• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    IDLE
    IDLE --- ---
    :D
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAN: vy nemáte zvukově izolovanou zkušebnu? :)
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    no jo. Promiň. Mám prostě s lidmi zarputile bojujícími proti hluku všemožné zkušenosti. Jako někdo, kdo hraje celý život na klavír a musel se potýkat s nesnášenlivou sousedkou, kterou pak nahradil ještě nesnášenlivější soused. Nebo s kapelou, kdy se musíme potýkat s lidmi z protější ulice, kteří prostě ty dvě hodiny týdne, kdy to sotva slyší, prostě nedokážou vystát a přerážej zrcátka u aut a stěžujou si.
    LALINA
    LALINA --- ---
    nojo.... klasika - hned každej umí nadávat, že jsem protivná a zaprděná. Když nehodlám jako ovce snášet cokoli co koho napadne, tak jsem zaprděná .
    No dobře, mě nevadí, když si to o mě budeš myslet, dokážu s tím žít:))
    Já proti akcím v parku nic nemám, to bys z mýho psaní postřehnout mohl, ale proti zbytečnýmu randálu a hluku mám všechno (kromě plamenometu.)
    Něco jinýho jsou akce v parku pro děti a něco úplně jinýho je uřvanej kolotočovej lunapark, ke kterýmu už mají ti dobroserové na radnici nakročeno. Protože dneska asi lidi k odpočinku nepotřebujou přírodu, ticho a klid, ale pivo, randál a davy lidí. fok.
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    LALINA: Vezmi si k sobě decibel metr a když to překoná u tebe 70 Db, tak si stěžuj. Nebuď tak protivná a zaprděná a spíš podporuj, když se v okolí tvého bydliště někdo snaží o nějakou kulturní akci!
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak mi přišla odpověď na moji stížnost:

Dobrý den,
    děkujeme za Vaši reakci na kulturní akci v Parku Přátelství na Proseku. Je nám moc líto, že Vás v průběhu neděle 24. 5. rušila hlasitá hudba. Omlouváme se Vám za to.

Při akcích, které pořádáme v Parku Přátelství, se snažíme vyjít vstříc všem generacím, nikoho neopomíjet. V tomto případě jsme se snažili vyjít vstříc nejmladší generaci, která na sídlišti a v jeho okolí bydlí. Na to, jak se nese hudební doprovod akce, má bohužel rovněž určitý vliv počasí, povětrnostní podmínky, směr větru a další vnější faktory, které ovlivníme jenom málo. (Mohlo se stát, že i tyto vnější podmínky měly částečně vliv i na zvýšenou hlučnost.) Jinak na této konkrétní akci jsme zajišťovali postavení pódia a zázemí, rozhodující slovo při sestavování hudebního programu měla ZUŠ Prosek, žáci této ZUŠ a samozřejmě jejich rodiče.

Uvědomujeme si, že v průběhu víkendových dnů chce celá řada občanů relaxovat. Naším cílem je sídliště Prosek, v němž budou všichni obyvatelé spokojení a po všech stránkách v pohodě.

Omlouváme se za hlučnost kulturní akce 24. 5. a maximálně se vynasnažíme, aby Vás v budoucnu žádná akce nerušila při odpočinku.

Přijměte prosím naši omluvu.

Hezký den

Mgr. Jiří Houdek
    tiskový mluvčí
    Oddělení kultury, mládeže, tělovýchovy
    Kancelář starosty a tajemníka
    Telefon: 283 091 599
    Email: houdekj@praha9.cz

Městská část Praha 9
    Úřad městské části Praha 9
    Sokolovská 14/324
    180 49 Praha 9
    Městská část Praha 9
    http://www.praha9.cz
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    klasika, no. Může za to vítr, to je jasný. jenože já vím, že to jde i jinak, ne každá akce v parku je takhle přeřvaná, někdy ani nevím, že se tam něco děje a přitom je tam podium (malé) a hlavně malý bedny a je to celkem v normálu. Chce to prostě jenom omezit techniku a vlastní ego.
    Mě se spíš zdá, že tyhle akce CHTĚJÍ bejt hlučný jako lákadlo, aby přišli všichni, kdo to zaslechnou až někde u dálnice:)))
    A to nejsem ochotná snášet. Když je někde akce, tak jsou všude plakáty a přijde každej, kdo chce a ne aby se toho museli "účastnit" všichni v dosahu nedobrovolně.

LALINA
    LALINA --- ---
    pojďte dát pivko a mňamku na čerstvém vzduchu na louce !!!!!
    Úvodní strana | Stan Střížkov
    http://www.stanstrizkov.cz/
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Ač stár, na Máje samozřejmě mířím... :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: tím jsem chtěla říct, že tyhle věci, který jsem tu zmínila, mě sraly odjaktěživa a s věkem se to vůbec nemění:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    Nicméně na zítřejší Prosecké Máje se těším jako malá:))
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: jojo, přesně tak, Kacíři, já jaksi stárnu pořád, už od narození:))) (A ty taky mimochodem:)))))
    KACIR
    KACIR --- ---
    Lalino, ty nám stárneš... :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: to jo...o tom jsem více než přesvědčená:)) ale jak jsem psala, já k tomu rozhodně aktivně přispívat nebudu a budu se ten úpadek snažit trochu brzdit:))))

Jeden můj soused, když jsem se s ním potkala ve výtahu, tak si pochvaloval, jak je ten dětskej den v parku skvělej a dodal: k tomu nakonec ten park je. To už jsem nemohla nechat bez komentáře a řekal jsem, že si myslím, že k tomu park rozhodně není a on hned chápavě: nojo, ten hluk, že? Takže i tento nadšený kývač věděl, co je asi špatně:)
    Řekla jsem mu, že park, notabene park v neděli, by měl sloužit k úplně jiným účelům, než jsou přehlučený estrády a zešilovače zvuku pro malý děcka. Nakonec smířlivě řekl: no tak ještěže to není často:)
    To je fakt, často to není, ale přibývá to, znatelně to přibývá.

včera to bylo fakt utrpení, ty bandy byly úděsný a v tom prvním byla nějaká holčina, která přeřvávala, bylo to místama jako když ji někdo naráží na kůl, něco děsnýho a poslední band, to taky bylo čistý peklo (to je asi ten jejich těžce hledanej "sound" -čistý peklo).
    Měli končit ve 21:30 (to bylo na plakátech a já se na to těšila jako na smilování), skončili ve 21:45 a místo aby se sbalili a vypadli, tak ještě do deseti pouštěli něco ze záznamu... mechchch........ šmejdi.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    LALINA: spatne jsem se vyjadril. Smirovat se s tim nemusis, ale pocitej, ze to tak bude.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: No já nemám koule obsadit někde chaloupku u lesa a bez práce a peněz tam žít:)))
    Jojo, někdo tomu říká vývoj, já tomu říkám úpadek, ale to je věc názoru, uznávám, jsem holt pesimista. Mám ráda jenom takovej vývoj, kterej vede ke klidu, harmonii a nepřelidňování :))))))
    Smiřovat se nemůžu, tomu nejde poručit. Nestanu se tím smířeným kusem stáda, ani to neumím.
    Snad jedině až jednou najdu nirvánu, tak potom budu smířená se vším :))
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    LALINA: ja tu bydlim, s prestavkama, od malicka a beru to proste jako vyvoj. Tak jako driv byly Kobylisy vesnice, tak i Prosek bude jednou soucasti sirsiho centra Prahy, s tim se proste smir.

A kazdej ma moznost volby, jenom my se slabou vuli nemame koule na to radikalne menit svoje zivoty :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: jasně, ale tohle byla produkce dětí, chápeš? je sice fajn, že se jim dostane té slávy a vystoupí na podiu, ale kdo to má trpět? Snažila jsem se dívat na film, to vůbec nešlo, pak jsme s kamošem ladili komp, ale si když jsem myslela na něco jinýho, tak mě pořád tahaly za uši ty falešný zvuky, co prošly i skrze zavřený okno... prostě jsem trpěla a nešlo to nijak odstínit, leda zalít uši voskem...

O dětské diskotéce ani nemluvím, ale ta letos ještě nebyla. To jsem navíc vzteklá, protože mě sere, jak malejm děckám kazej vkus. Potom nemaj ty ovce žrát tyhle sajrajty, když je to učej odmalička... všechny ty shity od heidi, michala davida a lidí, o kterých jsem po listopadu doufala, že už je nikdá neuslyším... A to je ještě pořád o fousek lepší, než taková ta populární hudba americká...to už je hnůj úplně... sere mě, že to lidi mají rádi, potom jsou z nich blbci:) Nebo jsou to blbci a proto se jim to líbí? Prostě je to smutný.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: to přesně mi připadá taky a celkem těžce to nesu. Proto jsem bojovník proti hluku:)
    Jinak já jsem se z Flory přestěhovala na Prosek kromě jiného proto, protože to bylo místo v závětří a jakkoli to zní divně, tak to bylo takový rodinný hnízdo, komorní, nikdo, kdo tam nebydlel, tam nelezl, lidi byli ohleduplní a normální, víšjak. Takový místo jsem si vybrala.
    Postupně se to kazí a kazí a kvalita života tam jde dolů, včetně toho parku a včetně toho, že tam natáhli metro. Už to není závětří nad městem. Mám se odstěhovat? To není tak snadný.
    Kvalita jde dolů, ale to jde asi všude, takže zůstávám, bydlet v domku na samotě u lesa bych sice chtěla, ale nemůžu.
    To ale neznamená, že se nebudu snažit to zhoršěování nějak brzdit, že se nebudu snažit některý věci změnit, nebo se aspon ozvat.
    Argument, že jsem si to vybrala, tak ať trpím, tady fakt neplatí. Já si to nevybralal, ono si to vybralo mě:)))
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    A s tou kvalitou to je tezce individualni. Proste vetsine lidem se to libi a to musis brat jako fakt. Jsme holt ovce, ktery s chuti sezerou, co jim nasypou. To ze existuje tuny jiny hudby, ktera skutecne stoji za to, vyzaduje nejen to si ji najit, ale i ten poslech kolikrat zada venovat tomu pozornost (ale to uz je dohnany trochu do krajnosti) Predevsim je to o tom,ze sto lidi sto chuti.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Mno, ja se timhle vytvarenim bordelu zivim, tak bych mel asi mlcet :) nicmene vybral jsem si zit ve velkym meste s vyhodami i nevyhodami s tim spojenymi, takze nema cenu narikat. Jsem rad,ze jsem alespon takhle na okraji, kde je nejakej ten klid alespon relativne.
    V kazdym pripade v dnesni dobe mi prijde, ze z kazdyho rohu nekdo vyluzuje nejaky zvuky a neumi jinak upoutat. Kdo nedela bordel jako by nebyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam