MUM: Ale jo, souhlasím s tím, že vzhled celku je sakra důležitý a že konečné rozhodnutí to hodně ovlivní. Nakonec nedělám to jinak - u růzhého jiného zboží. Nakonec proč by třeba děvčata trávila hodiny v kabinkách prodejen oblečení - furt sledují, jak vypadá celek. V tomhle ohledu rozumím. Jenomže i třeba u té mikiny koukám na hlavní důvod, proč ji potřebuji (chci se zahřát a nezmoknout - třeba). Stejně tak u časopisu zaměřeného na povídky nebudu řešit úvodníky. Grafických nedostatků si prostě nevšímám, jsem ráda, že to přečtu.
Možná budu trochu přísná, ale jak pozoruji ty diskuse, zdá se mi místy odmítavý přístup čtenářů k časopisu jako něco na způsob osobní pomsty jeho redaktorům. Nemíním se zastávat starší dvojice. Vůbec nechápu, proč třeba v době "krize" nekomunikovali se čtenáři, proč se ze začátku nezaměřili na propagaci a zmiňovaný přístup o tradici by byl v pohodě jedině, kdyby tyhle věci dělali. Na tohle by museli odpovědět oni.
Co s tím? Nekupovat časopis? Ale to já nechci, mám ty povídky ráda a chci je číst. Na druhou stranu by (hodně zjednodušeně) Martin z těch zahraničních mohl dělat každoročně vynikající sbírku a tuzemští autoři by přišli jen "o jednu soutěž."