• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: me zas nemile prekvapilo, ze Weleda zacala nahrazovat sklenene obaly plastem. Zatim je to pripad telovych mlik, jeste doufam, ze to u toho zustane a nebudou to rozsirovat.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Docela mě zaráží, že Weleda má většinu produktů balených v hliníku. Nevíte někdo, jestli se ten hliník do toho obsahu nějak nedostává? Prý se uvolňuje jen za předpokladu, že je v kontaktu se silnou kyselinou nebo zásadou, ale zajímal by mě váš názor, já jsem z toho poměrně rozpačitá.
    (Ataky mi připadá zarážející, že na internetovém obchodě biooo.cz mají u všech produktů, které jsou v hliníku, chybně uvedeno, že jsou v plastu... náhoda?)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Nemate prosim nekdo tip na nejakou prirodni kosmetiku v US co by za to stala? Ve velkejch retezcich jsem zatim na nic nenarazila krom Burts'n'bees na pusu ale radsi mam Hurray ktery prozmenu nikde nemaji. Takze pokud mate nekdo nejakou oblibenou znacku nebo pripravek, sem s tim :) moc dekuju!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: To jsem byla myslím já, dík :) už jsem koupila to, co je nalevo, tak to u móře vyzkouším :) je to stejně jen na první dny než si zvyknu na sluníčko, v nejhorším věnuji babičce :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Vzpomnela jsem si, ze nekomu dluzim foto opalovacich mlek Alverde v tube, toz:



    Rozmazavaji se podstatne lepe nez kremy z plastove pixly. Ten "Kleine Elfe" je bez parfemace, s vytazkem z proteze, ten druhy ma v sobe nejakou pampelisku ci co.

    Ceske etikety jsou vesmes vtipne, paac z poloviny obsahuji varovani pred pobytem na slunci a opalovanim. Jinak obsah tuby je 75 ml, na obalu pisou, ze na natreni celeho tela dospele osoby je potreba 30 ml, coz je zhruba polovina baleni ;)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KATKA119: no možná do druhýho dne pod fólií, ale jinak si myslím, že to bude vysychat.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    potřebovala bych radu ohledně práškového zeleného jílu. dělám si z něj masku, ale často neodhadnu množství a mám toho hrozně moc. jde to třeba další měsíc skladovat v ledničce nebo je to lepší vždy "čerstvé"?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    TABBY: mně třeba koutky zásadně rozjížděl stres. je samozřejmý,že díky stresu se stalo něco z tebu vyjmenovanýho,,ale myslim,že během kratších stresovek (typu zkouškový) se dá ten původ špatně dohledat.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A neznáte někdo princip, na jakém ten ricinový olej funguje? Je mi záhadou, jak zrovna po něm rostou řasy...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TABBY: Myslíš ricinový olej na řasy? Posiluje, ošetřuje a tak.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Koneckonců by mohl i dobře posloužit samotný konopný olej (třeba saloos, není drahý a v případě, že by nezabral, má mnoho dalších užití, ale zabrat by měl)
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    SAMANOVA006: zkus tu konopnou mast. Tady na nyxu se dají sehnat skvělé domácí "poctivé" konopné masti. A pomáhá to.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SAMANOVA006: Na koutky jsem trpivala a nejvic pomahala mast s kortikoidy (ehm), vitaminy vubec. Taky zabiralo kapnout si na kartacek s pastou kapku tea tree (treba tri dny po sobe).

    Jinak - tedy ne ze by to byl tip na zrychlene hojeni, spis na to, aby koutek neprasknul znovu - byva pachatelem spatna mikroflora v ustech zpusobena nevhodnou zubni pastou (ne kazdemu sedne kazda), premirou sladkosti nebo zkazenym zubem ci vysluhujici dentalni nahradou (mustek).
    TABBY
    TABBY --- ---
    IDENTITY: A dobry je to k cemu?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    IDENTITY: No já nakonec i zjistila, že to jde velmi dobře nanášet i malíčkem, protože u kartáčku mám dojem, že se to nenanese rovnoměrně (čert ví proč), ale malíčkem ty řasy promnu a jsou jím obaleny ze všech stran.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    A právě jsem empiricky ověřila svůj nápad, jak nanášet ricinový olej na řasy. Vymývání řasenkovýho štětečku zrovna nebylo možný, takže jsem to pojala tak, že si ho nanáším mezizubním kartáčkem :-D Funguje to.

    WOCKOO: Díky za tip, po tom čisticím gelu se mrknu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DA_NIELA: skusala som aj fungicidne aj framykoin, nakoniec pomohli vitaminy, nenamahat tu oblast a hojiva mast. mala som to zo spatnej stravy v tom obdobi.
    AIJA
    AIJA --- ---
    SAMANOVA006:
    Přitlač trochu s vitamíny B. A mazat konopnou mastí. Moje favoritka je z TOPVETu /70%/.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA:
    DA_NIELA: díky moc za rady.. jak je teď zkouškový a asi víc stresu, tak se mi to všechno nahromadilo...ekzém, koutky. tak je to dost nepříjemný, takže jsem vděčná za cokoliv, co mi pomůže.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SAMANOVA006: Lékárnice říká, že na prasklé koutky jsou potřeba masti s fungicidními účinky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam