• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HYPERIONIkarie / XB-1
    TETSUO6618
    TETSUO6618 --- ---
    Tak na internetu jsem od něj našel ve formátu rtf Gryfovo vejce, Bohové Marsu a Pomalý život. V internetových knihkupectvých jsem nenašel skoro nic.
    BTW na tu první povídku si taky matně pamatuju. Bylo to o matce s dcerou co vypráví povídky po hospodách:)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    jj ten draci special byl dobrej a marne vzpominam na jednu povidku (myslim, ze to byla ta prvni o tech vypravecich, resp. vypravecce) a nejak si ji nemuzu vybavit. asi si to budu muset zase precist :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    TETSUO6618: Aby se ti líp hledalo, povídka o které mluvíš je "Dračí král" od Michaela Swanwicka, opravdu z čísla 11/2007. :-)
    TETSUO6618
    TETSUO6618 --- ---
    MAIMONIDES: Moc ti děkuji.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    tak ja to doma najdu a podle možností večer dám
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAIMONIDES: Pokud to byl "dračí speciál", takto bylo číslo 11/2007.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Tu jsem četl, ale v jakém čísle.. snad poradí Hyperion, potom jí klidně dodám:)
    TETSUO6618
    TETSUO6618 --- ---
    Ikarii si kupuji jednou za čas, ale v jednom starším čísle, které bylo celé věnované povídkám o dracích mě zaujala jedna povídka o mechanickém drakovi, který "ztroskotal" v jednom městečku a jeden jeho obyvatel si do něj potom vlezl atd. Kdo četl jistě si vzpomene. Akorát jsem to číslo někam založil a už ho nemůžu najít. Nebyl by někdo ochotný tu povídku naskenovat a někam uploadnout? Moc rád bych si jí zase přečetl.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Hele, ani prosinec nebude od věci. Michael Swanwick se myslím opět vytáhl, vcelku akční jízda mimozemskou planetou. A pro sběratele, co si kompletují Hugem oceněné věci tu bude Lawrence Watt-Evans, příběh z rychlého občerstvení na průsečíku alternativních světů...
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Letos nesmim zapomenout a proste si na vanoce koupim predplatne. A bude klid :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    TOMMYKNOCKER: A v listopadu prý bude Chiang. ;-)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    TOMMYKNOCKER: Jde o dost rozsáhlou novelu, vyšla tedy v srpnovém a zářijovém čísle rozdělena do dvou částí. Doporučuju číst najednou :-)
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    HYPERION: Ikarii jsem uz bohuzel dlouho necetl, dlouho nebyl cas, tak jsem rad, ze stiham knizky. Ale jak to tak vidim, budu si muset sehat Ikarii srpnovou, abych si mohl precist tu hard-SF space operu.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Pokud jde o hodnocení povídek, tak nemohu sloužit. Vždy vybírám povídky, u kterých jsem přesvědčen, že jsou více než vhodné k otištění :-)
    V aktuálním čísle je psychologická povídka od Daryla Gregoryho a zakončení hard-SF space opery od Grega Beara.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    THOMASMORTA: Tak to si ten úvodník četl opravdu jen letem světem...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAIMONIDES: Osobně preferuji spíš fantasy subžánry, takže nejsem vhodný posuzovatel... Zahraniční povídky vybírá Hyperion, tak se ptej jeho. Ale v tomto čísle je jenom jedna, pak už tam je "jenom" druhá část povídky z minulého čísla. České povídky téměř nečtu.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HYPERION: Až od Tebe jsem se dozvěděl, že se ten klub jmenuje Cross...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    THOMASMORTA: Jo, úvodníky bývají často pouze plkáním. Uvědomuje si to i Vlado, ovšem on už těch úvodníků musel napsat stovky... Pokud jde o klub Cross, tak se tak teď pořádal tuším i Crwecon a najít si tu budovu není opravdu problém, diskutujeme tu přece na internetu.
    Chápu tvé námitky, jen bych to zrovna u Ikarii pokládal za druhořadý problém, nic víc.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    THOMASMORTA: Jsou v posledním čísle rozumné povídky?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HYPERION: Mě to zamrzelo. Ríšovi úvodníky jsou IMHO dost často plkání o ničem, aby se zaplnil sloupek, ale tentokrát měl docela zajímavou zmínku o tom, že u budovy jakéhosi alternativního rádia v Praze je velmi kyberpunková hospoda, kde srdce scifistovo zaplesá, ale potlačí jakákoliv vodítka k tomu, aby čtenář hospodu lokalizoval. To se bojí, že by mu jí banda fanů kyberpunku oblehla? Nebo se snad štítí neplacené reklamy? V obou případech bych potom nevěděl, proč o tom píše:-( A tohle fakt bez dalších informací s Googlem nedám.
    Co se týče onoho článku o antikvariátu - ano, je pravda, že není problém to dohledat, ale u informativního článku mi to prostě chybí. U rozhovoru s MacLeodem nejspíš neuvedeš, kde jeho knihy koupit, ale skoro určitě se bude v rozhovoru mluvit o jeho knihách, takže tam uvedeš alespoň něco z toho, co píše, a to nemluvím o tom, že někdy se k rozhovorům dávají medailonky autora. Ale věřím tomu, že kdybys dělal rozhovor řekněme se zpěvačkou kyberpunkové kapely, tak bys alespoň naznačil, kde je možnost ji slyšet - jestli třeba nehrají jenom po Praze... Neberu to za katastrofu, ale prostě mě to zamrzelo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam