• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Technické informace

Mnozí se ptají jak s kostýmem. Principem je ona "podstata" popisovaná ZDE, ke které váže (dle uvážení) váš vzhled či aspekty chování.

příklad 1:
    Byl jsem ve starém světě elementálem ohně, má lidská schránka bude často nosit rudo-oranžové oblečení (nebo třeba jen tričko s obrázkem plamene) a budu-li mít náladu, tak si obarvím vlasy na zrzavo. Na oficiální královské akce chodím v rudém saku, místo kapesníčku mám zapalovač atd.

příklad 2:
    Valkýra ze starého světa asi chodí běžně v křiváku a kanadách a na královský ples si vezme třeba zbroj.

příklad 3:
    Podstatou slovutný mág si klidně chodí v obyčejném saku - ke královně pak v róbě (když se chce vytahovat) a nebo jen k tomu saku přibere kouzelnickou hůl.

Tak nějak se očekává, že si svou podstatu ze starého světa zvolíte podle toho co se vám bude dobře hrát, do čeho se rádi oblečete atd.

Postavově je dobrým zvykem dávat najevo svou podstatu, ne povinností. Hráčsky to má být spíše pomůcka pro rp nežli nutnost.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Potomstvo

To je jedna z věcí, které stojí za to lidem závidět. Již ve starém světě trvalo běžně desítky let nežli se podařilo
    splodit potomka a ve světě lidí je situace obtížnější.

Pokud vámi ovládané tělo splodí syna či dceru s člověkem - což jde celkem snadno - narodí se jedinec velmi citlivý vůči magii a vašemu světu, ale stále lidský. Tak vznikli mnozí velcí lidští šamani, věštkyně či čarodejnice.

Jsou-li oba aktéři styku ovládáni pak je nutno si vybrat. Vědomě předurčit potomka k tomu aby byl lidský (pak je situace stejná jako již popsaný příklad), nebo podstoupit riziko a již od početí s tělem dítěte lidského spojit dítě své. Pokud dítě lidské před porodem zemře, nebo je matka vyhnána z těla lidské matky - vznikne Divoký.

Divocí jsou druh starému světu zcela neznámý. Vládnoucí často značnou mocí, šílení od narození, parazitující na podvědomí lidí do kterých vnikají a opouštějí je jak se jim zlíbí. Královská moc nad smrtelností, obvyklá u všech ostatních, se na ně z neznámého důvodu nikdy nevztahovala. Z těchto a z mnoha dalších důvodů jsou aktivně loveni a uzavíráni v k tomu uzpůsobených magických krystalech.

Pokusit se mít v lidském světě potomka je proto privilegiem, které je jen zřídka královským párem uděleno
    a tajné pokusy se přísně trestají. V době otevřených bran se o to také téměř nikdo nepokoušel.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---

Jména ve starém světě znamenala vždy příliš mnoho
    a síla magie slov byla tak jasná každému, že své pravé jméno se tajilo a běžná byla oslovení popisující
    druh, místo původu, rod či činy dotyčného. "Statečný rytíř Netopýr z Haeroviny" či
    "Jeho Ohavnost, pán z rodu Tetřevců" nebylo nic neobvyklého. Ve světě lidí mnozí k tomu přejali
    částečně jména svých oblíbených nositelů v době příchodu. Je sice zvykem stále se ve jméně odkazovat
    na svůj původ či druh, ale když chce být někdo oslovován místo "Jan Jiří, syn Oready a Lišáka" z libovolného
    důvodu prostě "Pepíku" a není to šlechtic, vesměs je to akceptováno.

Například současný královský pár se honosí těmito jmény:

královna Pandora, paní na Pelyňku, vévodkyně ze Skříňky a Slunečních Hrobů.

král Fíakail Géaraí
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TNT: nebojte, drahá, dary určené Vám, rozhodně nebudu považovat za výpůjčku!
    TNT
    TNT --- ---
    KID_MCHUTT:
    předem upozorňuji, že diamanty zásadně nevracím.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    do hry budou pravděpodobně vloženy nějaké předměty. Předem říkám, že je budu chtít zpět, nebude-li vyhlášeno jinak.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby se vám hodila nějaká víkendová postava, nebo někdo na dálku, tak se nabízím. Většinou jsem ale v brně...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---

V Praze, léta dle letopočtu lidského 2009

Můj příteli,

měl by ses zas jednou přijet na dvůr podívat. Královna se po Tobě ptala - a asi by nebylo dobré ji v nechat příliš dlouho nechat. Nerad Ti připomínám – a vím, co si o tom myslíš – že i Ty, stejně jako každý ze staré země, jsi nyní její poddaný a patříš ke dvoru. Navíc s podzimní sezonou přijde určitě něco, co Tě bude bavit. Hon na lišku má být prý opravdu zajímavý, letos si král dal záležet a vážně nikdo neví, co označí za lišku. Královna se dokonce nechala slyšet, že jestli bude liškou ona, přičaruje mu to, co posledně tam, kam posledně, ale tentokrát prý třikrát větší – (šašek stále šponuje cenu za prozrazení co a kde král měl).

Spousta z nás si tu brousí zuby na uprázdněné baronství Svídnické. Kdybys mi pomohl zjistit, co se vlastně s Ruprechtem Lasičkou a jeho třema syny stalo, celkem by mé šance na získání titulu stouply. Zkoušel jsem uplatit toho pošuka barona z Rabštejna, ale ten mi nic neřekl, že prý uplácím málo. Mizera jeden. Každopádně na jednom z nejbližších zasedání královské rady už má padnout rozhodnutí kdo léno dostane.

Musím se pochlubit se svým úspěchem ve studiu magie. Pamatuješ se, jak jsem říkal, že je určitě možné najít kohokoli? Tak včera jsem objevil správnou formuli. Schválně jsem nechal svou služku si zapisovat kudy chodila a sám ji pomocí karet sledoval – nechybil jsem ani jednou. Už se těsím, až to se starým Blátomilem vyměním za ten jeho způsob kterým se umí zneviditelnit. Tobě to samozřejmě poskytnu k přečtení ze starého přátelství.

Rozhodně přijeď brzo, a minimálně královnin banket si nenech ujít, (i když ti zelení hajzlíci se určitě pokusí na něm něco spáchat. Nevím jak to dělají, že jim to vždy projde ) jsi zván stejně jako všichni poddaní.

Tvůj starý přítel
    Rytíř Belfegorus Lumík von Unterwald.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Jsem Snící, Loutkář, Průvodce, Našeptávač... každý tomu říká jinak. Prostě jsem ten, kdo přišel ze starého světa a komu lidé propůjčí svá těla a mysl. Když z těla odcházím, zanechám jen prchavý sen o tom, co se doposud dělo. Čím více toho umím, tím hůře se hledá vhodné tělo, ale najít se dá časem vždy. Osud toho člověka mne nikdy nemusí zajímat.

Vždy je částečně znát má podstata která ve starém světě určovala můj vzhled. Tam za skalami pohybují bytosti podobné těm z lidských pověstí. Elementálové, víly, ďáblíci, oživlé stroje... každý z nás je unikátní. Bývá dobrým zvykem alespoň na dvoře dát znát trochu ze své podstaty. Růžky pod kloboukem, plamínky místo zorniček...

Nestárnu, smrtelným se mohu stát jen když se tak rozhodne královský pár či kdokoli jiný, komu jsem přísahou svěřil svůj Osud. Smrtelnost na několik let je jeden z oblíbených královských trestů.

Vím, že poslední cesta je zavřená a nemohu zpět do starého světa.

Vím, že zde zbyl poslední dvůr a krom věrnosti zdejšímu královskému páru moc možností nezbývá.

Mám rodové karty. S titulem mohu dostat další a královský pár jich má snad několik balíčků. Karty vážou sílu k mým slovům, mým slibům a prokletím. Lidé tomu říkají magie.

Jediný cizí dotyk a zlé slovo mne mohou vyhnat z těla člověka ve kterém jsem. Nechci aby se mne nikdo, komu nevěřím, dotýkal.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Dvůr v Praze - dvůr tisíce listů, dvůr kroků po stínech měsíčního světla

Poslední z velkých dvorů v zemi lidí je Dvůr v Praze. Královský pár zde vládne za pomoci tří vévodů bez větších změn již 523 let. Královi je k ruce vévoda ze Starého Plzence s dědičným právem vést jednání s jinými dvory. Královninu přízeň řadu let naopak vlastní vévodkyně Kutnohorská. Úřad majordoma a ceremoniáře nyní už několik generací zaopatřuje pak vévoda Budějovický, vyjadřující dvoru sdělenou mu vůli královského páru.

V královské radě pak nadále zasedá pětice baronů s poradním hlasem. Občas bývá vzpomínáno na den, kdy přizvaný rytíř Chlodvík směl na radě vyjádřit hlas svého srdce, ale spíše pro jeho z nevhodných slov plynoucí rychlé vyhnání.

V posledních letech je dříve vážený post rytíře poněkud upozaděn, protože po rozpuštění ostatních dvorů pozbyla klání smyslu a každý z rytířů se již dvořil všem existujícím dámám přespříliš často. Nicméně právo a povinnost vykonávat rozsudky vyhlášené královnou stále pevně tento stav drží.

Mezi důležitými funkcemi je třeba zmínit:
    rytíře z Wartenbergu, v délce trvání nejúspěšnějšího královského šaška.
    barona z Rabštejna, soudce nad spory, ve kterých nevyjádří touhu se angažovat král či královna
    barona z Egerlandu, královského číšníka a sklepníka
    dvorního barda
    rytíře z Hasištejna, dvorního lovčího
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Technické informace

KDY: Hra proběhne během října - mnozí začnou s drobnými předehrávkami dříve, ale naplno se začne hrát 1.10. Předběžně hra končí 31.10. ve 02:00 ráno a tentýž den večer bude afterparty.

JAK: Čekejte spíše intriky a detektivku nežli bojovku, jednoduchá pravidla hry a důraz na vaši vlastní ochotu si hrát.

CO: V podstatě fantasy, která se sice v současném lidském světě odehrává, ale téměř na něj nebere ohled. (Žádná maškaráda apod.)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Ze zpěvu Maelchyma, největšího barda, který kdy hrál a zemřel za svůj pokus políbit královnu Aedb, upravil a do prózy skromně přepsal Ulrik III tisíckrát do kamene.

V době senoseče, kdy dobrotivý král Aelor vládl již tucet tisíců a jeden mandel let, prošli poprvé rytíři Království po skalách do světa lidí. Přišly roky zkoumání, první cesty po lidských duších a lidských snech. Již o několik desetiletí později byla otevřena kolej loutkářství na Královské akademii a každý, kdo jen trochu zatoužil po svém světě, svém osudu a volnosti, odcházel ovládat tyto zajímavé bytosti.

Dobrotivý král Aelor nikdy neuznal ty tucty dvorů a královstvíček, které vznikaly za oponou v lidském světě, ale s nižádným šlechticem z lidského světa nikdy nebylo špatně nakládáno.

Písně znají mnohé tragédie, kdy mladí a divocí, vyzbrojení byť jen nemnoha silami z rodových zásob, ve svých touhách, rozmarech a rozmíškách ničili celé generace lidských životů. Snad proto Osud učinil kroky po skalách do lidského světa či zpět každým dnem obtížnějšími. S plynoucími léty se mnohá místa uzavřela zcela, a tak pokorní a unavení, začali se dobyvatelé vracet zpět. Čas uzavření poslední a nejstarší z cest je však ještě skryt v mlhách budoucích jiter, a tak stále zůstává hrstka těch, jimž je svět cizích snů milejší, než bdělá skutečnost Království.

Poznámka připsána rukou Caelacha Zapomenutého ve větru, třetího barda královského dvora v Toulouse:

Ó jak ses mýlil, můj moudřejší bratře. Tak nečekaně, jako čepel slunečních paprsků prořízne mlhavý závoj jitra, přišel ten okamžik. Poslední a nejstarší cesta poznala svou zkázu daleko dříve, nežli všichni čekali. A my, věční tuláci, vyhnanci, hledači štěstí či prostě milovníci tohoto tolik pestrého světa lidských snů, jsme se stali vězni, pro něž není návratu. Navěky odťati od kořenů Království, smíme jen doufat, že někdy, snad... budou stezky po skalách znovu otevřeny.

ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GOBERS: JO! :)))
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    GOBERS: to je geniální nápad! :)) akorát musím vymyslet, jak to protlačit přes redakční radu :D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THURINGWETHIL: To uz skoro zavani absurdni poezii... nenatiskneme to na zadni stranku pristiho Communia? ;-))
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    uaaaaaa! :D

"O bůh; moučník lord Jesus, poskytnout jim věčný odpočinek. Amen '."
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    REINITA:
    jj: :)

Recordare, Jesu koláč,
    quod causa součtu tuæ viæ:
    ne mě illa perdas umřou.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    REINITA: Huáááá, k tomu jsem se nedočetla :)))
    REINITA
    REINITA --- ---
    HEINNRICH: "Si pamatovat, moučník Jesus, že já jsem příčina vaší cesty."
    HEINNRICH
    HEINNRICH --- ---
    Librový součtový lakomec tunc dicturus?
    Quem patronum rogaturus,
    cum justus vix sedí securus? - je nejlepší:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam