• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    JIXIPEN: americký "vesele jednoduchý" marketing v česku nefunguje, protože lidi se snaží číst mezi řádky.
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    ADAM: No, ono už se to jednou celé kompletně předělávalo "znova a jinak" (na můj popud). Ona je otázka zda třeba těch webů nemít víc s různými cílovými skupinami osob (to napadlo mne - třeba pro reklamu přes realitní kanceláře tam více zmínit financování nemovitostí, pro reklamu mezi finančními poradci je toto zdá se skoro optimální - reagují nejlépe ale možná jen proto, že firmu znají, pro reklamu mezi běžnými klienty to udělat ještě jinak).

Pokud to "znova a celé jinak" překračuje tuto diskusi, klidně do pošty - uvítám. Pokud je na toto téma někde nějaká vhodná literatura/linky, taktéž. Zatím jsme našli nějaké věci v Americe, ale ukazuje se, že tamní zkušenosti jsou pro český trh nevhodné. :-(
    ADAM
    ADAM --- ---
    taky to na mě vůbec dobře nepůsobí. proč, to je na delší povídání.

je-li na to ale chut a prostředky, tak bych navrhoval "znova a celé jinak..."
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    NYX: Hrubky nevidím :-( kde?
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    NYX: A nějaký nápad či inspirace na téma "jak by to mělo být"? Šéf se v tomto designově dosti inspiroval v Americe, kde jsou podobné produkty sice ne běžné, ale normální - a asi špatně :-(.
    NYX
    NYX --- ---
    JIXIPEN: spousta formulaci je tam minimalne nevhodna, nemluve semtam o nejake te hrubce...fakt to nepusobi moc profesionalne, obzvlast od lidi, kteri se oznacuji za experty :)

rozhodne mi to prijde byt dost nevhodne udelany web vzhledem k tomu, co se tam snazite prodavat.
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    ARZA: Pokud ty věci opravdu potřebuješ, těžko bude platit "ani se mi nechce u nich nic objednávat".

Rozhodně neakceptovat vyšší cenu - platí cena z webu. Plus v balíku něco chybí - zdokumentovat, napsat. Ať vrátí peníze, jinak že předáš COI. Možné kroky se dají konzultovat se Sdružením ochrany spotřebitelů (www.spotrebitele.info).

Jinak, jste tu samí zkušení objednávatelé po webu - jak na vás působí web http://www.milionynavic.cz ? Je to web na výuková CD, kde lidi zjistí, kde přichází o peníze a v podstatě jak být sami svým finančním poradcem. Jsem spoluautor a dělám pro to marketing, máme to hodně přes slevové kódy (aby se poznalo odkud je která objednávka - takže svoboda21 je sleva 500Kč).

A mám problém, že mám místy pocit, že lidi dost ani nechápou, o čem ten web je :-( (občas mám pocit, že po tom nadšeně skáčou jen finanční poradci vesměs skupin, které školíme a tudíž nás znají).
    LOO
    LOO --- ---
    doporucuju!!fofr obchody.objednavala sem fotak a z detskyho domu krosnu na dite v utery vecer a ve ctvrtek rano sem mela obe veci doma
    http://h-centrum.cz/
    http://www.detskydum.cz/
    ARZA
    ARZA --- ---
    problém je v tom že ty věci docela akutně potřebuju.
    některý z nich stejně jinde neseženu a dobudoucna budu muset u nich objednávat.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    ARZA: Vratit balik cely tak jak byl kvuli rozporu s objednavkou. Vyssi cenu neakceprtovat, objednalas na webu, plati ceny z webu. Vratit a trvat na vraceni pnez, zadne odecteni z budouci objednavky, ztratilas duveru a nemas zajem prozatim nic objednavat. Zdokumentuj, vyfot obsah baliku, fakturu udelej si kopii objednavky. Pokud ti nevyhovi, predej podklady COI. Do dopisu te firme to napis, ze pokud ti nevyhjovi, predas podklady COI.
    COI rada takovym vykukum co posilaji neobjednane veci a jeste draz nez deklaruji rada udeluje velmi mastne pokuty.
    ARZA
    ARZA --- ---
    eniinails http://www.eniinails.com

Původně jsem nechtěla, ale teď už jsem tak rozzuřená, že napíšu zkušenost s objednávkou z eniinails:
    Účet jsem si tam založila a věci objednala 8.11. Kromě jedný věci všechno po jednom kusu.
    Deklarují že věci objednané před 11hod odešlou do 48hod a že si člověk může stav tý objednávky kontrolovat na stránkách; tak koukám v pondělí, v úterý... nic. Po přohlášení u objednávky stále poznámka Nevybavené.
    Ve středu mi nasraná matka naskenovala dobírkovej lístek z pošty na jinou částku, vyšší než jsem si objednala. (Pro úplnost uvedu že s matkou nekomunikuju a bydlím o půl Prahy dál.)
    Volala jsem tedy do enii, jestli to jako vůbec je do nich, že to poslali na mojí trvalou adresu, nikoli na tu kterou jsem uvedla do objednávky, že nesouhlasí částka k zaplacení a že na stránkách je stále ta poznámka Nevybavené.
    Slečna na druhym konci mi říkala, že to je určitě od nich a že tu trvalou adresu mají ještě někdy z minula (asi před třema rokama jsem si do nich něco koupila) a že rozdíl v tý částce je pravděpodobně tím, že se liší opravdové ceny od těch na webu... (wtf?!)
    Prošla se mnou po telefonu tu fakturu, s klidem mi sdělila, že některý věci neměli, tak je tam prostě nedali, u některejch mi sdělila tu jinou, vyšší částku a navíc že mi tam prej omylem přihodili a započetli další gel.
    Vytočená jsem tedy souhlasila, že si gel nechám, když si aspoň smažou tu starou adresu.
    Jaké bylo ale moje překvapení, když jsem dnes otevřela tu krabici, a chyběly tam jedny z těch nejzákladnějších a nejpotřebnějších věcí (ty aspoň nepočítali) a navíc ten druhej gel "navíc" a ještě jedna věc. Prostě mě jen tak skrouhli o víc než 600,- a pohoda:-)

Abych nebyla jen hnusná, musim říct že po dalším telefonátu jsem od té samé slečny dostala příslib že z další objednávky mi to o co mě teď okradli odečtou, na což jsem teda dost zvědavá, ale hlavně už se mi od nich ani nic objednávat nechce....

A mimojiné by mě zajímalo, jak se řeší situace, když člověku přijde bedna objednaných věcí, něco tam chybí, na faktuře to je, člověk to zaplatí, ale v balíku to neni...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Ma nekdo nejaky zkusenosti s http://www.tvujsport.cz ?
    - rychlost, ochota resit reklamace, komunikace s klientem apod.

Chtel bych si od nich koupit celkem drazsi boty, nerad bych se ale spalil..
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    tohle by se mohlo dat na nastenku, referovanejch obchodu je tam celkem dost

http://www.hledejceny.cz/obchody/
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    VOID: taky spise negativni informaci - zejmena co se tyce dodaci lhuty a komunikace se zakaznikem..
    (uz sem se tady o tom nekolikrat rozepisoval - muzete si to vyfiltrovat)
    CIA
    CIA --- ---
    VOID: Tak to máš štěstí. Já naopak Vltavu už nikdy. Díky podobné zkušenosti jako SHINCKEY.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    INDIAN: klasika, alza nebrat
    MALKE
    MALKE --- ---
    PETER_PAN: U Softcomu bych zase ani zlámanou tužku nekoupila já. Reklamovat tam je zlo. Naštěstí po čtvrtém pruzení nám vyměnili telefon sami od sebe v servisu (!) s poznámkou, že je to kvůli tomu, že obchodník postupuje protizákonně.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    alza.cz nebrat .. jsou to curaci nehorazny a reklamace jsou u nich za trest .. ani ceny nemaj nic moc ve srovnani s czc a softcom..
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    v alza.cz uz nikdy nic
    koupil sem si tam lcd, po tom, co sem ho doma zapojil sem zjistil, ze mirne zrni + nepravidelny cary pres celej obraz - sel sem ho reklamovat, typek mi rek, ze do 14dnu ho budu mit zpatky. zapsal si na me mail a telefon a ze se ozvou, az to bude. po 3 tejdnech tam volam a ze prej este neni opravenej - ptam se na vraceni penez, on mi rika, ze na vraceni penez mam narok, pokud by zarucni oprava trvala vic nez 30dni ... rikam, fajn, nicmene stehuju se do francie, takze vam dam novou adresu a von na to, ze to posilaj jenom do cech a na slovensko (!!! to si rikaj nejvetsi eshop v cr!!!) - ptam se, co je za problem poslat zasilku do zeme eu, odpoved bve stylu polib si... tak sem jim dal adresu myho otce, at mi to teda poslou k nemu, aby mi to on mohl poslat sem.... cekam telefon, sleduju mailovou schranku a porad nic... po 30dnech volam, ze teda jako co, rikam si, vratej mi love, koupim si jinej tady, jenze; typek mi v telefonu tvrdi, ze uz je nekolik dni pripravenej k odberu, ptam se, proc mi nedali vedet? pri my smule sem mu prd rozumel, pac sem volal z parize z arabsky levny hovorny pres net a slysel sem spatne a navic sem slysel svoji ozvenu, takze sem v tom momente nemel na to z nej vytahnout proc se na to vybodli... takze sem jim znovu diktoval otcovu adresu, ke kterymu mi to poslali. ten mi to poslal, ja to vybalim a ten monitor uz sice nezrni ale v kontrastech ma rozmazany duchy smerem vpravo!! tak jim nasranej volam znovu, tentokrat slysim nastesti dobre, ptam se, jak je mozny, ze se mi ze zarucni opravy vrati tohle a ze chci prachy zpatky a von ze ne, ze mam pravo az po treti reklamaci (tohle mi je vcelku jasny, vetsina zmrdoeshopu v cechach to ma v reklamacnim radu bohuzel)... ttak se ptam znovu, proc mi nedali vedet a von ze mi dali urcite vedet a ze mi jiste kolegove posilali mail (v ty dobe sem sledoval i spamovej filtr, nic mi neprislo)... ptam se ho jak mi muzou dokazat, ze mi teda mail posilali, von neco ve styly fuckoff a caune... tak sem stim trisknul a sel sem si koupit novej. hovada.
    VOID
    VOID --- ---
    SHINCKEY: kupoval jsem tam pracku, nekolik mobilnich telefonu (3), harddisk, periferie k pc - vse bez problemu.

pritelkyne mela odtud mobil (mimo ty 3, co jsem uvedl vyse), reklamaci prijali bez zbytecnych kecu, coz se taky ceni. kdyz se to opakovalo, jen se zeptali na cislo uctu a my se nemuseli nijak dohadovat.

jestli muzu uvest priklad toho, jak se ma chovat prodejce, tak to bude vltava a pridruzene.

jedine minus je, ze uz tam mam na poukazkach cca litr a nemam potuchy, kde zjistit celkovou vysi a jak to uplatnit - ale to je ma blbost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam