• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: nojo, to bylo tou nepropadgací a malou nabídkou... dyt trhy jsou v sobotu ve Fénixu, hned na busu, tramvaji a na metru, proč ještě u tanečnice?
    KACIR
    KACIR --- ---
    Praha 9 si udělala další čárku v aktivitách pro ovčany - sobotní farmářský trh na Proseku.
    Tragikomická záležitost - na parkovišti u polikliniky, v nejvzdálenější části od ulice, deset stánků, z toho zelinář jen jeden, dva pekaři, jeden uzenář, košíkář, jeden s medovinou, jeden s octama, jeden se sušeným ovocem a jeden výčep (znamenitého) kácovského piva. Jo a prázdnej stánek Prahy 9 s mlčící audioaparaturou.
    Mělo to trvat od rána do čtyř hodin odpoledne, ale jedna pekařka už balila spoustu neprodaného pečiva, už když jsme přišli kolem jedenácté.
    Místo nic moc, návštěvnost evidentně mizerná, akce s evidentně nezvládnutou reklamou, když o tom nevěděla ani Lalina :-) Já informaci našel čirou náhodou ráno na Nalok.cz...
    TURBO
    TURBO --- ---
    LALINA: díky za upozornění, jsem játro a vůbec jsem si nevšiml možnosti el. podpisu petice :) Podepsáno, aspoň nemusím v týdnu do Žabky :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    TURBO: a cože ty tam ještě nejsi podepsanej? podepsal ses v žabce? ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    TURBO: mohl bys to prosím, hodit i semhle?

[ Obrana občana ]
    LALINA
    LALINA --- ---
    neomalenost...parchanti jsou to, tohle rpostě NESMI rpojít... nebo za chvíli budeme vězni ve svým městě...
    TURBO
    TURBO --- ---
    TURBO: ty prase, dětskím, fuj, bleju!
    HANELA
    HANELA --- ---
    TURBO: no to snad není možné!!!!!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    TURBO: podepsáno..... ta Botanická mě vůbec štve.... ten jednosměrnej turniket - jak nás nějakej cikán vyhnal přesně v 19:00 - vlétě, kdy bylo krásně a světlo - ven, že na nás nebude čekat....
    jak tam nahoře je roky ohrazenej les a pořád jsem se tam chtěla podívat a nenašla jsem nikdy žádnej otevřenej vchod... prostě uzemí dokonalý, ale ten lidskej faktor je fakt fuck...
    TURBO
    TURBO --- ---
    LALINA: přesně ta část, kde je v lese malý bohnický Stonehenge :) a sem tam tam byla nějaká socha, zkrátka hned ten první plot cestou do lesa od zastávky busu Na Pazderce už nemá pěkně průchozí branku, ale jen výchozí turniket a dovnitř se lze dostat jenom přes placené vstupy :(

Co zůstalo je úvozová cesta (tam je jedno větší ohniště v lese, pod bývalým dětskím hřištěm v pískovně) a pak cesta okolo botanický. Timhle nasrali určitě nejenom mě :)

HELLEJU: určitě jsem pro institut typu botanická zahrada, ale přesně jak píšeš - tohle je jenom o oplocení a uzavření části pěknýho borovýho lesa, kam chodily snad celý Bohnice na procházku se psama, dětma, párečky se olizovat na vyhlídku a zkuřky se zkuřovat tamtéž.

Kdo můžete, zajděte podepsat, protože tohle je fakt neomalenost.
    LALINA
    LALINA --- ---
    zrovna jsem se tam ted na jaře chystala....
    LALINA
    LALINA --- ---
    TURBO: cože, to se nesmí ani na ten kraj nahoře s vyhlídkou a velbloudama? dyt tam lidi chodili s deckama, venčit psy nebo zevlovat... a co ta ohniště, u kterých jsem strávila nejednu krásnou chvíli...ty jsou taky pod zámkem???

to me teda ale už neserte !!!!!
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    No to se mi snad zda, vybirat za vstup do lesa?? Neuveritelny.. Ona i ta jejich slavna Fata morgana je dost o nicem za ty prachy, byla jsem tam asi 3x a zadna slava. Nedavno jsem byla v botanicke v Liberci a to je nadhera, rozplyvala jsem se tam v kazdem skleniku, krasny rostliny, vsechno upravene, jako bonus nejaka ta fauna, kdo ma botanicke rad, tak rozhodne doporucuju, Fata morgana tehle zahrade nesaha ani po kotniky.
    TURBO
    TURBO --- ---
    Koho štve chování Botanické zahrady ve stylu "hele, tady ještě máme kus lesa, oplotíme to a budem vybírat vstupný" a kdo nechce chodit do lesů ve stylu Jiránkových animací z filmu "Srdečné pozdravy ze Zeměkoule", může podepsat petici proti uzavření horní části lesa nad Botanickou zahradou (vyhlídka s "velbloudy", jedna z nejkrásnějších pražských vyhlídek vůbec) a to zde:

- potraviny Žabka na křižovatce k Trojské lávce (ul. Pod Havránkou / Trojská)
    - kavárna Lávka (za parkovištěm na téže straně řeky u Trojské lávky)

Danou část lesa Botanická zahrada v lednu uzavřela s tím, že jde o nutné rekonstrukce části parku a že v březnu bude daná část znovu otevřena ... což se stalo, ale pěkně za penízky. Jak vtipně kdozi napsal na jednu z cedulí na plotě BZ "chtěli jste za vaše peníze veřejnou zeleň nebo ploty?" ...

Troja Trojou
    http://www.trojatrojou.cz/Petice.html

http://www.trojatrojou.cz/petice2.pdf text petice
    http://www.trojatrojou.cz/petice2.jpg mapka "o co jde"
    LALINA
    LALINA --- ---
    ahoj, za chvíli vyrážím semka, nenudíte se? ;-))

MČ Praha 8: Tradiční Karlínský masopust, nově Karlínský farmářský trh - již tuto sobotu!!
    http://www.praha8.cz/(tdug5q2xjgueku45bg5uxc55)/default.aspx?id=28723&ido=284&sh=-1856806312

LALINA
    LALINA --- ---
    nějaká energetická kultura na severu:
    .................................................................................................................

SRDEČNÉ POZVÁNÍ
    Ve čtvrtky 17. a 24. února 2011 od 16 h.
    setkání s autorkou výstavy KOSMOS-BARVY-ENERGIE
    Danou Puchnarovou
    v GALERII DION, Na pokraji 2, Prosek -Praha 9

Od 17 h. úvodní slovo autorky k výstaveným dílům
    O ČISTÝCH BARVÁCH A ENERGÍCH OBRAZŮ

Diskuze o dnešním smyslu umění, jak a zda může pomoci člověku,
    přislíbena účast odborníků
    vyprávění o cestě autorky do Indie, o 6o-tých letech, projekce filmu aj.

Na výstavě jsou k dispozici publikace autorky a monografie -( v příloze )

Na shledání se těší vedení Galerie DION a Dana Puchnarová

LALINA
    LALINA --- ---
    tady Jilemnická Entita živě:-)
    http://www.comanet.cz/index.php?sekce=kam8
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem právě zamluvila stůl v Belle: v neděli 9.1.2011 od 16:00 v nekuřácké místnosti , stůl č. 11, heslo ENTITY (nebo moje příjmení, kdo zná)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JAMEELA: hm hmmm .....škoda:-) tak třeba jindy až bude opravdovskej sníh
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    LALINA: Uvažovala jsem o tom, ale nechci nic slíbit - pojedu se spíš podívat na vnučku. Už jsem měsíc bába, heč :-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    JAMEELA: čau, nechceš přijít tvořit entity?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam