• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Mám aktuálně dost špatnou zkušenost se svetbedynek.cz. Účetnictví dělají na koleni, nemají pořádný skladový systém, takže neustále vznikají rozdíly mezi objednaným, vyúčtovaným, uhrazeným zbožím a dodaným zbožím. V kombinaci s neprofesionálním stylem komunikace je to o nervy. Je potřeba hlídat a detailně zkoumat každou zásilku/objednávku/fakturu/výpis z účtu a urgovat vrácení peněz, které ovšem vrátí pouze ve formě kreditů, a mnohdy v jiné výši, než měli. Aktuální rozdíl mám v řádu stokorun, na emaily mi už úplně přestali odpovídat, tak na to už kašlu, ale je to škoda, protože zboží bylo fajn.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, možná to sem úplně nepatří. Ale mám objednávku z Amazonu.de na poměrně vysokou částku, cca 2300 Euro, přišel mi e-mail, že problémy s kreditkou a tedy mi zablokovali účet a chtějí různá ověření, že údajně do 24 hod storno... No, podstoupil jsem část a zase se mi nedalo přihlásit k účtu a pak chtěli výpisy z banky, že jsem ten, kdo jsem. Už jsem se tedy na to vysral, jelikož se mi opakovaně bloknul účet. Nicméně za pár dní mi přišel e-mail, že objednávka se jen posune s expedicí, jelikož se mezitím kvůli COVID-19 změnil kurz Eura, tak vlastně už o to nestojím, ale nelze nijak kontaktovat Amazon, jelikož můj účet nefunguje a zatím mi nikdo ani nestáhl peníze z karty. Nějaké zkušenosti a rady, jak to aspoň důstojně ukončit?
    DOMIK
    DOMIK --- ---
    www.ecigareta-shop.cz
    Objednávám pravidelně, vždycky rychlé doručení. Bez problémů. Akorát ten web vypadá dost strašně.
    HELA
    HELA --- ---
    POZOR na Vevio, Světomat a všechny permutace "eshopů", co mají sídlo na adrese Biskupský dvůr 1154/1. Tváří se to jako normální eshop, ale po objednávce vám dojde mail, že zboží dodají do 40 dnů, protože ho zasílají "nejlepší zahraniční dodavatelé z celého světa" - což v praxi znamená, že vám dorazí balíček s velice nekvalitní věcí z Číny.
    A když chcete odstoupit od objednávky do 14 dnů, dorazí vám automatická odpověď, že jelikož jsou jen "nákupní galerie", tak u nich vrácení není možné, že to si zákazník musí vyřídit sám se zahraničním dodavatelem, na kterého mu na požádání pošlou adresu. Nedá se jich ale nijak dokontaktovat, na mail i formulář na jejich webu i chat na facebooku dorazí jen automatická odpověď. Prostě, jsou to šmejdi!
    Vždycky si čtu recenze na Heurece, jednou jsem to neudělala a takhle naletěla...
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    KOC256: V soucasnosti uz ne, ojeby se deli 10+ let zpet. Dneska uz si to moc zadny vetsi obchod pod hrozbou COIky, blbe reklamy atd.. moc nelajzne. Zakaznik ma extremne silna prava pres ktera nejede vlak. Je to fakt jen o tom, ze nekde zamestnaji blbce co nevi co ma delat, spatne se vyspal nebo si leci zrovna nejaky komplex a je to fakt jen individualni problem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DESTROYER:
    ale jen nekde to maji v popisu prace.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    Na blbce (pripadne jeste hur.. angazovaneho blbce) cek muze narazit v kazdem krame / eshopu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No mě osobně přijde vůbec úchylné uvažovat o Datartu jako o dodavateli IT techniky. Ale třeba jo :D
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    WOJTISHEK: teď z Datartu kupuji NASku, taky mě to překvapilo, mezi pračkami a žehličkami :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    DOBYTEK: no jde mi právě hlavně o to IT.

    Já mám právě docela dobré zkušenosti s CZC, i co se týká reklamací a vrácení peněz - dokonce jsme poslali na reklamaci Mikrotik a během pár dní reakce, že vrací peníze...ale třeba mám jen štěstí :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Ale ať si jen nestěžuji, lavin.cz velmi dobrá zkušenost. Rozvoz po Praze druhý den po objednání, řidič příjemný, info o rozvozu s rozsahem jedné hodiny (žádné mezi 8-18), bez řečí donesl až do bytu (tak deset kilo to mělo), a mají jahodového Perriera :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    WOJTISHEK: Pokuď má prodejce v ČR zastoupení, tak rovnou tam asi, s Alzou i Czc mám úplně stejně špatně zkušenosti. Teď testuji Datart, kde mám zatím jen dobré zkušenosti, byť IT nabídka je trochu omezenější.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KOC256: to mám v podstatě za rohem, kdysi jsem tam dost nakupoval...díky za tip :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WOJTISHEK:
    já byl vždycky spokojený s alfa.cz. Dneska je vlastní tsbohemia.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    No ale kde teda nakupovat, když ne duo Alza x CZC? Mironet, TS Bohemia? nebo nějaké lepší, prověřené?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NYX: pěkné, no, příště nebudu vymýšlet blbosti a koupím rovnou od dovozce.
    NYX
    NYX --- ---
    DOBYTEK: Ja v CZC nenakupuji od doby, co mi uznali treti reklamaci a po pozadavku na vraceni penez ten papir vzali, roztrhali a zacali tvrdit, ze se zavada neprojevila. Mam jen jedny nervy.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    DOBYTEK: czc jsou banda kretenu, to mi nikdo nevymluvi
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tedy že czc.cz nebyl nikdy extra dobrý eshop, tak ale aktuální objednávka mě stála pár šedých vlasů. Aby na mě byli na callcentru regulérně hrubí, to se mi snad ještě nestalo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SRNECEK: Pokud to nemas do dani, tak vubec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam