• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ADD: Bežné krémy sú postavené na vode....preto ich nepoužívam (alebo len doplnkovo na noc), najmä nie teraz v zime.
    IKA
    IKA --- ---
    LOMILOMI: Fakt si niekto myslí, že norka je nejaká exotická kvetina?

    Ale inak tvoje rozhorčenie chápem. Vykašli sa na Klorane a kúp si niečo normálne.:)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ADD: Ono je to osobni, jsou lidi, co jedi maso ale nesnášejí kožešiny. Jsou lidi co jedí hovězí, ale nepozreli by koninu (a nebo naopak). À jsou lidi, co vychazeji z proncipu, ze pokud jim jednou maso, je odmítání kožešin/norkoveho oleje/konskeho masa pokrytectvi. Každy to ma jinak.

    Porad me ale sokuje, ze firma s doslovně rostlinnou kosmetikou a s podtrhlym etickým přístupem komercializuje výrobek "vlasovy balzam s norkovym olejem"... Lidi si v kramech nejspíš říkají "je, co je to asi za kytičku". :)
    Napr. u L'Orealu podobnych kauz pry bylo víc, to se ví, ale ten si nezakládá na etické image.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, přemejšlim o krému na zimu, ten můj balm balm přestali dovážet, takže bych si pořídila buď Weleda - měsíčkový ochranný krém http://www.greenwave.cz/weleda-mesickovy-ochranny-balzam nebo zimní krém weleda http://www.greenwave.cz/weleda-coldcream nebo prostě jiný, který v sobě nemá jako pojidla různý gumy nebo nějaký polochemický látky, protože mi to dělá prostě ulepenej xicht, takže prostě aby to jako pojidlo mělo jen včelí vosk maximálně... prosím o radu či názor...
    A taky se chci zeptat na bělený včelí vosk (cera alba), jestli je to ok slopžka, nebo je nějak děsivě chemicky bělený.
    A ještě se mi líbily některé bylinné krémy od Dr. Popova, některé jsou bezchemkové, ale základem je právě cera alba, tak jak to s nimi je a případně jestli je někdo používáte. Líbil by se mi ten měsíčkový.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: Yaoh mají v biokrámě v jungmance a maj spoustu příchutí, podívej na jejich stránky http://www.bioobchod.cz/balzamy-na-rty/c-1167/, vážně je z čeho vybírat, něco ti dozajista sedne, možností je spousta :)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA: Tyjo, děkuju moc za vyčerpávající shrnutí. tak já vydržím a snad si i moje pusa časem zvykne.. díky za tipy, weledu mám moc ráda a ten Yaoh neznám, ale zní to dobře...určitě vyzkouším.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: Myslím, že by to tak mohlo být, ze začátku jsem to taky tak měla, ony jak jsou ty rty zvyklý bejt překrytý vrstvou tekutýho parafínu, tak je invaze nějakejch zdravejch olejů může "rozhodit", potřebujou obnovit přirozenou regenerační funkci. Přechodu na přírodní lipštiky bych se nevzdávala, třeba už jen proto, že člověk za svuj život "sní" (jak se olizuje) průměrně několik těhle mazátek na pusu, tak je vážně lepší, když to bude kakaový máslo a olivovej olej nežli ropa :)
    Nemám sice ozkoušeno, ale co by mohlo bejt třeba lepší, je Everon od Weledy. Někdo tu snad psal že je dobrej, koukala jsem i na jednoduchý, ale určitě účinný složení, tak se na něj chystám, jinak Hurraw balzámů se rozhodně nevzdám, teď u mě momentálně boduje ta noční péče (vanilka a sedmikráska). A na zimu určitě dobrá ta sluneční ochrana, ta by to určitě dělat neměla.
    Nebo zkus Laveru, po tý by ti praskat neměly. Mám malinovou, ale základní splní účel jistě podobně.
    Nebo konopno-olivový balzámy Yaoh, maj i borůvku, takovou příchuť jsem u jinejch balzámů nenašla a je to pecka nad pecky :) a stojí osm pětek.
    Chce to zkoušet, hlavně se nevzdávat, mě po letech, kdy jsem používala Labello a měla už všechnykonvenční balzámy ozkoušený, mě objevení přírodních věcí, a nejvíc právě balzámů na rty, opět otevřelo nový obzory a hrozně mě to baví objevovat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIRAFFKA: asi tak. Navíc tedy ale u norka se jí i maso, je moc dobré a připomíná králíka.
    Ano, pokud je člověk vegetarián/vegan, tak to vadí /nicméně v tom případě by si takový člověk prostě měl najít těch pár minut na pročtení inci, aby měl jistotu/.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    ADD: problém je spíš ten, že se vyhýbáš všemu živočišnému a pak zjistíš, že krém, o kterém se domníváš, že by měl z podstaty věci tvému vyhýbání se vyhovovat, obsahuje něco, jako je norkový tuk - tedy (vedlejší?) produkt zvířat, které jsou zabǐjeny řekněme z rozmaru. Navíc bych nedala ruku do ohně za to, že tuk/kůže/... jsou vedlejší produkty např. masných chovů (dosaďte podle situace).
    ADD
    ADD --- ---
    LOMILOMI: Nevím, co dnes obsahují "běžné krémy" v obchodě, ale klasickým "mazadlem" na tělo je vepřové sádlo, tedy to, co seškrábeme z prasete, když ho zabijeme. Je to nejlepší lék na jizvy, nejlepší krém pro alergiky... Jsme živočichové a nejlépe na nás zabírá tuk jiných živočichů. Pokud se z nějakých důvodů nevyhýbáš všemu živočišnému, pak je pohoršování se nad norkovým olejem stejné, jako když konzumenti řízků a sekané protestují proti zabíjení vánočních kaprů. Být kráva nebo prase, přijde mi to dost líto. :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LOMILOMI: skoro bych hádala,že to bude vedlejší produkt kožichovejch farem.a než hodit sloupnutou mrtvolku do koše,tak mi teda i vůči ní příjde uctivější jí maximálně využít,když už musela zemřít rukou člověka.. (a pak teda než se pustim do googlení,je možný,že je to nějakej vžitej název pro dneska už uplně jinej produkt? jako jelení lůj,koňská mast nebo psí sádlo?)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    LOMILOMI: Primum non nocere znamená, tedy v obvyklém medicinském pojetí, pouze to, že lék nemusí být účinný ale nesmí škodit - pacientovi.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX: A když to vezmu do extrému, tak pro certifikovanou BIO kosmetiku bys potřebovala bio norky a to už samo o sobě odporuje logice. :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LOMILOMI: Dle všeho tahle značka nemá žádný certifikát, takže si tam klidně může dávat namletý celý norky když na to přijde.. Certifikovaná přírodní kosmetika samozřejmě nemusí být vegan, ale řekla bych, že to se vztahuje jenom na takový věci jako jsou včelí produkty, mléko, výtažky ze mšic (šelak). Takže to jsou produkty, při kterých žádný zvíře neumřelo. Žádná certifikace přírodní kosmetiky to, co se děje s těma norkama, nedopustí! Vždyť všechny certifikáty bez vyjímky zavazují k netestování na zvířatech, byť by bylo sebe šetrnější, tak přece nebudou dělat takovýhle prasárny. No ne? Na klorane se vyprdni a kup si něco normálního.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAMANOVA006: Mně vyhovují dobře, ale čokoládu jsem nezkoušela - jen vanilku, mandli, zelený čaj a višeň. Čokoládu jsem koupovala sestře, už ji dopoužívala a nestěžovala si na nic podobného, co popisuješ ty.
    Zkus ten druhej, jestli se to nezlepší.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    CAMELLA: no a? Vis co, Klorane si dava image rostlinne kosmetiky a na svych strankach deklaruje, ze je proti testovani a zviratech a proti vyrobkum, ltere skodi okoli - "Primum non nocere" maji vyslovene napsano na strankach. Z latiny "hlavne neškodit"
    Takze pro lidi co znaji a pouzivaji Klorane je tohle docela šok.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    holky, vám vyhovují balzámy hurraw všem? Já jsem si objednala čokoládu a zelený čaj..a čokoláda teda voní tak nádherně, že bych to nejraději snědla, ale rty se mi po dni používání začaly loupat a pálit..

    hodně let používám neutrogenu, tak jsem i v tomhle chtěla přejít z chemky na přírodní..myslíte, že by to mohlo být i tím? Jakože rty jsou zvyklý na chemku, tak na přírodní reagujou takhle..? a nebo vydržet a mazat hurraw a pusa si zvykne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MART1NKA: a nebo sprcháč alverde přímo pro muže.
    GALE
    GALE --- ---
    MART1NKA: Alverde oliva-aloe vera. Můj chlap neprotestoval. Když mu naservíruju nějaký kytičky nebo nedejbože vanilku, prská. Tohle přešel bez připomínek, takže schváleno.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    GRETKA:
    ADD: díky za tipy. Zkouším teď mazat čistý jojobový olej a nejeví se to špatně, ale mívá to nejhorší v zimě v mrazech tak to se teprv ukáže. Ten balzám vypadá celkem sympaticky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam