• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    s knihama problém nebyl, ale jsou věci, na které se vztahují exportní regulace, třeba na zbraně a šifrovací programy :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: do 22eur to clit nesmi v praxi cca do usd40 ti to necli. zavisi to taky na velikosti baliku.

vice viz auditko o ebay.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    LEFTY: jak je to na amazonu s dopravou? jednou jsem si tam chtel neco koupit a sdelilo mi,ze ziju v zemi, kam tenhle druh zbozi neposilaj...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JENIIK: cena cocek je na aclensu.com cca. polovicni oproti cenam v mistnich optikach ci opto-eshopech..
    Diky za info, nejak uz to udelame :)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    PSYSBEE: v tom se neorientuju, sorry. Obecne by to melo byt levnejsi aspon o 30% aby clovek mohl na 100% pocitat s tim, ze neprodela (neplatis jen clo, ale i DPH (19%)). Idealni je koupit to pres ebay a nechat oznacit jako gift, nebo jako used goods.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Ok, tak kompletní zkušenost
    www.amazon.com
    NÁKUP do 2000,- Kč, knihy, vše in-stock, platba kartou, nejpomalejší shipping:
    hodnocení kladné s výhradami.

Týden jim trvalo, než vyexpedovali "in-stock" věci, další týden to šlo do ČR, zásilka zadržena celnicí, po vyjasnění emailem uvolněno do oběhu, vyměřeno DPH 5% z deklarované ceny jako dobírka.

Jinak mají samozřejhmě te nejpromakanější shop ze všech, o tom žádná. Výhrady mám kvůli výše uvedenýmu "zpomalení" expedice, a potom kvůli drahýmu handlingu do Evropy.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JENIIK: hele nevis pls od jaky castky mi budou chcit proclit zasilku z eshopu v USA? Pripadne jak velkym clo mi na to prirazi?
    Chystam se nakoupit kont. cocky pres eshop (PSYSBEE) a tohle by je mohl malicko prodrazit.
    Diky, staci posta
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ok, tak celníci sice nezvedají tlefony, ale na mail reagují. Jinak s americkým Amazonem zkušenost spíš špatná - u položek které mají "in stock" trvalo týden, než to vůbec vyexpedovali.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    TIKVIK: ja nakupoval asi pred 2 rokama odtud - http://www.aclens.com/, platba pres VISA kartu, moznost sledovani zasilky, ani ne za tyden doma (EMS zasilka).
    V klidu, no prob :)
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    LEFTY: ja bych poradil jen ten na kterym sem delal a bezi pod mym systemem :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nepocitala a krome ebay uz si z amikova nic neobjednavam ..
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    ENTENTYKY: jo, trvalo to mesic kvuli debilnim celnikum. Osud. S tim proste musis pocitat.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    JENIIK: proclili a jeste to trvalo mesic .. ja never more
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    ja jen kupoval na ebay a na skate of america nebo jak se to menovalo. Ebay v cajku, boty ze skate of A. proclili, coz zamrzelo, ale nenasralo.
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    nicmene stejne se preptam. nemate nekdo zkusenost s nakupama na zahranicnich eshopech? Konkretne treba nemecko, USA bo japonsko?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    a ještě trochu off-topic: Nekupoval někdo v poslední době pračku? Potřebuju poradit jakým značkám se vyhnout, jaký vlastnosti jsou důležitý, a nakonec i dobrý shop :-) Díky!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    kokůtci celničtí tam už třetí den prostě nezvedají telefony.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    JENIIK: jsem poučen.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LEFTY: tak co to ti curaci cli, kdyz je to z EU?

Jinak je to celkem zasadni chyba, posilat neco na firmu.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    SQUZZA: no, to bude asi komplikovanější. Nechal jsem si to poslat na firemní adresu, abych nemusel na poštu, a v tom bude asi zakopán pudlík, protože jim jde především o to, zda je zásilka "obchodního charakteru", nebo pro "osobní potřebu".
    Perličkou totiž je, že adresu odesilatele "New Castle, DE" (Delaware) interpretují celníci jako "DE - Německo" :-)
    DEIKSAC, CODE, místní S&H gurus, kde jste, když člověk potřebuje radu? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam