přidám něco do diskuse o poště:
- tento týden je naše pravidelná doručovatelka nemocná. bohužel i když jsem byl v pondělí doma, doručovatel nechal jen oznámení o schránce. je pravda ale, že trochu jiné údaje jsou na adrese i zvonku.
- elektronicky přes internet jde požádat o znovuzaslání zásilky druhý den, ale protože mám poštu kousek, dnes jsem si pro to byl.
- poslal jsem EMS, na které jsem neuvedl město a navíc jsem uplně špatně uvedl PSČ (uvedl jsem pražské, přestože zásila byla do Brna). naprosto netuším, jakým zázrakem, ale zásilka dorazila. časový limit pro doručení sice je v brně 14.00 a dorazilo to asi 14.30, takže nejprv jsem byl naštvaný, když jsem ale viděl, jak jsem vyplnil adresu, tak klobouk dolu, že to vubec došlo tam, kam mělo.
- v neděli v 19.40 jsem poslal zasilky, přestože uzavírka v neděli je v 19.30 - vše došlo v pondělí.
- opět jsem diskutoval s majitelem jedne kurýrní služby o tom, zda by nechtěl cenově konkurovat poště pro doručování zásilek po praze. nikoli - za cenu, kterou pošta umí doručit přes celou republiku neumí žádná jiná firma doručovat ani v 10km okruhu hustě osídlené prahy...