TORUVIEL: tak male dieta a dospely je dost rozdiel... u dospelych je zlozenie potu dost ine, funguju tam hormonalne drahy, ktore male deti nemaju a teda ja aj ked mam sedave zmestnanie, tak sa cez den hybem a nejaky pot na mne priebezne zasycha, takze exponovane miesta si proste umyvam sprchacom (mam prirodny, jemny, na citlivu pokozku, s obsahom oleja)
ja predsa nehovorim nic o prehnanej cistote a ak ti pride normalna sprcha (cca 5min) s pouzitim dvoch kvapiek sprchaca na lufe, ktorou si osucham kriticke miesta a zvysok splachnem vodou, ako prehnana ocista, tak uz neviem co by bola neprehnana ocista...
proste si nemyslim, ze by pouzivanie sprchacov bolo nejak skodlive ak toho na seba clovek nevyplaca celu flasku... osobne nemam rada mydla, vadi mi to, ze je to maly predmet, ktory klze a pada a sprchovym olejom som nejak este neprisla na chut...
mmch. on nie je ziaden vseobecny "sprchovy gel" sprchovych gelov su desiatky druhov, s roznym zlozenim, tiez dokazem najst sprchovy gel, ktory mi vadi, vysusuje a vselijak je mi neprijemny a potom mam taky, ktory pouzivam, pretoze mi vyhovuje jeho zlozenie a je mi prijemny... a to iste by sa dalo povedat o mydlach i olejoch, kazdemu sadne nieco ine...
fakt, pouzivaj si co ti vyhovuje, ked mas rada mydlo, tak sa umyvaj mydlom, ja mam radsej gel, mydlo (kocku) maximalne na ruky
QUORRA: citaj zlozenie, ked obsahuje SLS alebo alkohol, bude vysusovat, zatial co ked obsahuje mandlovy olej, aloe vera a pod. (vseobecne zvlhcujuce latky) tak bude fajn... a ked voda sama o sebe vysusuje, tak po sprche este vlhku pokozku namazat telovym mliekom/olejom a zarucene nebudes vysusena...