• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRYXiiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii
    www.strixovo.cz
    rozbalit záhlaví
    STRYX
    STRYX --- ---
    CORNHOLIO: Asi to bude spise na ta desetileti. :o) Jak rozsahem, tak i realnym odhadem moznosti. Ono se to nezda, ale kazda stranka zabere pomerne dost casu dat dohromady. Bohuzel, jak nejsem poradne vykresleny, zpravidla mi jedna trva tak 2-3 dny vicemene soustredeneho kresleni. K tomu je treba pripocist jeste treba jeden den, priprav scenare a praci kolem a je jasne, ze rychleji nez stranku za mesic asi neni mozne postupovat a to jde o intenzivni nasazeni. Realnejsi odhad je tak stranka za 2-3 mesice.

    Na druhou stranu mel jsem tedka takovy narocnejsi rok, treba v tom pristim bude casu na kresleni vic.

    PHOB: Dekuji Vam, pane :o)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    STRYX: Ech, neda mi se zeptat - planujete to nekdy dokoncit, tj. nekdy v rozmezi treba dvou-tri let? Nebo to nechate vyvijet se pozvolna v prubehu desetileti? Ptam se zcela bez ironie, pripada mi, ze pokud to budete chtit v rozmezi par let dotahnout do konce, budete si muset udelat casovy rozvrh a dodrzet ho... Posuzuju to podle sebe, ja takhle nejsem schopny dokoncit nic:)
    STRYX
    STRYX --- ---
    ANDRASTE: To je tezko rici. Samotne rozsireni predmluvy je sice planovane jeste na dalsi dve strany, nicmene jsme si rikali, ze bysme se mohli trosku inspirovat Ajvazovou nelinearni knihou a tak se budoucnost neda uplne presne predpovedet.

    Slo by o knizku, ktera by byla rostla jakoby organicky. Mela by spoustu vnorenych pribehu, kosatela se vselijak do stran. Mela by ruzne rozeviraci kapsy treba s pribehy co se deji ve vedlejsi mistnosti. Nektere stranky by mohly byt vysouvaci, nebo zrcadlove a psane ze pohledu nejake jine postavy. Nektere stranky mohou chybet, jine by byly zase zatoulane z jinych knih. Proste uvidime, kam nas kocka zanese. Kazdopadne nejake segmenty by z praktickych duvodu mely byt vicemene schopne fungovat i samostatne, aby se treba daly uverejnit a tak. Jednim z nich by mohla byt prave i tahle predmluva.

    VOJTIDLO: Letos asi ne :o( Bohuzel nemam ani minutu volneho casu.
    VOJTIDLO
    VOJTIDLO --- ---
    a vytvoris nejake pekne PF?
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    STRYX: Já už se těším až to bude hotové. :o) Kolik plánujete stran?
    STRYX
    STRYX --- ---
    Z komiksovych luhu a haju :o)

    STRYX
    STRYX --- ---
    PHOB: Beru te za slovo ;o)
    ZELGARIS: Nojo, nejak se mi to vytrousilo. Puvodni uzaverka grafiky byla minuly rok v rijnu. Po te co tehdy padla, jsem to, byv lehce demotivovan, trochu pustil ze zretele. Ted uz jsem si na to vubec nevzpomnel. :o)
    FENRIS: Dekuji :o)
    FENRIS
    FENRIS --- ---
    souhlas se zelgou co se tyče trunu i toho ze obrazek je luksus
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KERWIL: No nemyslim si, ale nemeni to nic na tom, ze obrazek je to proste luxusni.
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    ZELGARIS: Imho to nevadi, aspon je tam vetsi kontrast.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    PHOB: Bych teda videl problem i v tom, ze takove logo bylo pouzito uz v puvodni verzi hry a zrejme by nepusobilo nejlepe, kdyby rozsireni melo logo uplne jine.

    STRYX: Kua stejne jsi nakonec neopravil tu chybu za kostejem, kdy vrchni cast trunu neni buhviproc vystinovana narozdil od te spodni.
    PHOB
    PHOB --- ---
    STRYX: tak dycky napis :)))
    a poradime :)
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    STRYX: oj... sliiiiint... :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    ALISTAIR: no konretne uz jen volba fontu je potreba promyslet. co se vizualne hodi, v dnesni dobe designu je proste typo jednoduche. italic se moc nepouziva, zvlaste u patkoveho pisma, najdou se samo vyjimky, ale pro pripadne popisky moc ne... cerna outlajna na text je taky nevhodne zvoleno, tohle prave pridava pocit amaterismu... ja osobne bych asi volil jinou strategii typa na cely obal... nehlede na to, ze uz jen napis dorn je az moc nahore... proste trosku kosmetiky (kompozice mysleno:)
    proste timhle skvelou kresbu pak totalne zabijes... coz je skoda...

    ono obrazek i s logem by mel ladit jak ocelek... tzn, kdyz mas urcitym stylem obrazek, tak do toho dat logo s nejakou bumpmapou, je trosku neladici, ale to je muj nazor... :) ja se napr u bookletu snazim sladit vzdy at na me cover pusobi proste sjednocene, logicky, prijemnym dojmem... neni to sranda, je to holt prace... premysleni, zkouseni...
    STRYX
    STRYX --- ---
    ALISTAIR: Myslim, ze Phobovi vadi asi ten hlavni font. Na druhou stranu musim rict, ze me docela prekvapilo, kdyz jsem kdysi nahodou tenhle font take nasel na strankach nejake nemecke metalove kapely jmenem Dorn. Tehdy jsem se zaradoval, ze mozna pusobi nejak vseobecne 'dornoidne'. Nicmene uroven amaterismu v grafickem zpracovani byla i tam pomerne ocividna :oD
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    PHOB: A dá se s tím něco konkrétního dělat? Nebo je to věštná vědomost přenositelná jen dlouhými roky strávenými ve zdech tajemného Šaolinu? :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    PHOB: Nojo, ja vim. :o( Ci alespon tusim. Bohuzel pro to typo nejak vubec nemam bunky. Proste nerozeznavam jak je to spravneji a jak hure. Je to problem :o(

    SOMBRA: No jasne. :o) Je pripraveny skript k asi sesti strankam akce v Mesicnim sale. Ruiny, runy, masky, Medusa a zrcadla. Ovsem tezko rici kdy se k tomu dostaneme. V soucasnosti je prioritou ta predmluva jako uvod k Arce a Lesu.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    pribudou do komiksu nejaka lunarni temata...? priznavam svou davnou, pradavnou uchylku a zvlastni druh fascinace, ktera me vzdycky tak nejak kousne a vrati se mi zpatky, kdyz ji nejmene ocekavam...
    PHOB
    PHOB --- ---
    STRYX: kresba supr, ale to typo tam, o je o jeee... dle meho nevhodne zvoleny font, umisteni taky trosku ze srandy... skoda...
    pokazit tak celek :/
    ale ja budu porad ryt do tohodle :) ikdyz nejsu zadny designer, ale me to proste pere do oci...
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    FALLIE: jj tak, nema to dynamiku, prijde mi to lehce krecovity
    tim ale nechci rict ze by to bylo spatny jako celek, zasekl jsem se na tom dobrejch 5 minut :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    Toz tak. :o) Komiks asi bude (minimalne jeste nejaky cas) vypadat timto zpusobem. Mozna misty jeste i krapet kuriozneji :o) Neda se nic delat, tahle platforma nas totiz dost bavi. Teste se na dalsi stranky, tentokrat s lesni tematikou :o)

    Mezitim mam tu cest ohlasit po dlouhych peripetiich vydane rozsireni Dornu. Dorn - Kostejuv vecny navrat konecne prichazi na pulty vasich knihkupectvi ;o)) Check it out!

    http://www.dorn.cz/rozsireni-teaser.htm

    http://www.dorn.cz/


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam