tak mi přišla odpověď na moji stížnost:
Dobrý den,
děkujeme za Vaši reakci na kulturní akci v Parku Přátelství na Proseku. Je nám moc líto, že Vás v průběhu neděle 24. 5. rušila hlasitá hudba. Omlouváme se Vám za to.
Při akcích, které pořádáme v Parku Přátelství, se snažíme vyjít vstříc všem generacím, nikoho neopomíjet. V tomto případě jsme se snažili vyjít vstříc nejmladší generaci, která na sídlišti a v jeho okolí bydlí. Na to, jak se nese hudební doprovod akce, má bohužel rovněž určitý vliv počasí, povětrnostní podmínky, směr větru a další vnější faktory, které ovlivníme jenom málo. (Mohlo se stát, že i tyto vnější podmínky měly částečně vliv i na zvýšenou hlučnost.) Jinak na této konkrétní akci jsme zajišťovali postavení pódia a zázemí, rozhodující slovo při sestavování hudebního programu měla ZUŠ Prosek, žáci této ZUŠ a samozřejmě jejich rodiče.
Uvědomujeme si, že v průběhu víkendových dnů chce celá řada občanů relaxovat. Naším cílem je sídliště Prosek, v němž budou všichni obyvatelé spokojení a po všech stránkách v pohodě.
Omlouváme se za hlučnost kulturní akce 24. 5. a maximálně se vynasnažíme, aby Vás v budoucnu žádná akce nerušila při odpočinku.
Přijměte prosím naši omluvu.
Hezký den
Mgr. Jiří Houdek
tiskový mluvčí
Oddělení kultury, mládeže, tělovýchovy
Kancelář starosty a tajemníka
Telefon: 283 091 599
Email: houdekj@praha9.cz
Městská část Praha 9
Úřad městské části Praha 9
Sokolovská 14/324
180 49 Praha 9
Městská část Praha 9
http://www.praha9.cz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
klasika, no. Může za to vítr, to je jasný. jenože já vím, že to jde i jinak, ne každá akce v parku je takhle přeřvaná, někdy ani nevím, že se tam něco děje a přitom je tam podium (malé) a hlavně malý bedny a je to celkem v normálu. Chce to prostě jenom omezit techniku a vlastní ego.
Mě se spíš zdá, že tyhle akce CHTĚJÍ bejt hlučný jako lákadlo, aby přišli všichni, kdo to zaslechnou až někde u dálnice:)))
A to nejsem ochotná snášet. Když je někde akce, tak jsou všude plakáty a přijde každej, kdo chce a ne aby se toho museli "účastnit" všichni v dosahu nedobrovolně.