• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Chtel jsem si objednat jednu knizku z Amazonu, ale uz je k dispozici jenom u nejakych jeho jinych subdodavatelu, kteri neposilaji zbozi do Ceska 9nevim, jestli do Evropy vubec...)
    Slysel jsem ale, ze je mozne si zridit ve statech nejhaky PO Box a tam si to nechat posilat a pak jednou za cas vse z toho boxu poslat do ceska... Mate nekdo zkusenosti s touto sluzbou? Je nejaky poskytovatel?
    diky...
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    GORG: Já z US něco přes 2000,- a " pošlete prohlášení, že v zásilce číslo (skladové či podací) Je zboží neobchodního charakteru pro soukromou potřebu apod." na email provoz.ozmp@cpost.cz ...
    GORG
    GORG --- ---
    teda ta poslední věta je zmatená.. chtěl jsem říct, že v případě té jedné knížky (méně než 1500 kč) jsem na poště nic platit nemusel a žádné papíry o daních na celnice jsem nedostal
    GORG
    GORG --- ---
    ahoj mám dotaz ad elektronické objednávky přes net ze zahraničí, konkrétně z Amazonu..

na poště jsem platil nějakou částku navíc - neco pres 200 Kc. Ale dostal jsem k tomu take nejake papiry z Ruzyne, kde tam je ze deklarant, kde jsem uvedeny ja, bych měl oznámit daň na finančním úřadě. co je na tom pravdy? chce se tu po mně ještě něco nebo jsem to vyřešil tím co jsem zaplatil při převzetí na poště?

pravděpodobně asi už nic nemusim řešit, ale raději se ptám, protože bych opravdu nerad kvůli nějaké objednávce z amazonu pak měl nějaké tahanice o nějaké úplně jiné částky :))

jinak nedávno jsem objednával z Amazonu jednu knížku a nic takového jsem neřešil a teď jsem dohledal na internetu, že tohle se nějak řeší, pokud je ta objednávka nad 1500 Kč, což je tento případ
    ADAM
    ADAM --- ---
    k poště: jednal jsem nyní s pár kurýrníma společnostma, doručujícíma v praze.
    za cenu, za jakou zvládne pošta do druhého dne doručit zásilku třeba z prahy třeba do břeclavi, tak žádná soukromá firma není schopna uskutečnit doručování ani po praze. čili i pražské zásilky stále jdou poštou i když je to adresa vzdálená třeba jen 1km, je to levnější...
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    PETER_PAN: Večerní doručování stojí myslím 90 kč.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    PETER_PAN: Posilani do prace take nic neresi. I v praci uz jsem se setkal s "adresat nezastizen".
    navic ceska posta se ukazala byt naprosto neschopna, co se tyka dorucovani zasilek do budovy T-Mobile na Rpztylech. Ja ji chapu. Na roztylech jsou jenopm dve budovy: OBI a TMCZ, obe velke jak krava, takze kdyz tak prijedete, tak budovu TMCZ velice snadno prehlidnete... *sarkasm sign*
    Navic podle nejakeho zahadneho klice se baliky distribuuji na celkem tri posty, ackoliv adresu uvadim vzdy stejne a vsechno jsou to vnitrostatni zasilky. Jednou uz me to nastvalo (kdyz musite asi 1/3 az 1/2 zasilek dohledavat, tak hoho ne...) a napsal jsem na Ceskou postu... Dosel mi omluvny dopis a od te doby zatim vse chodi jak ma...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. ja stale rikam - chybi vecerni dorucovani (18-22) .. spousta zbytecne promrhaneho benzinu balickama pro fyzicke osoby..

.. a argumenty ze si to ma clovek nechat posilat do prace jsou SHIT, pac ja si nektere veci objednavam postou prave proto, abych je nemusel tahat pres prahu, MHD, autem atd. ! ..
    NYX
    NYX --- ---
    adresat nezastizen me taky privadi k nepricetnosti...a opakovane vyzvy kdyz zadne predchozi nebyly apod...pripadne ulozeni baliku k vyzvednuti na druhem konci prahy misto na mistni poste (a ted nemyslim plzenskou)...no, zkratka posta umi nasrat :-)
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    ADAM: Nojo, ale jak máš zjistit číslo zásilky?

Ale abych jen nekritizovala - teď co partner vyzvedával dva dopisy, tak jsem se dívala, že u jednoho z nich měl i to první oznámení o doručení zásilky. Takže aby tu nebyla jen kritika, jedna zásilka už partnerovi správně od pošty oznámena byla. Já tohle štěstí zatím neměla. Vrchol všeho byl, když adresa byla zcela přesně jak mi nadiktovala vedoucí doručovatelů, já celý den seděla doma a čekala na dopis. Druhý den jsem šla na poštu a tam byl dopis s razítkem předchozího dne a "adresát nezastižen" (lístek ve schránce nebyl).

Osobně se domnívám, že ty dobré zkušenosti jsou opravdu tím, že jsou pošty, kde vše funguje, jak má a pošty, kde to prostě nefunguje. Ale kde pošta nefunguje, tam to lidi ví, po několika stížnostech si prostě zvyknou a pošťáci dál nedoručují a lidé ví, že si zásilky musí pečlivě hlídat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    zdravim.nenakupoval ste nekdo neco odtud?
    http://bentonvillemall.co.uk/acatalog/
    mam v planu nakoupit fotak a naky objektivy a chci to primarne z EU..(muzu si odecist VAT/DPH)...tenhle eshop je zajimavej cenove a vypada to, ze shipuje i do cr..ikdyz tim si nejsem stopro jistej....Ale pokud s nim nekdo mate zkusenost, pripadne pokud znate eshop podobneho razu (fotaky,objektivy apod)..ktery shipuje do cr....budu rad za doporuceni.
    CIA
    CIA --- ---
    ADAM: Jj, to je taky důvod. Když si vezmu, kolik lidí při objednávce ani nevyplní číslo popisné, tak se nedivím už ničemu :))
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MRTVY_KENNY: já něco objednala 1.8. dodnes to nemají na skladě...a ze 4 věcí mám jednu...první dvě slavná česká pošta nedoručila
    ADAM
    ADAM --- ---
    PISTA1:
    CIA: myslimsi, ze duvod je jinde. clovek, ktery posila desitky zasilek denne proste s postou (vetsinou) umi pracovat.

clovek, ktery jednou za pul roku neco po poste chce, tak to (samozrejme) udela ne uplne nejvhodnejsim zpusobem (typ zasilky, adresa, kterou udam eshopu atp..) - a z toho pak prameni nespokojenost.

divili byste se, jaky blbosti jsou schopni lidi psat do adresy, kam si prejii zasilku poslat (spatne jmeno je pravidlem, ale casto treba uvedou dve jmena (nelze), nebo neuvedou adresni postu atp...)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MRTVY_KENNY: Jo stím samodřejmě počítám pokud chci něco okamžitě tak si to nenechám posílat zadarmo přes půl světa ale koupím si to tady teď a dráž, ale tady budu brát věci který sou fakt o kupu levnější než unás a nebude mě vadit si na ně počkat. Třeba teď už budu objednávat dárky k vánocům abych měl jistotu že dojdou.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PISTA1: jako jo, ale je treba pocitat i s opruzem typu, ze clovek neco objedna, pak ceka 5 dnu, nez mu napisou, ze to nemaji, ale objednaji za dalsich 5 dnu, tohle se muze opakovat dokolecka. ja treba na jednu objednavku takhle cekam od 1.9. a poslali ji az ted ve stredu, takze prijde po mesici, pritom se pri nakupu tvarila, jakoze 3-5dnu do odeslani. ale je fakt, ze kdo chce, tak ma prehled co a jak a muze si to klido vystornovat, pokud je nedockavy.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Abych jenom neplácal, ve středu dorazil 2 balík z dealextreme.com za 850, tisícovka uřetřená než kdybych to samý kupoval tady
    10.9. sem zadal objednávku 17.9. odeslali 24.9. došlo.
    Zatím naprostá spokojenost a objednávám další
    CIA
    CIA --- ---
    PISTA1: Já vím ;) Negativní zkušenosti se šíří lépe než ty pozitivní.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CIA: To je jednoduchý vysvětlení. Pokud někdo nemá problémy tak není potřeba psát někam že to je v pořádku, ale jakmile je něco špatně tak nadává každej a v tu chvíli tady vydíš jenom negativní názory a občas nějakej pozitivní.
    CIA
    CIA --- ---
    Ad pošta - já teda nevím, taky dostávám a posílám týdně několik desítek zásilek a problémy jsou s mizivým % z nich. Samozřejmě, že se chyby objeví jako všude, kde dělají lidi, ale nemám z pošty takovou palbu negativních zkušeností, jak to vypadá podle předchozích příspěvků v téhle diskuzi ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam