WITCHIE:
SAMANOVA006: Tak to je ta lávová zem, kterou mám já a kterou jsem doporučovala.
Já jsem z Prahy, kupovala jsem jí v kamenném obchodě, ale zkus si jí objednat třeba z biooo.cz (
http://www.biooo.cz/search.php?search=l%C3%A1vov%C3%A1+zem&from=0&save.x=0&save.y=0) - nebo odkaz od Witchie. Pro citlivější pleť je to ta bílá.
Pleť mám od přírody pevnější, s tendencí k rozšířeným pórům a zarudnutí, klasická t-zóna, samozřejmě závisí taky na hormonálních výkyvech, ale jinak celkem doboru a poměrně hladkou (je mi 22). Samozřejmě se ti může stát, že tě bude po čase ta zem trochu vysušovat, ale myslím, že je to to samé, jako bys používala gely s odmašťovadly, spíš závisí na následné péči (tj. ještě na vlhkou pleť pak nanést olej nebo krém, pak by se ti to stávat nemělo). Mě osobně dělají hůř gely při každodenním používání, než ta lávová zem. Doporučuju to ale pečlivě smývat nějakou žínkou nebo houbičkou, protože tím zajistíš, že se ti to všechno dobře smyje a nezůstanou ti na obličeji částečky, které by teoreticky vysušovaly.
Jinak na ekzém je myslím nejlepší právě ten oves, a s tou lávovou zemí bych počkala až ti to zmizí, aby tím první zkušenost nebyla ovlivněna.