• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: no teda:-// zrovna tam já bydlím:-))

Kdysi jsem chodívala na skály , ale celý to tam tak desne zpustlo, postavily se tam nejaký baráky a už mě to tam neláká... a místa k těm konům jsem jeste nikdy neprozkoumala... placama se taky trochu bojím nebo spíš štítím, mám pocit, že tam všude bivakujou bezdaci.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Prosek je celkem dost hnusný sídliště - aspoň ta část od Vysočanský směrem k Letňanům - tam kromě toho "revitalizovanýho" Parku není opravdu skoro nic.
    Hezký místa jsou ale na druhou stranu - od starýho Proseku, pak celý ten pruh od tý bobový dráhy, kolem skal až k Libni (tam je krásná loučka na cípu k Bulovce).
    Celkem hezká je i taková ta divočina kolem zahrádkářský kolonie až k těm koňům vedle dálnice - ta kdyby tam nehučela, tak to tam vypadá jak na vsi..
    LALINA
    LALINA --- ---
    HANELA: je tam nejakej park s jezírkem... jednou jsem šla kolem - mám ve Fanfulíkový a Rajmonový kamarádky..
    WANAH
    WANAH --- ---
    KACIR: mno možná tě uplně nechápu.
    to kolem KD Ládví (nebo kd Sadská jak teď vystupuje v jedné reklamě :)) Kobylisy nejsou ty jsou až dál směrem k ďábličáku a pak na západ
    . nicméně tahle část je taková problematická naproti přez ulici už zase začíná libeň do toho se tam cpou ďáblice a pochybnej střížkov :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    HANELA: asi tuším, ale to jsou Kobylisy, ne?
    KACIR
    KACIR --- ---
    Psí louka - ten svah směrem k Bulovce?

Ďáblice jsou poměrně dost zelený, je to mnohem lepší než Prosek s tím strašným pseudoparkem (ale lepší, než kdyby tam stál další supermarket)

Mimochodem, co kdo považuje za Ďáblice? Já měl vždycky za to, že sídliště Ďáblice je ten prostor za kinem Moskva, nyní řekněme spíš za metrem Ládví, ale ony jsou to Kobylisy...
    HANELA
    HANELA --- ---
    DAN9K: píšu v Ďáblicích a psa nemajíce, psí louku nepotřebuju :-)

LALINA: neznáš ten park mezi panelákama? Jsem z Kobylis, tak znám spíš tu část od K. k Ládví.
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAN9K: JA mám svědomí čistý, MĚ tady metro nechybělo a se starou dobrou kyvadlovkou 187mičkou z Palmovky to byly idylický doby... :-)
    rozhodně jsem tu metro nechtěla a vzdycky jsem si myslela, doufala, tu že ani nebude, když přece pořád na nic nebyly peníze...

HANELA: jakej park tam máte ?

DAN9K: psi louka? to myslíš PP ?
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    HANELA: tak na Proseku je taky Psí louka ;-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    DAN9K: náááhodou, Ďáblice jsou super, tedy park.
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    A to bysme nebyli Češi, abychom si pořád nestěžovali, že....nemáme metro: "Fuj, trvá nám to hrozně dlouho do centra". Máme metro: "fuj, přibylo tu hrozně lidí"

Nechápu, v čem je Prosek tak příšernej, oproti úžasnejm Ďablicím, Lehovci, Kobylisím, Letňanům....moh bych pokračovat...
    LALINA
    LALINA --- ---
    WANAH: přesně... ted už jsem se ocitla (jsme se ocitli) ve mestě... Blahé časy okraje mesta - místa nahoře - jsou definitivně fuč....:-(
    WANAH
    WANAH --- ---
    LALINA: Osobně vidím prosek jako zlo... holt ne všude metro prospěje
    LALINA
    LALINA --- ---
    jak tak chodím sem tam do našeho "revitalizovaného "parku Přátelství, napadlo mě, jestli se místu, kde je lidí dvakrát víc než stromů, ještě dá vůbec říkat park.
    A všechny ty lidi vidím, protože všechny ty krásné, barevné a voňavé keře, které milosrdně oddělovaly jednotlivé placy, plácky a části parku od sebe a dávaly tak človeku pocit aspon trochu soukromí, jsou vymýceny a tak jsou do dálky vidět jen davy lidí, dětí, psů, kočárků a mezi tím vším se prohánejících inlajnistů... prostě atrapa parku, nápodoba relaxačního prostoru...zlo.
    ano, náš park je revitalizovaný - ale ne zelení, jak jsem si bláhově původně myslela-, ale lidma- zástupama zoufalců a přistěhovalců, kteří nemají kam jinam jít a tak si v tom parčíku šlapou na paty a hrajou si na relax...
    LALINA
    LALINA --- ---
    jojo...já jsem to sem dala, aby to věděli ostatní seveřani, kteří si to třebas užijou :-)
    RAV
    RAV --- ---
    :-) nech si to uziju... ale bezo mna... :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: nojo, to je pro místní dělnický a cikánský potěr, Rave:-))) měl jsi vidět ty kluky cikánský, jak na podiu rapovali, sotva jim moderátor dal mikrofoun do ruky:-)))
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: och... divam sa na ten program a asi nic pre mna... hiphop, rap, hakis, reggae... e-e :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    kdo máte chut na trochu klasické hudby na Proseku v parku u jezírka, tak každé úterý od 18:00

http://www.praha9.cz/assets/files/Mestska_cast_urad/2010/KMT/proseckazastavenicka.pdf
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak a je tu jaro na SEVERU :
    Václavka Střížkov: Čarodějnice http://www.praha9.cz/index.php?id=1235

Prosecké jaro: http://www.praha9.cz/index.php?id=272
    Prosecké Máje http://www.praha9.cz/index.php?id=1326
    Folkové Podviní http://www.praha9.cz/index.php?id=271
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam