• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALEXIS: Souhlasim. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KEMENTARI: ja nehovorim od hlavy k pate mydlit kilom sprchaca, ale osobne si kriticke miesta (podpazusie apod.) rasej umyjem sprchacom nez len vodou, ten zaschnuty pot je agresivny... a inak spotreba dve kvapky sprchaca na lufu a napenit mi nepride problematicka ani pre sedaveho cloveka...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALEXIS: No jo, ale aby se člověk, který má sedavé zaměstnání v čistém prostředí, každý den od hlavy k patě mydlil sprcháčem, to mi připadá silně přehnané...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TORUVIEL: je rovnake ako ked zotries podlahu len vodou a potom este saponatom, tak uvidis, kolko spiny tam po vode zostalo... takze ked chces z koze dostat spinu, tak len voda nestaci a sprchac je len pohodlnejsia varianta mydla... ;)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    nejlepší je sprchový olej :-) saloos, hadek nobilis :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    QUORRA: Na co je vlastně dobrý sprchový gel?
    Sprchuji se většinou jen vodou, při zpocení používám neemové mýdlo. A vysušuje i jen ta samotná voda, takže se po sprše namažu krémem (teď v zimním období, v létě to kůže ani nepotřebuje).
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BADIANE: Konopna mast - krome promastovani zklidnuje ten pocit svediveho pnuti. (Fuj, jak dobre ho znam, at uz je jaro...) A omezit koupani a namaceni kuze na naproste minimum.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Co na opravdu hodne vysusenou kuzi po celem tele, ktera tou suchosti svedi a stipe? Mazu vsemi moznymi oleji (avokado, makadamiovy, arganovy, ruzovy, kokos, pak Weleda olej pro tehotne), ale porad to svedi vsude mozne (hlavne nohy, dole na zadech, nekdy paze, i hrbety rukou). Predtim jsem mazala i ruzovym telovym mlekem od Lavery, ale to rozhodne nebylo lepsi, mozna tim, ze je v nem alkohol, nevim.
    Zabere na to ciste bambucke maslo? Nebo znate nejake jine maslo ci hutnou smes bez alkoholu, ktera by mohla zabrat?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já ten poslední co koupila dala do lednice, abych se sama přesvědčila :)
    přiznám se, že etiketám tu na výrobcích tak úplně jako doma nevěřím... když to prodávají vedle hodinek Rolex za 300 ;)
    ale oleji s udaným obsahem mineral oil jsem se úspěšně vyhnula.

    nojoo, tak olej už v lednici ztuhl :) tak dobrý :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: kvůli vedru :). Kokosový olej se rozpouští při teplotě okolo 26 °C :))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    AOTEAROA: No já osobně ho skladuju v ledničce, protože když ho mám normálně v koupelně, tak je prostě tekutý, a to nežiju v Thajsku. Nejlepší by bylo asi si prostudovat etiketu, tam by to mohlo (mělo) být uvedeno. Minimálně složení by nemělo lhát.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    chtěla bych poprosit o radu ohledně kokosového oleje. v čr jsem se setkala jen s tím tuhým ve skleničce, ale jsem v Thajsku a všude prodávají olej naprosto tekutý, často v lahvičkách s rozprašovačem a tak. zajímalo by mě - je tekutý jen díky tomu vedru tady, nebo je to způsobeno nějakou rafinací či nežádoucí úpravou? nepotřebuju něco super bio organic a tak, mažu si to ale na celé tělo a napadlo mě si jich pár dovézt domů a nevim zda to má smysl.
    na mobilu se mi blbě gugluje, možná jen nevím že se v čr prodává to samé za stejné peníze.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MARGARITKA: (ne ve smyslu, ze bych hned bezela do prvniho kramu na nakup, ale ze by mne to bavilo a vzhledem k totalni absenci tohoto odvetvi v reklame bych za to byla i rada - jakoze ten potlacovany egoisticky pocit, ktery by vevnitr kricel "jo tohle ja pouzivam (uz dlouho:-D)!" a "konecne! Lidi budou zdravejsi a mozna i uvedomelejsi"...)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: ja se teda priznam, ze ac televizni (ani billboardovy, bannerovy... atd. atd.) nadsenec nejsem a zastance re-klam (opakovanych klamu) uz vubec ne, na reklamy o prirodni kosmetice bych se asi hodne snado a rada namotala! :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ALEXIS: Samozřejmě máš pravdu, měla jsem na mysli takové ty výkřiky do tmy, jako že ti po tom zmizí všechny pupínky a další balamutící typické reklamní kecy. Já když o téhle kosmetice někomu říkám, tak tím taky dělám reklamu, nejlepší reklama je, když jsou na ní kladné ohlasy spokojených uživatelů v internetových diskuzích, ale je to jiná, neinvazivní forma, než jakou zvolil dnešní trh - šokující a vtíravá - a tu jsem měla na mysli, že přírodní kosmetika nepotřebuje. S těmi dýlery nevím, já osobně k nim mám z principu negativní postoj, asi jako neodbytným paním volajícím v devět ráno z callcentra nebo vlezlým nabízečům praktického lékaře či čehokoliv jiného na zastávkách mhd. Jsem samozřejmě ráda, když mi někdo o něčem podá informace, ovšem u dýlerů se nemůžu zbavit pocitu, že jsou placeni za nekritické vychvalování právě té oné značky či věci a že jejich rady jsou silně neobjektivní.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NIKKITA: ad Opravdová přírodní kosmetika nepotřebuje ani dýlery, ani velkolepou reklamu.
    imho potrebuje, ked nebude reklama, nebudu o nej ludia vediet a nerozsiri sa tak ako chemka... take to pozerske "my nepotrebujeme reklamu" uz v dnesnej dobe neplati, reklama je vsade a aj ked si kazdy povie, ze je ho predsa reklama neovplyvnuje, podvedome siahne po tom, co videl stokrat na plagate a v telke... reklama nie je satanov nastroj, reklama je zviditelnenie znacky vo svete, takze vymedzovanie sa voci reklame v svete polepenom reklamnymi plagatmi je trochu spiatocnicke...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VORONDE: To klidně udělej, já jsem úplně alergická na ty, co se honosí nálepkou přírodní kosmetika, a přitom nejvíc přírody je vždycky na obrázku... Jako určitě je Just lepší než jakákoliv jiná chemkosmetika, ale vadí mi, že vyvářej na klamavym pocitu zákazníka, že pro sebe udělal to nejlepší, ačkoliv si i s přírodou pár tý chemky nevědomky stejně pořídí. Opravdová přírodní kosmetika nepotřebuje ani dýlery, ani velkolepou reklamu. A hlavně za tu cenu, co stojí Just, seženeš hodně kvaltiní a doopravdy přírodnější kosmetiku.
    QUORRA: No to ti to odhodlání moc nevydrželo :D samozřejmě že kosmetika má splňovat to, co od ní člověk očekává, ale jde taky o to, jak reálný má člověk požadavky. Pak totiž může bejt dost často zklamanej, že všechno nefunguje tak fantasticky a hned, což u přírodní kosmetiky platí dvojnásob. Navíc jestli kombinuješ chemickou a přírodní komsrtiku, tak výsledek může bejt docela kontraproduktivní. Neházej flintu do žita, a zkus třeba toho Hauschku, já osobně mam od něj jen balzám na rty, tak nemohu soudit, ale být tebou, tak se nevracím k freemanovi.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    nabízím za odnos středně velkou igelitku obalů k výrobě diy kosmetiky a všelisčemu dalšímu. sušila jsem je pro jedno id,který vypadá,že nemá zájem..

    budu je skladovat do velikonočního víkendu,pak půjdou do plastovýho kontejneru.

    praha pankrác

    (a kdyby mě chtěl někdo jo potešit,nejaká mrkev nebo salát naší býložravou domácnost potěší..).
    ELSEVIER
    ELSEVIER --- ---
    QUORRA: hauschka to plni, ale neni to zalevno...
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    NIKKITA: OK, tak já ji příště budu posílat do háje razantněji. Zatím se mi ji podařilo alespoň na týden urazit vyzvídáním, zdali má tušení, co to vůbec jsou ty kmenové buňky v jejich krému. Neměla :)

    Co jsem ten deo sprej zkoušela, tak je mi subjektivně příjemnější než tradiční chemka (snad jen ten alkohol v tom trochu pálí), ale bylo to jen jednou, tak nemůžu posoudit.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VORONDE: No Just je myslím právě přesně ta kometika, co se jako přírodní tváří, ale nejpřírodnější je na ní asi tak bylinka nakreslená na obalu a sotva půlka věcí ve složení. Dealeři jsou svině.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam