• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRYXiiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii
    www.strixovo.cz
    rozbalit záhlaví
    STRYX
    STRYX --- ---
    ARFEA: Diky :o)

    SULINAR: Diky, je :o) Kdyztak posta.
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    STRYX: nádhera!
    STRYX
    STRYX --- ---
    Olej na platno. 70 x 50

    KORAL
    KORAL --- ---
    STRYX: Za mě po dlouhé době zase něco co potěšilo moje oko a duši. Nic proti fraktálům, ale tohle mám radši :-)
    STRYX
    STRYX --- ---
    Tak jsem si po case zase trochu zamodeloval.

    STRYX
    STRYX --- ---
    SOMBRA: Diky :o)
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    STRYX: ježiš, tohle je _fakt_ krásný!
    STRYX
    STRYX --- ---
    Tenhle olej jsem mel rozdelany snad vice nez rok. Zaclo to scenou, kterou jsem videl na obloze v mracich, ale pak se to jeste mnohokrat promenilo. Byly tam mraky, jezirko a ostrovy, nekolik lvu atd. ale ustalilo se to nakonec takhle. :o)

    A Gift of Roses. 70 x 50

    STRYX
    STRYX --- ---
    Faceliftovana Cervena sfinga. 80x80

    STRYX
    STRYX --- ---
    Zahrada bolesti. 40x40

    STRYX
    STRYX --- ---
    Plamen na mohyle. Olej 70x50

    STRYX
    STRYX --- ---
    Pokračování ve fraktálním létání. Tentokrát jsem zkoušel zrychlit dobu výpočtu, hýbat světlem a nakonec i barvami. Formule vychází z toho samého základu jako předešlý klip, ale snažil jsem se jí udělat organičtější a nalézt v ní více přírodní místa. Verze pro VR stojí za to, ten prostor bez toho člověk nedocení.

    Mono verze Youtube: https://youtu.be/HYFGlh9Wxcg

    Stereo verze pro VR: https://drive.google.com/open?id=14njkIBIz8UyzQSE5z1erlDUIj9_3UcGk
    STRYX
    STRYX --- ---
    STRYX
    STRYX --- ---
    Už dlouho jsem nic nesdílel, ale to neznamená, že jsem na ničem nepracoval. :) Poslední dva měsíce jsem na dvou počítačích nonstop renderoval svůj první fraktální filmeček. Už dobře vím, proč jsem se k němu tak dlouho rozhoupaval. Stálo to totiž opravdu dost usilí. Nicméně nedělal jsem ho jenom tak old-school mono, ale vytvořil jsem i stereoskopickou verzi pro VR. Pokud máte headset, tak na tehle adrese (bohužel se mi nepodařilo injektovat potřebná metadata pro YouTube stereo) je ke stažení a skromě ji mohu doporučit. Fraktály ve VR jsou docela úlet :D

    Stereo: https://drive.google.com/open?id=1DODCpEeMSPd3jDTmtoWVORpm22BMQgkP

    Mono: https://www.youtube.com/watch?v=4RLFygQsFjY
    STRYX
    STRYX --- ---
    Dneska ve Ctvrtek 11. bude ve KC Vozovna probihat testovani nove deskove hry King of Wolves, kterou jsme vytvorili s Krystofem na konceptu herniho a ideoveho jadra nasi dnes jiz klasicke hry Dorn. Jestli mate zajem, prijdte.

    https://www.facebook.com/events/1888315504757338/permalink/1888316248090597/

    STRYX
    STRYX --- ---
    Ve všem tom shonu jsem si vubec nevšimnul, ze v čechách vyšel třetí Holdstock. Čekaní bylo dlouhé, ale stálo za to. Prečtěte si ho, Hloubení je prima :o)

    První ilustrace tématizuje snahu odštěpené dětské části psyche udržet vlastní integritu přimknutím se k lidskemu obrazu celosti, zde pars pro toto roseta okna katedraly, chránící chlapce před silami lesa znázorněnými šlahouny útočícími na její kruh. Rozbité okno se opakuje ve vitráži. U země na popukané kamenné podlaze je komplementarní kruhové temné hnízdo Cesmínky reprezentujicí mateřsky princip léčivých vegetativních sil a protiklad Jacka. Prvky v kapitolách kombinují kámen a kořeny tj. stabilizaci a regeneraci.

    Druha ilustrace sleduje perspektivu dospěleho, hledajícího cestu k dítěti v katedrále. Těžiště je uprostřed mechanického kruhu majícího původ v obraných mechanismech vědecké Stanice a reprezentuje racionalní přistup dospělé části mysli ve snaze zachovat si integritu a zmapovat prostor lesa. Tento přístup sice chraní proti nevyzpytatelné a proměnlivé síle Jacka stojícího nad kruhem a přehrazujícím cestu ke katedrále, ale zároveň je smrtelný i pro ostatní mytága, na jejichž kostech kruh stoji. Jde o vyjádření patové situace, pro kterou nebylo možné dojít k Alexovi již ve 2. knize. Prvky v kapitolách kombinují motivy stroje, kostí a vzduchu a představují neživotný aspekt racionality ve vzdušném elementu.

    Třetí ilustrace je strom masek, klasická světová osa, majicí základ v centralnim stromu Argo, třetí forma Jacka. K setkání dochází na ose spojující horní a spodní světy. Zde jsem si dovolil drobnou uměleckou licenci a posunul motiv od rodinného shledání či přeneseně sjednocení osobnostních částí k tématicky blízkému ale mytologicky vypjatějšímu motivu Odinovské iniciace na větrném stromě. Prvky v kapitolách odkazují k motivům hladiny vody jako roviny mezi dvěma světy a příčné ose, kormidlu.

    STRYX
    STRYX --- ---
    Červená sfinga. Olej na platně 80 x 80 cm.

    STRYX
    STRYX --- ---
    Výřezy z panoramat.



















    STRYX
    STRYX --- ---
    A jěště jedno šerosvitné. Ve stínu. Olej, 60 x 50 cm.

    STRYX
    STRYX --- ---
    Další dokončené plátno. Modrý vodopád. Olej 74 x 50 cm.

    SULINAR
    SULINAR --- ---
    STRYX: super, to bych hned koupil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam