• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    QUORRA: QUORRA --- --- 14:51:54 30.3.2013
    ALEXIS: Make-up, korektor, pudr, linky, řasenka, něco na obočí, tvářenka, rozjasňovač - nutnost na každý den, kdy neležím sama doma třeba.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    QUORRA: zkamenělé rybí sádlo je taky přírodní materiál a že by byl benzin nějak blízký lidskému tělu...
    QUORRA: jsi pozoruhodná.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    QUORRA: to já nevím, to je tvůj problém, že to tak máš.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    QUORRA: reaguju na to, že někdo bez make-upu, korektoru, pudru, linek, řasenky, něčeho na obočí, tvářenky a rozjasňovače nedokáže pomalu opustit byt. Prostě mi to přijde - no, přinejmenším pozoruhodné.
    OXIS
    OXIS --- ---
    BADIANE: nadsázka.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ECLECTICA: aha, to jsi z toho stejne vycetla vic nez ja, ale ok, chapu, pardon.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Reagovala jsem v jednom na tyhle dva příspěvky:
    QUORRA
    QUORRA
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ECLECTICA: bud mi neco uniklo, nebo sis neco primyslela (proc?). Quorra v prispevku na ktery reagujes nic o venceni psa nepsala pokud dobre vidim. Psala o dni ktery ma 16 hodin.
    P.S. patrim mezi ty co se bezne nelici, kazdodenne pouzivam jen pudr a tvarenku. A Quorry vyjadreni jsou mi leckdy dost protivna a pritazena za vlasy. Ale tady fakt moc nechapu tvoji reakci, kterou ji podsouvas neco, co nerekla.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    Když jsme u toho makeupu - shoduji se s mui, že přírodní kosmetika bohužel zatím v této oblasti nemůže konkurovat konvenční, ale snažím se hledat...zrovna teď jsem docela spokojená s http://www.biooo.cz/akce-baze-pod-make-up--p-5498.html + mnohokráte chváleným makeupem od alverde...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ECLECTICA: Jsem tu byla 5 minut mrtvá smíchy, dík!! :) Taky tak 24/7/365. Maluji se když si chci udělat radost nebo přidat sebedůvěru, ale není to nic životně důležité.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MUI: Ten korektor máš na co? Jestli pod oči, tak to chce méně flámovat ;-)
    Ne vážně po každé noční službě vypadám taky jak po flámu, vlastně často i hůř, ale pak se vyspím černé kruhy pod očima mi zmizí.. Asi jsem fakt šťastný člověk.
    Navíc když se maluji tak se nesnažím vyzmyzikovat všechno co by mohlo být nelichotivé, protože se chci za každou cenu vyhnout efektu masky. Vím jak hazíš fotky do zázraků, že to máš dost jinak, a navíc ti to dost jde!! :-)
    Minerální make up od Alina pure je o dost lepší než běžné minerální make upy, ale chápu co chceš říct, chce to hodně hydratovat, na mojí normální - smíšenou pleť je to lahoda, hlavně v létě.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    QUORRA: mně teda můj obličej vydrží 24/7/365. Pokud má někdo potřebu malovat si na obličej nějaký cizí ksicht, i když jde třeba je venčit psa, pak bych teda příšinu viděla jinde, než v tom obličeji.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MUI: tak pudr, tvarenka i rozjasnovac se daji sehnat hooodne kvalitni i v ciste prirodni verzi, popripade i make up kdyz jde o mineralni - https://www.alimapure.com/ s tim, ze vsechny tydle ciste mineralni veci vydrzi vecnost!
    tvarenku mam od alverde a je fakt pekna. vim, ty mas rada svestkove a ani v konvencni uz nemuzes najit tu svoji oblibenou barvu ;)) cause perdu ;oD
    Co se tyce rasenky, uz jsme to tu rozebirali, zalezi co od ni clovek ceka, jestli jen jemne zvyrazneni tak se prirodni taky v klidu da najit.
    Co se tyce linek, zase zalezi co od nich clovek ceka, klasicky se ocni linky = khol se prirodni da sehnat... tuzka i gel se taky daji sehnat, sama za sebe ty tekute od Hauschky muzu jenom doporucit, vydrzi mi i 24H, kdyz nematlam do oci ci si je neumyju vodou.
    oboci si nebarvim, staci mi stetecek, takze neporadim z vlastni zkusenosti, ale koukla jsem a napr. lavera neco na oboci ma: http://lavera.cz/produkty/tuzka-na-oboci , na BT si ho chvalej - http://www.beaute-test.com/eyebrow_pencil_lavera.php

    Proste kdo hleda najde ;)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Tak na svedive vysusenou kuzi (zatim) zabralo bambucke maslo.
    Mimochodem me velmi prekvapily stiznosti na jeho zapach, ktere se tu objevily - zadne bambucke maslo, ktere jsem kdy mela, nebylo citit - nijak, proste zadna vune ani zapach. Tak jsem trochu zapatrala, a zjistila jsem, ze existuje verze "surova" - ta citit pry nejak je, a verze "cistena", ktera je co se vune ci zapachu tyka zcela neutralni. Cistena je drazsi.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Ja se taky treba vic namaluju, kdyz jdu nekam v patek, ale je to spis nutnost, protoze po paty sklenicce cehokoliv je kazda kosmeticka berlicka k dobru... ale s mejkapem mam proste problém, mě vadí vrstva něčeho na obličeji, co z blízka vypadá jak omítka, a to nezáleží na kvalitě mejkapu, to je prostě obecnej dojem. Bez rasenky vypadam vyblite, mam svetly rasy, takze bez ni ven taky nejdu, ale zadny ultra nanosy, sice si pak oporti ostatnim nekdy pripadam nevyrazne, ale na to prdim, protoze myslim, ze charakterovy vady jen ztezi dozenu perfektnim mejkapem. A odmitam si na oblicej patlat neco jen proto, ze to dnesni doba ocekava nebo ze to diktujou spolecnosti, co z toho maj ve vysledku prachy. Chci byt upravena, ale nechci vypadat jak nekdo uplne jinej.
    A mam dojem, ze proste nelze od prirodni kosmetiky chtit to same, jako od chemicke, ma proste jine principy, clovek se musi szit s jeji filosofii. U Quorry mi neni uplne jasne, proc vubec chce prirodni kosmetiku pouzivat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Od Alverde jsem koupila krém pro velmi citlivou pleť, na obrázku má holubí peří a obsahuje něco, co v doslovném překladu z němčiny znamená asi olej z holubích zrn. :-) Krém smrdí jako nemocnice, blbě se roztírá, ale zázračně hydratuje. Celou zimu mám pleť samou šupinu, svlékám kůži po plátech a tohle tomu učinilo přítrž.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Taky si vystacim s pudrem, ruzi na tvare, rasenkou a jendou za cas s tuzkou a stiny... obcas, pri nejake udalosti ci chuti se nalicim vic a stejne nakonec vzdy usoudim, ze mi to neslusi a nejsem to ja.

    Mam jednu znamou, ktera se oblika jak Barbie a lici jak plakat, ale doslova - tuna makeupu, linky, stiny, trpytky, rtenka, tuna rasenky, odbarvena, gelove nehty... ovesena cetkama od hlavy az k pate... takhle chodi kazdy den, pritom je to hrozne mila, spolehliva a mlada slecna, neni skareda a myslim, ze by ji to bez toho taky sluselo, vlastne ani nevim, jak vypada :) ale jeste jsem nenasla odvahu se ji zeptat na duvod, proste jsem se naucila ji takovou brat, ikdyz to bylo ze zacatku divne, casto jsem se neudrzela a porat si prohlizela, co vsehcno na sobe a na tvari ma :) a pritom ma uplne normalniho prima kluka, nechapu, jak to chlap muze snaset, kdyz ji nemuze poradne ani pohladit po tvari a sahat na vlasy, aby ji nahodou neznicil uces :)

    Tim nic proti Quorre atd., je to vec kazdeho a taky spravne miry vzhledem k potrebe (spatna plet apod.)... jen u nekterych lidi (extremu) mi to hlava absolutne nebere. Nemluve o ekologickem aspektu (odpad, napr. obal od nekterych sminek ani recyklovanelny neni, protoze se sklada z vice materialu a nelze z nej odstranit zbytky).
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUORRA: a co si na ten ksicht furt potrebujes kreslit?
    ja sa normalne nemalujem, pretoze ma to nebavi, nemam pracu, kde by ma zakaznici videli a pocitac to neoceni, a i ked sa namalujem, tak si je to max riasenka (jedna vrstva a ako som uz pisala, ked si nepretieram oci, tak drzi) a tonovaci krem, na pusu pouzivam pomady/lesky
    na vecer si davam akurat mejkap, prepudrujem, oci (tuzka, 2 vrstvy riasenky) a pusu; okrem pusy to ostatne drzi cely vecer, pusu si musim obcas pretriet (ale to som musela i s chemkou, ziaden ruz nikdy nevydrzal obtieranie o sklo a jedenie)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Mně třeba dekorativka alverde docela sedí, nepoužívám sice jejich celý sortiment, ale kupříkladu makeupy mi připadají minimálně stejně tak funkční, jako ty chemické, s tím přídavkem, že se dají použít místo krému a člověk nemá pocit, že za dobu, co ho má na sobě, mu ten mejkap požírá ksicht, stejně tak řasenky, ne všechny, ale konkrétně ta prodlužující je fajn, používám hnědou v kombinaci s tužkou, taktéž hnědou, a během dne je prostě přirozená, nedrží sice jak namalovaná fixou, ale večer furt vypadá dobře, i třeba ta jejich nová červená konturovací rtěnka v tužce je fajn. Ono u přírodní kosmetiky jde i o to si připustit, že jde o to něco jemně a přirozeně zvýraznit, ne namalovat si na ksicht obličej a mít ho stejnej za dva dny. Chtít kosmetiku, která je zázračně úžasná jako chemická a přitom tak bezbolestná a bez důsledků, jako je ta přírodní, je přeci jen trošičku utopie.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUORRA: tak samozrejme, ze si clovek musi vyberat, aby mu to sadlo... ale len preto, ze nieco tebe nevyhovuje, tak to nie je sunt. moze to byt sunt z tvojho pohladu, to ti neberiem, ale ked sa furt budes o vsetkom vyjadrovat agresivne a nachadzat na tom len chyby, tak si tiez nepomozes, minimalne preto, ze tym znechutis ludi okolo seba, ktori sa ti snazia pomoct a ty im na kazdu radu zareagujes ako primitiv... to je tak tazke napisat "mne to nevyhovuje, pretoze ... " a nie "to je sunt", tym vlastne urazas vsetkych ludi, ktorym ta kozmetika sadne a robi im dobre...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam