Marně hledám pro svůj starý notebook nějaký free (GPL) OS - zkouším všemožné linuxy a další nápady - nějak stále nejsem spokojen. Chci MP3 - nejlépe nějaký lepší přehrávač s možností CrossFaderu ať už automatického nebo lépe ručního, podporu USB, textovej editor - nejlépe emulaci MSDOSu a to vše chci úměrně použitému procesoru - aby to chodilo relativně použitelně.
Zaujal mne GeOS - mám ho na chatě na experimenty na 386SX 33MHz, na 40 MB HDD - chodí to asi stejně rychle jako W2000 na mym 1GHz duronu doma - ale nezdařila se mi podpora češtiny (její instalace) - hezký by bylo český menu, s USB si to nerozumí a navíc jsme nenašel ani podporu MP3, ani DOS ovladač pro svojí zvukovku. Ten GeOS by nebyl špatnej (respektive jedná se o NewDeal Office 2000), nároky na systém jsou nízké, použitelnost schopná, ale škoda, že neexistuje aspoň něco jako klon xmms nebo tak něco pro tuto platformu :(
Pak jsme na NB zkusil nasadit ReactOS - verze 0.2.4 provedla načtení ovladačů a při jejich aplikaci zatuhla, verze 0.2.5 byla o kus dál zatuhla až na startovní obrazovce systému.
Kapitoly typu MenuetOS a podobné jsem minul bez povšimnutí - nějak to není to pravé ořechové.
Nemáte někdo nějaké zkušenosti ? Co nasadit na NB Toshiba Satellite 2065CDS (AMD 366A, 160 RAM, 4,3 GB disk) ?