• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    SAMANOVA006: + hodne dobrych veci mnohdy i za dobry peniz se da sehnat na Fleru. Nedavno sem si tam koupila intimni mydlo od Snilku, na kere tu nejaka slecna hazela reklamu a jsem zatim moc spokojena, vyslo na 60,- sice je trochu mensi, ale bezne sem kupovala Cannabios za 220,- ...takze se to vyplati a chvili u nej zustanu.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    SAMANOVA006: organictime a happyhemp... me dva NEJ.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    Prosím, nemáte tip na kamenný obchod/internetový obchod, kde mají velký výběr přírodní kosmetiky a nemají to předražené?
    Díky moc!
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    NIKKITA: já mam dobrou zkušenost s laverou. sice se hůř roztírá, ale nikdy jsem se po tom nespálila, přestože jsem dost neopalovací typ
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak děkuju moc za tipy :) na alverde asi teda kašlu, radši bych něco koupila v kamenym obchodě než poštou, na výrobu diy opalováku se necejtim (odhodlávám se teprv k deodorantu), takže reálně mi z toho vychází asi ten Yaoh - mám od nich skvělej balzám a zajdu se na to kouknout do bioobchodu v Jindřišský.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NIKKITA: kdybys chtěla,věnuju ti alverdí opalovák z loňska. na mě je to moc hutný. je boj ukecat přítele,abych ho směla namazat (sám to neudělá ani za nic),ale tohle jsem předem vzdala..tohle na něj nedostanu ani pod výhružkou sexuálních prázdnin..
    XAJA
    XAJA --- ---
    KATKA119: čo mi pripomína, že kdesi mám recepty na dyi opaľováky - práve s kokosovým olejom.

    chcete to niekto nafotiť? ja to určite skúšať nebudem, patrím k menšine, ktorej vôňa kokosu príjemná nie je:D
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    NIKKITA: a já znovu doporučím opalovací kosmetiku Yaoh- vsakuje se, voní po kokosu, a nespálila jsem se (ani ve Vietnamu:-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Vím, že se to tu řešilo loni, ale přesto se znovu zeptám - je nějaký z těch opalovacích krémů od alverde použitelný? Jedu za měsíc k moři a chtěla bych se vyhnout chemkám i v tomhle směru, ale co si pamatuju, reference moc kladný nebyly. Je ještě nějaká jiná alternativa z přírodních, která finančně nezruinuje? Ráda bych ten opalovák pak využívala i po zbytek léta (jestli teda letos nějaký bude).
    Taky jsem se na obalu od jojobovýho oleje od Primavery dočetla, že funguje jako přirozenej UV filtr. Dá se to alepsoň částečně použít místo opal. krému?
    Důležitá noticka - neholduju hodinám vyvalování se na sluníčku za cílem být co nejtmavší, většinou se opálím spíš bezděčně než cíleně, s opálení nemám problém, poměrně rychle zhnědnu.
    Díky předem za rady.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: Jo přesně tak to mam taky s tou t-zónou. A co používáš za krém na den? Jinak jednou týdně to beru na obličej, krk a dekolt i s lufou, tu lávovou zem, jako peeling je to efektivnější než takový ty předpřipravený v tubě.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA:
    WITCHIE:
    Děkuju moc za rady. až se mi ten ekzém dá do kupy, tak to vyzkouším.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: jinak kdyz se poradneji pritlaci prsty, tak to funguje jako velmi jemny peeling. Kdyz se nepritlaci tak to proste jemne myje. A mne to tedy vubec nevysusuje. Plet mam asi stejneho typu jako ty (resp. t-zona ktera se ale snadno zacne loupat z vysuseni pokud ji nehydratuju, mastit ji ale nesmim).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE:
    SAMANOVA006: Tak to je ta lávová zem, kterou mám já a kterou jsem doporučovala.
    Já jsem z Prahy, kupovala jsem jí v kamenném obchodě, ale zkus si jí objednat třeba z biooo.cz (http://www.biooo.cz/search.php?search=l%C3%A1vov%C3%A1+zem&from=0&save.x=0&save.y=0) - nebo odkaz od Witchie. Pro citlivější pleť je to ta bílá.
    Pleť mám od přírody pevnější, s tendencí k rozšířeným pórům a zarudnutí, klasická t-zóna, samozřejmě závisí taky na hormonálních výkyvech, ale jinak celkem doboru a poměrně hladkou (je mi 22). Samozřejmě se ti může stát, že tě bude po čase ta zem trochu vysušovat, ale myslím, že je to to samé, jako bys používala gely s odmašťovadly, spíš závisí na následné péči (tj. ještě na vlhkou pleť pak nanést olej nebo krém, pak by se ti to stávat nemělo). Mě osobně dělají hůř gely při každodenním používání, než ta lávová zem. Doporučuju to ale pečlivě smývat nějakou žínkou nebo houbičkou, protože tím zajistíš, že se ti to všechno dobře smyje a nezůstanou ti na obličeji částečky, které by teoreticky vysušovaly.
    Jinak na ekzém je myslím nejlepší právě ten oves, a s tou lávovou zemí bych počkala až ti to zmizí, aby tím první zkušenost nebyla ovlivněna.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SAMANOVA006: treba cistici penou od logony, a v pripade potreby docistim tamponem s aloe tonikem od lavery.
    Jednou za par dni vecer si umyju oblicej jilovym cimsi v tube od Logony (tusim z bileho jilu to je) - tadytim: http://www.biobeauty.cz/bila-lavaerde-lotosovy-kvet-myci-krem-200-ml/
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA: bezvadný, díky..oves už mám díky Tvojí radě doma a je to docela fajn. akorát teď se mi asi v rámci zkouškovýho objevil skoro po celým obličeji ekzém, takže musím dost opatrně s čímkoliv.. A kde to kupuješ (lávovou zem)? nebo objednáváš? zatím jsem se ptala po Liberci a většinou vůbec nevěděli o co jde.. A s tím neemem máš taky zkušenost? A jakou máš pleť ?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: Tu lávovou zem jsem ti chtěla taky doporučit, protože gely mi taky nedělaly moc dobře. Možná pro začátech bych doporučila tu v tubě, protože je s ní praktičtější manipulace. Já mam jak tu v prášku, tak tu v tubě, a zezačátku jsem si nadšeně denně míchala tu kašičku, ale samozřejmě nadšení a chuť se s tim obtěžovat opadla (plus když člověk příde z párty nebo prostě utahanej domů), takže častěji spíš sahám po té tubě. Ta je ovšem co do složení o trochu rozšířenější o nějaký limonen a nějaký natur prafém, což je trochu méně šetrné než samotný prášek. Ale pořád v tom spatřuji jednu z nějšetrnějších způsobů odlíčení se. Smývám to mořskou houbou a pak se opatlám tou mojí ovsovou vodou a na závěr nahodím nějaký olej na ksicht a ende. Jo a mají dva druhý té země, doporučuju určitě tu světlejší - šetrnější (od Logony).
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    holky, čím si čistíte obličej tak, aby to bylo šetrné, ale důkladné? po různých gelech (gel + voda) se mi velice často objeví ekzém, ale připadá mi, že něčím na tampónku to zase nevyčistím dobře... nemáte nějaký tip?
    a co ten neemový prášek, jak se tu řeší? to je na čištění nebo spíš jako maska? A co lávová zem?

    Díky moc!
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Kladu si stejnou otázku...Posílala jsem email dodavateli, ted čekám na odpověď :) Hned jak odpověď dorazí, tak ji sem přepošlu :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, v jednom krámku (na Zbraslavi) mají dva ty nimbové oleje, liší se od sebe cenově o stovku, a tak se ptám, jak je to možné? Ten jeden byl ve skleničce a tekutý (myslím, že to byl ten jak je tu na něj odkaz), a druhý od nějaké indické firmy v plastu, ztuhlý. Množství prakticky stejné. Měla jsem nutkání si koupit na zkoušku ten levnější, ale zas mě zarazil ten rozdíl mezi nimi. Na obou bylo napsáno 100% neem oil. Jak se v tom vyznat?
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    PSYCHOPATICK: hm, tak to nemůžu sloužit. obecně je mi ale neem sympatický a docela bych těm účinkům i věrila
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam