• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    VACKY
    VACKY --- ---
    HARALD: neprijde mi tolik dulezity jestli mit dva loginy nebo ne, kdyz nekdo bude cpat herni/neherni veci nekam kam nepatri tak bude kurvit hru s jednim loginem nebo se dvema na tom nesejde, pokud se ale bude resit v nakym verejnym pravidlovym klubu nakej pravidlovej kix tak asi ostatni ty udalosti pritomni stejne poznaji o koho jde a tudiz v tom pripade sou dva loginy k nicemu, zas na druhou stranu pokud by byl jen jeden herni login tak v tomhle pripade pride nekdo do mistnosti pro pravidla a hned vidi ze ve hre sou takove a makove postavy s takovymi a makovymi jmeny a stakovymi problemy, sice nehernimi, ale vzhledem k povaze reseneho problemu si stejne domysli co se zhruba stalo, takze proto bych rek ze dva loginy jsou o fous lepsi, nez jeden ale zase s nima bude asi o fous vic prace

pokud by byly loginy dva, tak by ty herni meli mit pristup jen do hernich mistnosti a ty druhy jen do pravidlovejch a o uzivateli uctu, nebo proste o uctu by nemelo jit zjistit NIC, ne jako na nyxu, to plati samozrejme i pro verzi s jednim loginem

a mozna by nebylo od veci kdyby lidi ze zacatku nemeli vstup do tech diskuzi o pravidlech, jen nekam kam by jen orgove psali pripadny zmeny a pokud by se nejakej problem vyskyt tak by pozadali a pristup by dostali s tim ze jakmile by to orgove povazovali za vyreseny tak by mu zas pristup sebrali a pripadnou zmenu pravidel by dali na tu "nastenku" kam muzou koukat vsichni ale ne psat, timhle by se hraci nedozvidali ani o problemech ktery s nima nesouvisi a zbytecne by se nevyjadrovali k vecem ktery se jich netykaj, coz me tak napada ze by chtelo pro kazdou skupinu co ma problem udelat zvlastni mistnost, protoze kdyz bude vic problemu najednou tak v tom bude zase bordel :)

no to sem toho zase nakecal, ze se nestydim, hm nepredpokladam ze se to udela tak jak pisu a ani vlastne nechci, protoze za 5 min me zas napadne neco jinyho :D ale chtels naky nazory haralde tak sem neco napsal, treba neco z toho nesourodyho textu necemu pomuze :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZAPPO: zatím předpokládejme, že server bude dostatečně funkční (proto jsem psal velmi podobný nyxu) a herní psaná elektronická komunikace by probíhala jen přes tento server

vymáhání jednoho místa pro komunikaci orgy je jen můj odhad z předchozích zkušeností, protože orgové potřebují nějaké informace o tom, co se ve hře děje, k čemuž nucená komunikace na jednom místě velmi prospívá.

každopádně pracuji na tom, aby takový server existoval, byl dost pružný a přitom neměl nedostatky, které při posledních DI znamenala komunikace na nyxu (např. okamžité prozrazení kdo je ve které skupině na základě sledování lokace uživatele) a chtěl bych nastavit i nějaká pravidla. teď o nich přemýšlím a docela zásadní je, jestli rozlišovat hráče a postavy, proto to hážu k úvaze těm, kdo mají zájem nad tím uvažovat. :-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    HARALD: Varianta dve mi prijde lepsi s tim, ze v pravidlovych klubech clovek pise neherne (a tudiz tam nepatri vykriky "co kecas, vcera jsme te trikrat obetovali a pak jsi odletel") - a bylo by to striktne vyzadovano.
    V hernich klubech (domlouvani, posta atd) by se naopak melo striktne vyzadovat psani v roli (a tedy nekdo muze hodne psat do pravidloveho a organizacniho klubu, ale kvuli elektronickemu utajeni - jakkoliv bude vyznamne - nenapise ani carku do hernich klubu nebo do posty).
    Z toho by plynulo ze sber informaci (pro hackery nebo co ja vim koho) by probihal z lokalit nasledne filtrovanych IDckem a ne jen filtraci IDcka ....
    Co je nicmene dulezite je, zda bude mozne pouzivat i jiny server nebo to bude zakazano orgy a zda tenhle server bude dostatecne funkcni,aby nebyl opruzny....
    HARALD
    HARALD --- ---
    DRUI: chci argumenty pro a proti, názor většiny mě zajímá mnohem méně. :-)
    LONEWOLF
    LONEWOLF --- ---
    ja jsem pro variantu dve
    DRUI
    DRUI --- ---
    HARALD: Udelat anketu?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Pokud by byl pro elektronickou komunikaci k dispozici server podobný nyxu, čemu byste dávali přednost?

varianta 1: lidé budou mít civilní login (třeba HARALD) a k tomu herní login (např. AZRAEL). V organizačních (pravidlovýchy) klubech by se vyžadovala debata pod civilním nickem, v herních (skupinových / drbárně,....) pod herním. je to oser s přelogogováním, ale je důsledněji oddělen hráč a postava.

varianta 2: lidé se hlásí jenom pod svými herními jmény, jejich civilní identita se na serveru vůbec nevyskytne.
    VACKY
    VACKY --- ---
    to jsem zvedaf, co budu hrat, do sveho vyctu nudnych a ohranych archetypu zappo zahrnul vse co je ma omezena fantasie schopna vyprodukovat, takze ted si budu pripadat celou hru blbe A JE TO TVOJE VINA ZAPPO!!! :P
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    Spam spam spam spam, lots of spam! (Tahle písnička o prejtu se Pythonům moc povedla.)

Jen chci říct že vždy je nejzábavnější bejt buď klaďák s fazónou záporáka, nebo záporák o kterym top nikdy nikdo nezjistí. Prvoplánovitý postavy co maj svojí vnější slupku toho co jsou a uvnitř vakuum v lepším případě a v horším případě n-censored-áno, protože "nasráno" bych neřekl ani za pytel sraček v takovémto případě, ty jsou prostě na to co maj uvnitř.
    SHACKLETON
    SHACKLETON --- ---
    SIRIEN: a hlavne zli se lip hrajou, protoze se daji mnohem vic delat na efekt a mit desne drsnacky hlasky, zatimco pachaji sve zlo.. proste pro loosery :-)). Ja treba ted ctu Nocni/Denni/Sedou hlidku a to je dost super. A tam jsou taky, v podstate, Temni a Svetli stejni a lisi se vicemene jen "detailama" (svedomi a tak)... A nebo jde neco jako padly demon? (opak padleho andela, co zavrh zlo a pase dobro)

ZAPPO: hezky, moc hezky...

LONEWOLF
    LONEWOLF --- ---
    PIROSH: akce Zeleny slon
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    ZAPPO: To zní jako Zappovo pojetí kladného hrdiny.
    Já teda budu anděl-vodník. Říkají mi Svačinář.
    LISBETH
    LISBETH --- ---
    ZAPPO: Han Solo byl fajn...to je výjimka...a navíc on nebyl přímo správňák.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LISBETH: Hej a co Han Solo?;)
    LISBETH
    LISBETH --- ---
    SIRIEN: To si nemyslím. Být dobrý je naopak velmi těžké a myslím, si že rozhodně to nemusí být nuda. Jde o úhel pohledu...jasně, na první pohled vždycky zaujme "bad guy", ale ne vždy je to ten zajímavější...když nepočítám Hvězdné Války, protože tam bys měla pravdu.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZAPPO: Tak ted jsi mi velmi zvedl naladu!!! :-)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Počkejte si na Darův popis světa - Nebe není nuda, Nebe je peklo :))).
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    No, jestli mi neco prijde hodne slaby a nudny, tak jsou to demoni, kteri jsou cool, temnaci temni v duchu tricka "I am so dark I shit bats" a pozersti upiri, kteri jsou cool, protoze jsou upiri a upiri jsou proto, aby byli cool. A taky muzou nosit hodne cerny a to je taky cool....
    Navic, reseni problemu "po zlym" je ta nejjednodussi varianta, cim vic omezeni vlastnim charakterem, usudkem, svedomim, kodexem - tim napinavejsi, zajimavejsi, ale mozna i kratsi zivotnost....

Ale co se andelu tyce - dovedes si predstavit andela Ochrance? Ktery vede svuj boj, proti demonum, muze zasahnout jen kdyz je prestoupeno pravo a dohoda, ale jinak musi jen pomahat at si pomuzou sami. Andel , ktery naopak uz tohle davno zavrhl, protoze veri, ze pomahat se musi aktivne a ted - ale ktery tim sam porusuje pravidla sve strany a pokud bude nesikovny, tak vi, ze ho vlastni budou muset hodit pres palubu - a tak je jeho udelem konat dobro skryte, nepoznan a utajen.

Proste zahrat kladase klidne ne originalne, ale DOBRE, aby to byl kladas a ne debil nebo roztomila figurka imbecila, to je tezky a imho vyzva.

Byt demon a nic nedelat, protoze, vole, rozumis, vole, jako, Lenost je hrich, a tak ja to desne dobre roleplajuju, protoze hovno delam, pripadne proste mesic tvrdit, ze hrozne sukam, nebo nekde s nekym "jakoze herne sukat" protoze realne si nevrznu a protoze vzyvam Chtic, tak o tom aspon budu mluvit.... To je prece nuda, nuda, nuda, sed....

A o lidech, kteri musi lavirovat na ostri ziletek,o tech nemluvim vubec, to je co napad, to original, jeden lakavejsi nez druhej....
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    VACKY: Tak taky jsem se ještě vůbec nenamáhal přemejšlet nad postavou, protože nevim jaké jsou možnosti toho světa :) Tohle bylo jen takový popíchnutí, že by v tom popisu toho světa mohly bejt ty andělé trochu rozvedený. Takovej jako lehkej a nenápadnej apel :)

ALDARION: Hm. Ty už byly zpracovaný hodněkrát. Ty zlý přišli do módy právě protože došly možnsoti jak originálně zpracovat ty dobrý.
    Ale tak pořád tu máme k dispozici lidi, žejo :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SIRIEN: Kdyz oni jsou ti zli uz takovi strasne ohrani, jsou furt a vsude a vsude stejne cool... Dobre zpracovani hodni se mi zdaji byt mnohem vetsi vyzvou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam