• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLIPSEPřírodní katastrofy - zamětřesení, záplavy, bouře...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DRAGON: no prave je videt, ze dost lidi nechape co rikam. ja totiz neodsoudil pomoc postizenym apod. ja jen premyslim nad tim proc. A pak jsem uvedl par faktu, ktere mi nikdo nevyvratil. Vetsina lidi jen nadava a nadava na mou adresu jaky jsem debil a to jsem rekl jen par veci, ktere se nemusi nekomu libit. Ale pokud ten komu se nelibi umi odpovedet jen, ze jsem debil. Tak me asi tezko presvedci o tom, ze nemam pravdu. .:)))
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ALLENA: doporucuji cist lepe a krotit sve city ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak to snad bylo jasny, ne? Tvejm nazorum je lehko porozumet, ale velmi tezko souhlasit.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DRAGON: mno to jsem rad, to jsem chtel slyset .))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VYWERN: ale ja te chapu, moc dobre.. jenom nesouhlasim ;)
    ALLENA
    ALLENA --- ---
    VYWERN: boze ty si fakt idiot kdyz te tak ctu. chces rict, ze kdyz byly nedavno povodne v Praze, tak ty lidi, ktery to vyplavilo byli blbci co meli predpokladat ze jednou prijde 100 leta povoden a nemeli se do tech domu na nabrezi a jeho okoli vubec stehovat? to snad ne.

    nechapu, ze kdyz se stane takovy nestesti, tak se najdou lidi, ktery si daj ruce v bok a jen necinne prihlizej. I pro tebe "blbejch " 30 korun muze nekomu pomoci. To neni o tom, ze se stalo nestesti v zemich co jsou od tebe na druhym konci sveta a kdes nikdy nebyl a ani treba nebudes. To nestesti se stalo na Zemi a na ty zijes i ty.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DRAGON: uhm vypadaji na to.

    o te povrchnosti uz radsi nic nerikej, kdyz to nechapes. ;)))
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    nikdo ze společností co vlastní 4**** hotely nebude podporovat projekty na včasné varování, v portfoliích cestovek by to nevypadalo dobře, že jedou do takovéto oblasti (tedy tohle platilo dosud, teď už to maj posrany).....
    všichni věděj, jak často se tam otřásá země, ale serou na to, dokud se něco nestane..... ty dvě hodiny jsou spousta času a v oblasti jsou vojenské základny indie, thajska, malajsie, furt se tam někde flakaj francouzy, američani, britové a všichni mají vysílačky......
    tam prostě někdo místo toho, aby seděl u visílačky, šel mrdat do bordelu, ....

    Zajímalo by mne, kolik větších lodí (obchodních, vojenských) bylo zničeno? Pokud z dostupných informací vím, ani jedna větší loď nezůstala v přístavu.....

    pomoc by měla být podmíněná vytvořením nějakého oznamovacího systému, jinak by neměli dostat ani cent.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VYWERN: to by me docela zajimalo jak si na to prisel. Dyt to muzou bejt dva chlapici, co dodnes denne nosili mrtvoly z more, zachranovali.. a uz jim z toho skoro caklo, tak si davaj chvilku pauzu..

    je to minimalne stejne povrchni jak tvoje argumenty ;)))
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ABDUH: no, nekteri jsou proste magori.
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    VYWERN --- --- 14.57:55 3.1.2005

    hrozne mi je ta tvoje hlaska pripomina :D
    MODREJ
    MODREJ --- ---
    stejne to vsechno porad neni duvod k tomu vykaslat se na ty lidi, oni za to nemuzou, ze je nikdo nevaroval
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DRAGON: ee, nesouhlas s litosti a placaním, jinak beru.;)
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    Hele ten system neni tak nakladny, navic neslouzi pouze jedny zemi ale cele oblasti v tomto pripade by slouzil celemu pobrezi bengalskeho zalivu, indonezskych ostrovu a indickeho oceanu, to znamena, ze by se naklady dale snizily rozdelenim mezi zucastnene zeme. Informace o blizici se vlne a nebezpeci dokonce dostala indicka vlada (ta to priznala), tato informace se pak ale nedostala dal k mistnim uradum primorskych stredisek.

    Katastrofe by se nezabranilo (materialni skody by byly stejne), zabranilo by se ale podstatnou merou ztratam na lidskych zivotech (krome oblasti primo u epicentra). Vlne trvalo nejmene 2 hodiny, nez se dostala od epicentra k pobrezi indie, sri lanky a nejmene 1 hodinu k pobrezi thajska. Za tu dobu by se i s rezervou na overeni, zda vlna vznikla, jak intenzivni a jakym smerem miri nejvetsi napor, stacilo evakuovat vetsinu lidi na bezpecne misto, protoze nejhure postizene oblasti jsou primo u more do 500 metru.

    Cili stala se katastrofa, je treba poskytnou veskerou dostupnou pomoc aby se situace dale nezhorsovala a navic je nutne prinut (a imho i tlakem zvenci) zucastnene staty, aby vybudovaly ne zase tak nakladnou sit (samotne zarizeni je v podstate levne a zalozene na gps, drazsi je vytvorit komunikacni sit ala sit mobilnich telefonu, kterou by se informovaly urady, ktere by to vyhlasily nejakym mistnim tlampacovym rozhlasem). Pokud to neudelaji, koleduji si o dalsi podobnou situaci, protoze tohle bylo z hlediska dlouhodobejsich pomeru zcela bezne zemetreseni a do 50 let se urcite objevi dalsi s podobnou intenzitou.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ale smi, jen musi clovek aspon trosku vedet o cem to placa a nerikat takovy blbosti jako ze citime litost a proto pomahame. Litost citim pouze v okamziku,kdyz si uvedomim, ze nekomu umrel ten ci ten.. pripadne lituju toho, ze ty plaze uz asi nikdy nebudou takovy jaky byly.. a ze byly krasny. Ale tim to hasne, zbytek je spis obava, aby se z toho nestalo neco vic, protoze mam takovej divnej pocit, ze to neni konec.. to se potahne hodne dlouho (mrtvoly - viroza - a ja nevim co jeste..)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    MODREJ: no tak to moc doufam, ze pro lidi toto nejaka zkusenost bude.
    MODREJ
    MODREJ --- ---
    VYWERN: ona mozna nekdy logika ustupuje zkusenostem... logicky bych nemohl jit po chodniku, protoze se mi muze stat, ze me sejme nejakej ozralej ridic...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DRAGON: to mi doslo, ze jsem vas nastval,ale nerekl jsem nic spatneho.
    ale jak tu bylo podotknuto, nesmi se o tom mluvit a uz vim proc.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Vywern: no ja jenom ze se tak ohanis tim,ze bydleli blizko more... kdyby ty desky ruply u pobrezi, tak jim nepomuze ani kdyby bydleli 5 kilaku od more.. takze asi tak.. je to proste fuckin nahoda, si to uvedom.. a v takovy situaci si rikam, ze se to mohlo stat mne nebo moji mame,, nebo segre.. chapes? Musim jim pomoct, kua, kazdej by si tohle mel rict ...

    (a Bush by mel chcipnout, ale to je uz OT :))
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    MODREJ: uhmm, proto rikam, ze to neni jen vina tech lidi. ze jim mel nekdo rict, co s emuze stat a logicky. More=vlny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam