• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    J_A_N: a aby to nebylo nekde poblíže tech drsnejch muzu ve stanech...bys jim tam pestoval obědy:-)))
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    fiiha, ted jsem projel inzeraty, a nejake male zahradky i s chatickou se prodavaji od 100 litru. to je krasa, za stejnou cenu jako velkou televizi nebo ojety auto muze mit clovek vlastni zahradku. myslim ze do neceho takovyho pudu a Lalina mi tam muze ryt a sekat travu :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: zatím je to tak nějak, že v tom klubu by se to psalo s heslem "nabídka" .. (jako v hermelínech je slovo "report")
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Jo, souhlas, nemusí to bejt extra BIO certifikovaný...

J_A_N: Český zahrádkářský svaz - http://www.zahradkari.cz/

LALINA: Burzu přebytků bych uvítal... A mimochodem, možná budeme mít přebytek vlašskejch ořechů...
    LALINA
    LALINA --- ---
    nojo.me by docela i stacila mrkve, cibule, cesnek a brambory.
    Ale infikovala jsem tamní ID, že bysme mohli udelat burzu přebytků... když má nekdo víc cukety, nez je schopnej sníst, tak by to napsal a nabídl by je dál... a tak.. zda se, že se idea ujala:-))
    HANELA
    HANELA --- ---
    LALINA: na cibuli jsme zapomněla :-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    mrkev mrkev mekev nebo cibule cibule cibule:-))

ale né, tak hrozný to není..
    HANELA
    HANELA --- ---
    LALINA: tak jsme pročítala zmíněnou diskusi a mám dojem, že je to, jak jsme si myslela...mrkev, mrkev, mrkev.

Mě by tak obecně zajímalo, jaká je budoucnost zelinářství na Mělnicku. Zase tak moc to nesleduju, ale jezdíme se koupat na Lhotu a tam v okolí vidím, že už toho tolik nepěstují. Dokonce pole přímo u Lhoty, tedy jedno pole, je přeměněné na zatravňovací koberce.
    LALINA
    LALINA --- ---
    J_A_N: to budes mít nejlepší, kdyz se zeptáš nekoho tam na tech zahrádkách... mají jakousi organizaai..ale ty kolonie tak rychle mizí, to je hrůza...
    nicméně kdybys do toho šel, nabízím se jako obcasná relaxacní pracovní síla... moc by mi prospelo se občas pohrabat v hlíně..
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    Bedynky s cerstvou domaci zeleninou bych taky bral, kdyby byly nekde tady pobliz! Kdyz jsem parkrat zkousel vlezt do nejakeho toho bio obchodu, tak to tam mivaj stary a zvadly.

BTW, nevite, jak fungujou takovy ty zahradky v zahradkarskejch koloniich? komu to patri a jak si to clovek muze pronajmout? cim dal vic si pohravam s myslenkou ze by byla prijemna relaxace po praci si tu zeleninu vypestovat sam.
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: ano to tym myslim...
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: aby to chutnalo tak, jak to chutnat má, tak to musí bejt čistý. jinak to nikdy nechutná tak, jak má. Otázka je, čemu říkáš "tak, jak má"

Asi tím myslíš, že nechceš kupovat tu zeleninu, která nechutná nijak ? tý já říkám umělohmotná, protože to je umělá hmota, to není přirozená, zeleninová hmota:-))
    RAV
    RAV --- ---
    ja na tom BIO netrvam... staci mi aby to chutnalo naozaj tak ako to ma chutnat...
    HANELA
    HANELA --- ---
    LALINA: jj, tam mrknu. Spíš jsme to myslela ne výběrem produktů, jako třeba tím, že mi dají párkrát po sobě množství stejné zeleniny, kterou ybch nestihla zpracovat/uvařit a tak.
    Jinak proti tomu nic nemám
    LALINA
    LALINA --- ---
    HANELA: no jasne, ale pokud řešíš bio, tak ten výběr tak svobodnej nemáš... tam se produkce v podstatě řídí přirozeným během roku, sezonami (coz povazuju za velmi moudré) a tak si holt nedáš v lednu bio rajcata, proste proto, že v lednu nerostou. Přejít na bio jídlo znamená i návrat k vesnickýmu způsbu života, změna životního stylu. K tomu patřá pokora. Clovek jí to, co příroda dá a on dokáže nějak přírodně uchovat a zakonzervovat.

kdyby ses podívala do klubu [ Biopotraviny a jine bioprodukty - kam pro ně, co nam jak chutna? aktualni tema: dovolena na ekofarme.) ] , zjistila bys, jak se na to bedýnkáři dívají, jaký mají zkušenosti, od koho berou a od koho ne (hitparáda dodavatelů:-)) prostě viděla bys, co v tom je za plusy, minusy a tak .-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    LALINA: o bedýnkářích jsme už taky slyšela, ale nějak si to nedovedu naživo představit. Podle článku dostanu každý týden zeleninu, ale ne dle svého výběru, ale podle uvážení (tedy spíš možností) zelináře. Jenže to si raději vyberu v obchodě to, o co mám momentálně zájem. Tedy já sama, třeba to někomu vyhovuje.
    LALINA
    LALINA --- ---
    u nás taky bejvali, ale u nich jsem nemela jistotu, že to mají bio, protože to byli normální lidi a jak neco delají na výdělek, myslím, že do toho prali taky vselijaky chemky..

ted jak nám to tady zcivilizovali, tak ty prodejce vyhodili, aby nekazili ten uzasnej cool look:-))) Jinak ale vedle u jizerky snad neco je, ackoli dneska už jsou všude tamani
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Tak to by mě zajímalo, bágl do metra mi nedělá problém :-) Každopádně na Prosek kdysi nebyli líný jezdit zelináři z Mělnicka, maj to kousek, ale kontakty žádný nemám...
    RAV
    RAV --- ---
    INZERAT:
    Neviete niekto o dobrom zeleninarstve niekde na spojnici Brandys nad Labem - Prosek - Vysocany (ev Brandys - Cerny Most - Vysocay)? Taky,kde by mali zeleninu ktora naozaj ma dobru chut? (netrvam na tom, ze musi byt 100% hyperBIO , ale proste chutna a dobra)
    LALINA
    LALINA --- ---
    no to práveže ne.... se to tady snažím zjistit...a v klubu o biojídle..
    RAV
    RAV --- ---
    tak to je dost z ruky aj autom, motat sa cez mesto... myslel som takto z nasej strany...
    nevies o daom trebars na ceste z Brnadysa? zeby som sa tam obcas stavoval cestou a hodil ti nakup domov? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam