• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    TABO
    TABO --- ---
    ja sem objednavala obleceni tuhle a stalo dolaru 40, clo nikde na obalce zminene nebylo, takze bych rekla ze to propustili bez? Mozna zalezi na tom na jakeho celnika narazi?
    TABO
    TABO --- ---
    ADAM: myslis DPH na zbozi z Ameriky jehoz vyse neni uvedena na fakture takze by se melo douctovat-zaplatit uradu? To delaj jen pravnicky osoby ne beznej spotrebitel ne? V Cechach ho platis v hodnote zbozi, z Ameriky neresis pokud nejsi platce DPH, ne?
    3L1NK4
    3L1NK4 --- ---
    prosim, vite o nejakem e-shopu, kde bych mohla sehnat panske tricko s rasta tematikou? (judejsky lev atp...)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    poradte nakej dobrej eshop kde se da koupit zahradni nabytek (slunecnik,gril,lehatka,stolky,zidle..etc.)
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    ADAM: budu ti verit, kvuli takove drobnosti si to martyrium nehodlam projit znova ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    HANYZ: zapátrej na webu celní správy
    CIA
    CIA --- ---
    HANYZ: O 32 EUR jsem taky slyšel - od kamaráda, co dělá celníka.
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    PETER_PAN: zkusenosti z praxe se velmi ruzni, napr. tady jednomu coveku prisla elektronika za 555$ a vymerili mu celni dluh 1400kc, dostal to bez vyuctovani
    mi prisly hadry za 7500kc a z toho vymerili dluh 3.500kc, mesic na to za hadry za 2500 mi vymerili dluh 250kc
    je to proste loterie

podle zakona se do vypoctu cla a dph pocitaji naklady na dopravu na hranici EU (tedy postovne)
    o nejake spodni hranici (onech treba 32euro) jsem se nikde nedocetl, takze to bude spis jejich zavedena praxe, aby se z toho uplne nezblaznili
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    hmm, pekny :-(
    ADAM
    ADAM --- ---
    PETER_PAN: cenu všech výobků dohromady bez poštovného dle c)

imho.

mnohem víc to záleží na náhodě a je tady speciální klub věnovaný nakupování na ebay a tam to je mnohem více OnT. (a mnohokrát už diskutováno)

a k poslednímu dotazu: uvedená cena často nepomůže, celníci nejsou uplně blbí a noťas za 50usd ti neuvěří a clo (dph) vyměří "od oka"
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAM: aha a tech 32eur (cca 800,- kc) .. jde:
    a) o cenu jednoho kusu vyrobku dle uctu
    b) o cenu jednoho kusu vyrobku dle udane ceny
    c) o cenu jednoho kusu vyrobku dle uvahy celnika
    d) o cenu vcetne postovneho / bez postovneho
    e) o cenu vsech vyrobku dohromady dle a/b/c

atd. ?

.. jde mi o to, kdyz si objednam napr. 5 kusu zbozi do 32eur

.. lze nak ochcat to, ze by dodavatele uvedl nizkou cenu jen kvuli celnikum ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    proclení podléhá vše, co má hodnotu nad 32eur. clo se u něčeho možná neplatí, ale to bývá stejně zanedbatelná položka - horší to je s DPH: 19% (skoro) bez vyjímek
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. jinak kdyz uz jsme u toho .. podleha procleni obleceni a boty z USA ? .. jestli ano, potom druha otazka - co nepodleha procleni ? .. hmm ? :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Pošta čelí lavině balíků z USA, nestíhá je včas doručovat

http://www.novinky.cz/clanek/138210-posta-celi-lavine-baliku-z-usa-nestiha-je-vcas-dorucovat.html
    CIA
    CIA --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    KOUDY: cus, tak kdyz si to nechas shipnout primo, tak ale budes platit clo ne?Kamarad mi kdysi radil nejakou zasilkovou sluzkou co prebali balik a rekne ze je to spinave pradlo:) ale nejak s tim nemam zkusenosti...Kazdopadne clo je pekny svinstvo...ja koupil na ebay telefon, POUZITY a celnik mi na nej prirazil 900kc a to ten telefon stal 1600 v prepoctu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tak nakonec objednano z http://www.xppassport.net/..
    divny ze spolupracuje s amazonem a jde to shipnout do cr..
    pritom z amazonu ne..
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOUDY: zkus froogle.google.com
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    zdravim....chci si objednat gyration z usa...nasel sem ho na amazonu..kterej snad i shipuje do cr...ale napsalo mi to "*** We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below."

takze to kua asi do cr shipnout nejde.:)..neznate tedy nakej IT shop treba v UK..kterej do cr shippuje?...chci tohle..
    http://www.amazon.com/dp/B0009Y8A8G?smid=A29PHU0KPCGV8S&tag=cnet-ce-20&linkCode=asn
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    KULA: Říká se, že s pozitivní zkušeností s produktem/službou se člověk pochlubí 2-4 lidem, s negativní až 11 lidem.
    Alzáč je obrovskej a asi nebudu od pravdy daleko, když řeknu, že je asi největší IT eshop pro koncáky, co je v ČR. S ohledem na to tedy bude mít i nejvíc křičících lidí o hrozných reklamacích apod. Tím ho nechci nijak obhajovat, alzáč je synonymum k problematickým reklamacím (ze zkušenostní ostatních), ale třeba já jsem s ním taky nikdy neměl žádný problém, a to tam mám drobnější objednávky za hodně hodně hodně peněz.
    Jen jednou mě nasrali kvůli tomu, že věc byla jednoznačně na jednoduchou výměnu a oni to děsně protahovali a stav reklamace se nezměnil asi dva týdny,... tak jsem napsal rozlobený e-mail nějaké paní vedoucí R.O. a druhý den bylo vyměněno a odesláno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam