• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TORUVIEL: mna by to celkom zaujimalo... ja nemam rada mydlo pretoze som nesikovna a nerada maly predmet, ktory klze a pada (hlavne odkedy mi spadlo vo vani tak, ze som sa na nom poklzla a rozbila si laket o roh vane), inak voci mydlam vyhrady nemam... lufa je mekka, da sa dobre chytit a ma snurku, takze si ju mozem navliect na ruku a nespadne mi a vobec sa s nou prijemne umyva... ;)
    potenie zavisi tiez na hormonoch, su ludia, ktori sa proste potia viac, bez ohladu na stravu (ale samozrejme, ze strava to ovplyvnuje dost)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ja jsem taky pro mydlo (miluju je, zadna plastova lahvicka tu krasnou kostku plnou bylin atd. nenahradi + je mi sympaticka minimalizace odpadu), do podpazi a na chodidla staci + intim na "spodek" a ob par az nekolik dni (v lete casteji samo) kdyz uz se na to citim, tak sprchac na cele telo... (+ po saune, sportu, cviceni atd.).

    Kdysi, kdyz jsem pouzivala konvencni kosmetiku jsem si zivot bez sprchace (temer denne) a houby na miti (hromady peny) neumela predstavit, ted si neumim predstavit, jak to me telo mohlo zvladat :)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    ELSEVIER
    ELSEVIER --- ---
    QUORRA: mam ruzovy sprchac od hauschky a je to takovy krem a rozhodne nevysusuje a je moc prijemny
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    /Hurraw! spam/
    repast z FB, tam to mate i s obrazkem :) http://www.facebook.com/pages/Kabelky-BangBagcz/178632165484906

    Konečně vypouštíme do světa horkou novinku! :)

    Nové balzámy Hurraw! jsou vyrobené podle principů Ayurvédy - nejstaršího léčebného systému na světě. Jedna z jejích základních myšlenek je, že lidská mysl ovlivňuje tělo a naopak.
    (Také se vám již stalo, že při dlouhodobém stresu se vám zhoršila pokožka, dostavily se zažívací problémy nebo jste dokonce onemocněli?)

    Ayurvéda rozlišuje tři typy lidí, takzvané "dóši" - Kaphu, Pittu a Vátu. Při onemocnění nebo zažívání dlouhodobého stresu se naše dóša zvýší a je potřeba, abychom ji vhodnou stravou a dalšími postupy opět dostali do rovnováhy. Nové balzámy Hurraw! byly namíchány tak, aby každá příchuť odpovídala požadavkům jednotlivé dóši a napomáhala harmonizovat tělo i mysl.

    Nejen, že jsou balzámy vyrobeny z čistě přírovních kvalitních surovin a pečují o vaše rty, nyní vám pomohou i s udržením vaší vnitřní rovnováhy, pohody a čisté mysli :)

    Přečtěte si více informací o těchtou úžasně vonících novinkách zde http://bangbag.cz/10-balzamy-hurraw
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TORUVIEL: tak male dieta a dospely je dost rozdiel... u dospelych je zlozenie potu dost ine, funguju tam hormonalne drahy, ktore male deti nemaju a teda ja aj ked mam sedave zmestnanie, tak sa cez den hybem a nejaky pot na mne priebezne zasycha, takze exponovane miesta si proste umyvam sprchacom (mam prirodny, jemny, na citlivu pokozku, s obsahom oleja)
    ja predsa nehovorim nic o prehnanej cistote a ak ti pride normalna sprcha (cca 5min) s pouzitim dvoch kvapiek sprchaca na lufe, ktorou si osucham kriticke miesta a zvysok splachnem vodou, ako prehnana ocista, tak uz neviem co by bola neprehnana ocista...
    proste si nemyslim, ze by pouzivanie sprchacov bolo nejak skodlive ak toho na seba clovek nevyplaca celu flasku... osobne nemam rada mydla, vadi mi to, ze je to maly predmet, ktory klze a pada a sprchovym olejom som nejak este neprisla na chut...
    mmch. on nie je ziaden vseobecny "sprchovy gel" sprchovych gelov su desiatky druhov, s roznym zlozenim, tiez dokazem najst sprchovy gel, ktory mi vadi, vysusuje a vselijak je mi neprijemny a potom mam taky, ktory pouzivam, pretoze mi vyhovuje jeho zlozenie a je mi prijemny... a to iste by sa dalo povedat o mydlach i olejoch, kazdemu sadne nieco ine...

    fakt, pouzivaj si co ti vyhovuje, ked mas rada mydlo, tak sa umyvaj mydlom, ja mam radsej gel, mydlo (kocku) maximalne na ruky

    QUORRA: citaj zlozenie, ked obsahuje SLS alebo alkohol, bude vysusovat, zatial co ked obsahuje mandlovy olej, aloe vera a pod. (vseobecne zvlhcujuce latky) tak bude fajn... a ked voda sama o sebe vysusuje, tak po sprche este vlhku pokozku namazat telovym mliekom/olejom a zarucene nebudes vysusena...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ALEXIS: Tak nevim, jestli je potřeba se tak důkladně čistit, ona přehnaná hygiena je spíše na škodu. Já používám přírodní mýdlo maximálně, když se cítím extra špinavě. Jinak mi voda vždy sloužila výborně. Pot mi nesmrdí téměř vůbec (a ne, není to subjektivní dojem), špinavá také nejsem.
    Víte co je zajímavé, třeba malé děti se málo potí, a když, tak ten pot nesmrdí. Také vlasy se jim nemastí. Dceru myji jen vodou s kapkou oleje (mandlového), 1x týdně, a kupodivu, to dítě je stále čisté, dokonce ekzém jí úplně zmizel (když jsem přestala používat mýdlo-upozorňuji že dětské, pro atopiky). Vlasy se jí nemastí vůbec, ačkoliv jí je vůbec nemyji (jen tou vodou s olejem).
    Dřív jsem taky používala sprchový gel, ještě když jsem žila u rodičů (používala celá rodina), a měla jsem potom kůži velmi suchou.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALEXIS: Souhlasim. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KEMENTARI: ja nehovorim od hlavy k pate mydlit kilom sprchaca, ale osobne si kriticke miesta (podpazusie apod.) rasej umyjem sprchacom nez len vodou, ten zaschnuty pot je agresivny... a inak spotreba dve kvapky sprchaca na lufu a napenit mi nepride problematicka ani pre sedaveho cloveka...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALEXIS: No jo, ale aby se člověk, který má sedavé zaměstnání v čistém prostředí, každý den od hlavy k patě mydlil sprcháčem, to mi připadá silně přehnané...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TORUVIEL: je rovnake ako ked zotries podlahu len vodou a potom este saponatom, tak uvidis, kolko spiny tam po vode zostalo... takze ked chces z koze dostat spinu, tak len voda nestaci a sprchac je len pohodlnejsia varianta mydla... ;)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    nejlepší je sprchový olej :-) saloos, hadek nobilis :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    QUORRA: Na co je vlastně dobrý sprchový gel?
    Sprchuji se většinou jen vodou, při zpocení používám neemové mýdlo. A vysušuje i jen ta samotná voda, takže se po sprše namažu krémem (teď v zimním období, v létě to kůže ani nepotřebuje).
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BADIANE: Konopna mast - krome promastovani zklidnuje ten pocit svediveho pnuti. (Fuj, jak dobre ho znam, at uz je jaro...) A omezit koupani a namaceni kuze na naproste minimum.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Co na opravdu hodne vysusenou kuzi po celem tele, ktera tou suchosti svedi a stipe? Mazu vsemi moznymi oleji (avokado, makadamiovy, arganovy, ruzovy, kokos, pak Weleda olej pro tehotne), ale porad to svedi vsude mozne (hlavne nohy, dole na zadech, nekdy paze, i hrbety rukou). Predtim jsem mazala i ruzovym telovym mlekem od Lavery, ale to rozhodne nebylo lepsi, mozna tim, ze je v nem alkohol, nevim.
    Zabere na to ciste bambucke maslo? Nebo znate nejake jine maslo ci hutnou smes bez alkoholu, ktera by mohla zabrat?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já ten poslední co koupila dala do lednice, abych se sama přesvědčila :)
    přiznám se, že etiketám tu na výrobcích tak úplně jako doma nevěřím... když to prodávají vedle hodinek Rolex za 300 ;)
    ale oleji s udaným obsahem mineral oil jsem se úspěšně vyhnula.

    nojoo, tak olej už v lednici ztuhl :) tak dobrý :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: kvůli vedru :). Kokosový olej se rozpouští při teplotě okolo 26 °C :))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    AOTEAROA: No já osobně ho skladuju v ledničce, protože když ho mám normálně v koupelně, tak je prostě tekutý, a to nežiju v Thajsku. Nejlepší by bylo asi si prostudovat etiketu, tam by to mohlo (mělo) být uvedeno. Minimálně složení by nemělo lhát.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    chtěla bych poprosit o radu ohledně kokosového oleje. v čr jsem se setkala jen s tím tuhým ve skleničce, ale jsem v Thajsku a všude prodávají olej naprosto tekutý, často v lahvičkách s rozprašovačem a tak. zajímalo by mě - je tekutý jen díky tomu vedru tady, nebo je to způsobeno nějakou rafinací či nežádoucí úpravou? nepotřebuju něco super bio organic a tak, mažu si to ale na celé tělo a napadlo mě si jich pár dovézt domů a nevim zda to má smysl.
    na mobilu se mi blbě gugluje, možná jen nevím že se v čr prodává to samé za stejné peníze.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MARGARITKA: (ne ve smyslu, ze bych hned bezela do prvniho kramu na nakup, ale ze by mne to bavilo a vzhledem k totalni absenci tohoto odvetvi v reklame bych za to byla i rada - jakoze ten potlacovany egoisticky pocit, ktery by vevnitr kricel "jo tohle ja pouzivam (uz dlouho:-D)!" a "konecne! Lidi budou zdravejsi a mozna i uvedomelejsi"...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam