orgánům a že o všem budou informovat. Je otázka zda budou v reálu anarchisté tak odolní vzdorovat legislativě.. Někdo mi tvrdil že nějaké spory už proběhly a že u soudů vyhráli. Nevíte o tom někdo něco? Já jsem jazykově negramotný..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK: To jde udělat přes filtry, nebo se pletu?
    MBR
    MBR --- ---
    FANDANGO: ok, dik. kazdopadne jsem zvedavej az to bude a asi hned zkusim.
    FANDANGO
    FANDANGO --- ---
    MBR: to bohužel v mailu od nich nebylo:/ ani sem nikde nenašel..
    MBR
    MBR --- ---
    FANDANGO: vi se uz predbezne ceny? a jestli budou predplatny na data nebo neomezeny data a predplatny bude na mesic/rok atd?
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    NEKROMANT: Server přijme libovolný mail pro danou doménu a pokud nepatří mezi vyjmenované schránky, tak ho předá do jedné schránky určené pro "všechno ostatní".

    NEKROMANT: To pro mě není zajímavé. Maily bude stahovat můj lokální mailserver.
    KIE
    KIE --- ---
    NEKROMANT: cokoliv, je jedno jaká služba, legálně můžou donutit provozovatele, aby ji kompromitoval a pak je jediná šance to zavřít (viz případ Lavabit). Tj. nejen že z té služby pak můžou dojit data, ale ještě k tomu se nikdo ani nedozví, že něco takového probíhá a služba se dál tváří jako "secure".
    (a ne že by to u nás bylo o moc lepší).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    KIE: Takže cokoliv co je na území Austrálie (ASIS), Kanady (CSEC, CSIS), Nového Zélandu, Spojeného království (GCHQ, MI5, MI6) a USA (CIA, FBI, NSA) resp: https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes#Overview
    není bezpečné používat? :) Co třeba riseup.net? :)
    KIE
    KIE --- ---
    PEPAK: KECAM: NEKROMANT: jakákoliv služba provozovaná z území a/nebo společností se sídlem na území https://cs.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes (ať už jsou data kdekoliv) je už předem naprosto nedůvěryhodná (pokud se bavíme o ochraně soukromí v rámci korporací, bezpečností dat zejm. před státními orgány).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Já mám přehled mailů na svém webu: http://www.volani.tk/e-mail2/
    Zajímavé je že třeba yandex je možné mít na vlastní doméně, nejsou tam reklamy a není omezený prostor. Možná zajímavé používat spolu s GnuPG :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK: proton má ProtonMail Bridge: https://protonmail.com/bridge/ aby šel požívat Outlook, Apple Mail, and Thunderbird atd.. Ale není to řešení například pro hloupé mobily nebo se to nedoporučuje.. Já mám nokia S40, takže mám též smůlu :D
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK: Co je catchall ? :)
    KECAM
    KECAM --- ---
    NEKROMANT: aha, sem nevedel. Diky
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FANDANGO: Já používám VPN-proxy v opeře. Moc bezpečné to není, ale je to rychlé :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PEPAK:
    KECAM:
    Hush je na tom špatně..
    Hushmail - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hushmail#Compromises_to_email_privacy

    Krom protonu ještě https://tutanota.com/. Z německa. ve free verzi má více místa. Nemá ale ve freeverzi filtry. andoirid appka je menší. Zatím nemá na rozdíl od protonu 2 fázové ověřování.
    FANDANGO
    FANDANGO --- ---
    https://protonvpn.com - v betaTestu spokojenost! (100ms, down 30mega up 20mega) pro PRO užovky protonMailu zatím grátis.
    MUXX
    MUXX --- ---
    To keep Tor hack source code secret, DOJ dismisses child porn case | Ars Technica
    https://arstechnica.com/.../doj-drops-case-against-child-porn-suspect-rather-than-disclose-fbi-hack/
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PEPAK: FYI ProtonMail není moc starej a dost se vyvíjí, taky má značný rozdíly mezi zdarma a placenou verzí, takže je možné, že to tam někdy v budoucnu přibyde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam