• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLIPSEPřírodní katastrofy - zamětřesení, záplavy, bouře...
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    DEVIL --- --- 18.08:18 5.1.2005
    DRAGON: di do hoven, ja si muzu plest do ceho chci,


    zato ty jsi kadr borecku ..... tebe bych chtela "doma"
    FIFI
    FIFI --- ---
    Z toho casopisu Tyden o systemu varovani:

    Sny o včasné výstraze

    Mohl počet obětí tsunami v Indickém oceánu výrazně snížit varovný systém podobný Pacific Tsunami Warning Center? Odpověď odborníků je jednoznačná: ano! Paušální odsuzování zemí v Indickém oceánu, že podobný systém dosud nevybudovaly, pokulhává. Něco tak propracovaného jako v Tichomoří neexistuje ani ve Středozemním moři nebo na Kanárských ostrovech, kde nebezpečí tsunami rovněž nelze vyloučit, jak potvrzuje obří vlna, která roku 1755 v Lisabonu zabila až sedmdesát tisíc lidí. Dosavadní zkušenosti například z Thajska ukazují, že ne u všech institucí byl v minulosti o včasné varování zájem. Důvodem byly obavy, že by to mohlo mít negativní vliv na turistiku. Při zemětřesení na Papui-Nové Guineji před šesti lety s více než dvěma tisíci mrtvými vydal thajský seizmologický institut varování před přílivovými vlnami, uvedl šéf ústavu Sumale Pračuab pro list Bangkok Post. Ústřední úřad pro turistiku v Bangkoku si pak stěžoval, že podobné výstrahy vážně poškozují cestovní ruch. Takové věci však přírodu nezajímají a v záloze má větší hrůzy. Zatím největší pozorovaná vlna tsunami z července 1958 na Aljašce dosáhla výše neuvěřitelných 524 metrů.
    PJANE
    PJANE --- ---
    MILIS: sloni se utrhli a utekli na kopec, majitele za nima vybehli a videli co se deje na vode, vratili se pro lidi a utekli vsichni na kopec...

    HELOUN: diky za info
    JADR
    JADR --- ---
    neřikej dvakrát:
    Když NASA poslala první astronauty do vesmíru, zjistila, že psací
    pera

    nefungují při absenci gravitace. Vyřešením tohoto problému
    pověřila konzultantskou společnost. Po deseti měsících a 730 tis.
    dolarů Američané mají pera schopná psát v jakékoliv pozici a v
    rozmezí teplot

    0 až 300 Kelvinů.
    - Rusové používají tužky.
    JADR
    JADR --- ---
    A to s tou svíčkou jen tak posílám dál, dostal jsem to mailem...
    NEXU
    NEXU --- ---
    tak teds prilil:)))
    JADR
    JADR --- ---
    DNES VEČER SE ZAPALUJÍ SVÍČKY V OKNECH NA CELÉM SVĚTĚ ZA OBĚTI
    KATASTROFY V JIHOVÝCHODNÍ ASII. POKUD MŮŽETE, UDĚLEJTE TO A PŘEDEJTE ZPRÁVU
    DÁL.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEVIL: hele, asi jo, mozna sme se spatne pochopili. dymka miru, jo?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NR5: fér
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MYSHA: fajn, pokusim se ti to vysvetlit, ale nevim nevim, jestli pak budes moudrejsi :)

    pana Chonga sem nikdy nevidel, samozrejme, byl to vtip (asi nevhodnej).

    Hele, palim to proto, ze chci, nic vic v tom neni, ja vubec nevim co chces abych ti odpovedel. Proste prijdu domu, dam varit jidlo, mezitim zapalim svicku a hotovo. Je mozny ze pristi tyden uz to delat nebudu, ale ted me ta situace natolik zajima, ze si proste kazdej vecir na ty lidi vzpomenu (kort kdyz koukam na ty brutalni fotografie a videa, ze jo). Hele, ja nevim ja sem dost empatickej clovek, kdyz sem videl prvni fotografie ty zkazy, tak mi zvlhly oci a udelalala se mi husi kuze po celym tele. Mozna je to tim ze sem si uz par tragedii ve svym zivote prozil a proto mam tolik toho "empatickyho pochopeni", ja nevim, uprimne by mne o tom ani nenapadlo nikdy premejslet, kdyby sme to tady neresili.

    Jen mne proste zaskocila ta devilova reakce, pac by mne nikdy nic takovyho nenapadlo napsat (ve stylu "na co si to tady hrajete, to je nezachrani" atd .. upozornuju ze tohle sem napsal sam, ano, nenapsal to takhle, pouze mi to tak vyznelo). Dyt ja je nechci zachranit, jde jen o gesto, ciste soukromy gesto.

    hele, mozna sme se jenom nepochopili, ja uznavam ze to muze bejt moje vina, protoze mam dneska takovouhle hlavu, je mi ze vseho blbe, do toho resim rozchod, neni mi moc fajn.. v takovy chvili uznavam ze muzu psat tak, ze mi ostatni nerozumej. Pokud to tak je, tak sorry.
    Tak prosim trochu ty tolerance, no.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    smajrajosepannonanebi...
    ano, lidem to nepomuze. dnes houkali tri minuty sireny - myslite ze se tisice asiatu zvedli z hrobu a sli do prace a rikali si "hmm, kua, tady je bordel, ze by byla nejaka tsunami?" - ne, zivot jim to fakt nevratilo.
    sireny houkaly proto, aby se lidi zastavili uvedomili si co se stalo a premysleli o tom. (btw premysleni jim zivot taky nevrati, vime ? ....)
    DRAGON kazdy vecer pali svicky a mysli na ty lidi. jo, je to gesto, ale je to jeho vec. i kdyby ty svicky palil jeste tricet pristich let, je jeho zalezitost a napadat to mi prijde dost podivny... nekdo si nad celou katastrofou pomysli "sto pade tisic mrtvejch, no to asi zamrzi" a nevzrusuje se. jestli o tom nekdo chce premyslet kazdy den, tak at je doprovodnym jevem to, ze sedi v houpacim kresle a dloube se v nose nebo to, ze pali svicky snad uplne jedno...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    dragon: ale chapej ja sem vubec nechtel jakymkoliv zpusobem na tebe ci abduh (ti kteri pali svice) utocit, chtel sem rict to co sem psal, ze je to na nic, lidem to zivot nevrati. To ze sem to napsal v ponekud ironickem duchu, pro nekoho primo iritujicim duchu a to ze ty si se toho zrovna chytil, za to ja nemuzu. Proste sem se vyjadril prvni a ty se me hned salamounsky snazis utrit jak hovno... takhle se debata obraci jinam...
    NR5
    NR5 --- ---
    s dragonem se nehadat, je to ztrata casu. kdyz prestanete reagovat, tak brzo zavre hubu. to (ne on) je stejny jak andy warhol a koudy.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    //anebo rekni zes nespalil ani jedinou pac jinak si o tobe fakt pozmenim obrazek .. neznam te a blbe se diagnostikuje, kdy si zrovna delas prdel a kdy to myslis vazne.. takze jak to bylo s tim palenim? .)
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    DRAGON: naposled te zadam o odpoved na mou otazku: zda a jestli ano, pak proc, palite svicku KAZDY den?? pochopila bych to jednou.. ale 9 dni vkuse se mi zda ponekud nerealne.. kdyz zrejme jediny vztah k asii jak sam pises mas s chongem z bistra
    PITY
    PITY --- ---
    Nedelejte zbytecne vlny.... :o)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEVIL: promin, ale ja vubec nechapu o cem mluvis. Nekdo se tu zeptal, jestli lidi zapalili svicku kvuli ty katastrofe. Jo, delam to. Pokud s tim mas nejakej problem, tak si kurva na mne treba stezuj družinářce, mně je to ukradeny. Je to proste jenom moje gesto jak vyjadrit soucit a poprat asii lepsi zitrky, zkracene receno. To nema s pomoci nic splecnyho, ty mantaku, na to sou veci jako ADRA acount, presne jak rikas, tak uz si dej odchod nebo pis neco k tematu, diky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MYSHA: ja sem expert? ale notak :) napsal sem to proto abych udelal dojem na zenskou, nic vic v tom neni, ja vlastne ani nemam doma svicky, ja mam vlastne doma jenom jedny blby wafky a asii znam jenom podle toho, ze vim, ze se tam narodil ten hodnej pan z cinskyho bistra narohu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam