• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLIPSEPřírodní katastrofy - zamětřesení, záplavy, bouře...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MYSHA: rek nekdo ze to je prinosny kua? Fakt wake up :)
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    DEVIL: me to kazdovecerni paleni svicek taky neprijde obzvlast prinosne.. ale kazdy ma svuj zpusob.. ze :) das si za ne panaka? :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEVIL: za tvuj bod si koupim tak maximalne vypalenou svicku vod Abduh, takze si ho nastrkej treba do devil outputu. Jinak fajn, plet se, ale nikdo ti tu na to neni zvedavej, takze si klidne utracej svuj cas, suit yourself
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DRAGON: di do hoven, ja si muzu plest do ceho chci, je prece svoboda vyjadrovani a jestli se ti nelibi tak vis co... (miluji lidi, co se hned snazi nekoho nasrat tim ze si smysluplne pohraji s jeho nickem = mas bod dragone, ses fakt kadr :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEVIL: vyser si voko a neplet se do myho stylu sviceni, de*ile ;P
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no to vas zdobi palit svicky, jo jak ja bych byl v nebi stastnej, kdyby za mne nekdo palil svicky, je to takova krasne ohleduplna cinnost, pri ktere si clovek vzpomene na ty chudaky.... dete se se svickama bodnout, prece jen je pieta a pieta, ale paleni svicek jako to delaj v kostele a jinde nikdy nikomu nepomhlo. (ted sem vam teda rek moudro az sem se z toho opotil)
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    DRAGON respect :) to jsme na tom stejne
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ABDUH: ja palim svicku kazdej vecer od ty doby co se to stalo
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    palil z vas za ty lidicky nekdo svicku/y ?
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    emefa: uf, asi to tam opravdu nebila sranda...:(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EMEFA: to je fakt moc
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    ALISTAIR: nikde o tom nepisou, je ale take mozne, ze pocet obeti je tam mensi, nez je ve skutecnosti protoze se Barma pocita mezi tzv. totalitni staty a na sve uzemi nepousti moc cizich lidi, takze i pomoc se na ni nejak moc nesoustredi...
    GAPPA_
    GAPPA_ --- ---
    EMEFA: ty mrtvoly jsou tam kruty ..
    MIROSLAW_666
    MIROSLAW_666 --- ---
    Tady este jeden link kde je dobre videt asi ten nejhorsi efekt - jak ta vlna nejdriv vsechno smete a pak to nasaje zpatky ...a pak znovu dokud se neuklidni.
    http://www.pmel.noaa.gov/tsunami-hazard/vasily.mpg
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    Jak si světoví politici poradili s katastrofou

    Gerhard Schröder
    Vzorný vůdce a pečovatel
    Ihned přerušil dovolenou a vrátil se do Berlína, aby osobně organizoval pomoc postiženým turistům. Jako první vystoupil s návrhem, aby byly odloženy splátky dluhů postižených zemí. Odložil cesty do Rakouska a Polska, vyzýval k umírněným oslavám Silvestra.

    Laila Freivaldsová
    Švédové chtějí její hlavu
    Vlny tsunami minulý týden málem smetly i švédskou vládu. Ministryně zahraničí šla večer osudného dne do divadla. Letadla pro švédské turisty nevzlétla ani následující den. „Lailo Freivaldsová, odstupte!“ napsal bulvární list Aftonbladet.

    George Bush
    „Lakomý necita“ z Texasu
    Americký prezident začal katastrofálně. Z texaského Crawfordu, kde trávil celý týden dovolenou, nabídl jen 15 milionů dolarů. Washington Post jej označil za necitu, New York Times za lakomce. Později nabídl dvacetinásobnou částku a do Asie vyslal svého bratra Jeba.

    Manmohan Singh
    Pohotový a trochu zbrklý
    Indický premiér zareagoval okamžitě: vyhlásil národní katastrofu a zahájil masivní záchrannou operaci. Dopustil se však obrovské chyby, když odmítl nabídky pomoci z USA, Ruska, Japonska a Izraele, neboť se ukázalo, že indické záchranářské týmy pracovaly zoufale pomalu.

    Tony Blair
    Diana ho zajímala více
    Blair se z dovolené v Egyptě vrátil až po týdnu. Byl sice v neustálém telefonním spojení s ostatními ministry, ale mnozí Britové mu přesto nemohou přijít na jméno. Když zemřela princezna Diana, premiér byl na veřejnosti vidět daleko více, předhazovali mu.

    Chandrika Kumaratunga
    Žena v čele rozhádané země
    Srílanská prezidentka okamžitě ukončila návštěvu Británie a postavila se do čela záchranných operací. Velmi dobrý dojem vzbudila tím, že nabídla pomoc i Tamilům. Později se političtí protivníci začali navzájem přetahovat o pomoc, čímž utrpěla její distribuce.

    Kofi Annan
    Byl světu špatným příkladem
    Roli OSN svorně vyzdvihovali Tony Blair a další, když vysvětlovali, proč nepřeruší dovolenou. O Kofi Annanovi však na počátku krize nebylo téměř slyšet, do New Yorku se z dovolené vrátil teprve ve středu a o pomoci jednal teprve ve čtvrtek.

    Stanislav Gross
    Záchranář ze Špindlu
    Českého premiéra zasáhla asijská katastrofa na lyžích. A do Prahy rozhodně nespěchal - na jednání krizového štábu se objevil až pátý den. Vzápětí se vrátil za rodinou na hory. Gross tvrdí, že nechtěl dělat teatrální gesta a že krizový štáb řídil ze Špindlerova Mlýna.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tyvole
    EMEFA
    EMEFA --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RAVENUN: v cem?..na cem? :]
    MIROSLAW_666: husta fotka...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RAVENUN: to je teda ale veta :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MIROSLAW_666: tohle je fakt moc, bych mel nemalej strach..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam